Jeżeli od wielu miesięcy jest gra automatów, przerzucanie z wora do wora i odbieranie nielicznym (bo teraz już nie jest opłacalne jest oddawanie) to nie będzie tak, że po przestawieniu dźwigni momentalnie przeskoczy na wyższe poziomy?
TY WSPÓŁCZUJESZ JA DO KUPUJE.DLA MNIE MOŻE BYĆ TAKA KASZANA DO KOŃCA ROKU.JEŚLI SIĘ KTOŚ ŁUDZI ŻE TAKA MIZERNA CENA BĘDZIE WIECZNIE TO POPEŁNIACIE OGROMNY BŁĄD.TAURON JEST JAK SAMOCHÓD W NAPRAWIE MODERNIZACJA SIECI, KOPALŃ.NOWY SZYB GRZEGORZ,JAWORZNO 3,PPK,MOC ZAMÓWIENIOWA ITP.NIE WIEM CZY DOTYKAMY DNA ALE LEPIEJ SYSTEMATYCZNIE DO KUPOWAĆ ANIŻELI SAMOCHÓD MA ODJECHAĆ
No wszystko racja ale nie bierzesz pod uwagę kosztów za CO2 a pomimo darmowej puli to za resztę Tauron musi bulic. Trochę rekompensuje jeszcze do tego że Tauron ma też swój węgiel. I jednocześnie taki powstaje absurd że wraz ze wzrostem notowań CO2 rośnie cena węgla. Więc teoretycznie opłacało by się tauronie bardziej sprzedawać ten węgiel a prąd kupować
No i oczywiście t z uznaje że Tauron to świetna spółka. Dobrze zarządzana i inwestycje prowadzone są sensownie - po mały do przodu, ale nie uważam żeby teraz był czas na zakupy.
Dnia 2018-09-10 o godz. 02:11 ~Inwestor napisał(a): > No wszystko racja ale nie bierzesz pod uwagę kosztów za CO2 a pomimo darmowej puli to za resztę Tauron musi bulic. Trochę rekompensuje jeszcze do tego że Tauron ma też swój węgiel. I jednocześnie taki powstaje absurd że wraz ze wzrostem notowań CO2 rośnie cena węgla. Więc teoretycznie opłacało by się tauronie bardziej sprzedawać ten węgiel a prąd kupować
a cena energii nie rośnie niby
Z naszych informacji wynika, że ceny ofertowe sprzedaży energii detalicznej na 2019 rok dla odbiorców biznesowych na rynku konkurencyjnym są na poziomie 320-350 zł/MWh w zależności m.in. od wolumenu dostaw. Oznacza to, że skala podwyżek cen detalicznych na 2019 rok jest bardzo duża, bo w tym roku odbiorcy biznesowi kupują jeszcze energię nawet po 210-215 zł/MWh, czyli przynajmniej części z nich 2019 rok przyniesie nawet ok. 50-proc. wzrost cen energii - mówi Michał Suska, prezes zarządu Energomiksu, firmy zajmującej się doradztwem energetycznym.
Dnia 2018-09-10 o godz. 02:11 ~Inwestor napisał(a): > No wszystko racja ale nie bierzesz pod uwagę kosztów za CO2 a pomimo darmowej puli to za resztę Tauron musi bulic. Trochę rekompensuje jeszcze do tego że Tauron ma też swój węgiel. I jednocześnie taki powstaje absurd że wraz ze wzrostem notowań CO2 rośnie cena węgla. Więc teoretycznie opłacało by się tauronie bardziej sprzedawać ten węgiel a prąd kupować
Tauron sprzedaje węgiel, przed chwilą miałem reklamę na poczcie wp, ekogroszek od Taurona i Jaredplus z dostawą kurierską.
Jeżeli PPK mają wejść w cokolwiek to na pewno ma pozimach groszowych. Może i tutaj będą historyczne wzrosty, ale skoro PPK wchodzą z czymkolwiek za rok to aż strach pomyśleć na jakim to będzie poziomie.