• Aktualna oferta Wikany Autor: ~Gallileo [95.49.185.*]
    Według informacji na portalu Rynek Pierwotny aktualnie Wikana posiada w ofercie 313 mieszkań na sprzedaży w 11 inwestycjach.
    Nie ma tam jeszcze wliczonej Wikana Square, gdzie sprzedaż ruszyła w tym tygodniu i gdzie ma powstać 300 mieszkań (budowa w zasadzie jeszcze się nie zaczeła)

Janów Podlaski Klonowy Park budynek B - 0 lokali
    Lublin Miasteczko Wikana domy - 3 lokali
    Lublin Osiedle Marina - 7 lokali
    Lublin Osiedle Marina A4 i A5 - 2 lokali
    Lublin Osiedcle Marina B I - 26 lokali
    Lublin Osiedle Marina B II - 1 lokal
    Lublin Osiedle Marina B4 i B5 - 92 lokale
    Lublin Sky House - 7 lokali
    Tarnobrzeg Nova Targova - 11 lokali
    Tarnobrzeg Nova Targowa B - 75 lokali
    Rzeszów Zielone Tarasy - 89 lokali

Źródło: https://rynekpierwotny.pl/deweloperzy/wikana-sa-1168/
  • Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Gallileo [78.11.36.*]
    a apropos Wikana Square cytuję:  "W tym miesiącu mają coś kopać"
  • Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Kkk [94.254.154.*]
    Ciekawy jestem gdzie ruszyla sprzedaz wikanasquare bo jakos nie moge znalesc ciekawe jakie ceny beda . A po za tym jakos nie bylo info skad finansowanie tej budowy. Swoja droga to chyba jedna z wiekszych I prestizowych inwestycji wikany oby zysk tez byl sensowny.
    Na facebookowym fanpage Wikany masz więcej informacji na ten temat, jest też niby strona www.wikanasquare.pl ale chyba jeszcze nie działa, przynajmniej mi się nie otwiera
    Ceny z tego co wiem to 6,5 – 8 tys zł./m2 
    https://www.facebook.com/WikanaDeweloper/photos/a.1212455385432829/2114529648558727/?type=3&theater
    a z tym zapewnieniem finansowania to rzeczywiście dobre pytanie... też jakoś sobie nie przypominam komunikatu na ten temat. Cały czas żyłem przeświadczeniem, że wybór opcji strategicznych da nam tu odpowiedz, ale skoro niczego nie wybrali to pozostaje znak zapytania
  • Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Kkk [94.254.154.*]
    No tak widzialem na fb ta informacje ale nic wiecej jak ruszyla sprzedaz to gdzie moge kupic? Co do finansowania pewnie sie dowiemy
    No zakładam ze w biurze sprzedaży w Rzeszowie. Przez internet raczej nikt mieszkania nie kupuje, ale informacje o dostepnosci mieszka i specyfikacji za pewne powinna być też na tej stronce, która póki co nie działa
    Wyslalem dziś maila do Wikany do Relacji Inwestorskich i zapytalem o finansowanie
  • Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Gallileo [188.147.100.*]
    Jakby cała firma działała tak sprawnie jak Pani Magdalena z Relacji Inwestorskich to dziś kosztowalibyśmy 10zł, a nie 50gr
    Pozdrawiam Panią Magdalenę

Witam Pani Magdaleno,
    Dwa szybkie tematy... Ostatnio widziałem, że na facebookowym profilu spółki zaczęły się pojawiać informacje o samej inwestycji i o rozpoczęciu sprzedaży w projekcie Wikana Square. Podawana była też strona www.wikanasquare.pl gdzie klienci mogą zdobyć więcej informacji, problem w tym, że ta strona tak naprawdę ciągle nie działa i być może jest jakiś problem techniczny. Napisałem wiadomość na Facebooku do spółki, ale bez jakiejkolwiek reakcji i odpowiedzi.
    I korzystając z okazji chciałem zapytać o jedną rzecz. Być może mi to gdzieś umknęło, albo nie było takiej informacji. W jaki sposób będzie finansowana ta inwestycja? Bo jak rozumiem skoro sprzedaż się rozpoczęła i są przymiarki do rozpoczęcia budowy to ten temat jest już rozstrzygnięty, a finansowanie zapewnione?
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz

Dzient dobry,

Panie ....................,
    Bardzo przepraszam za zwłokę, ale dzisiaj byłam cały dzień poza firmą i dopiero nadrabiam zaległość w mailach.

Do Pana pytań pozwolę sobie wrócić jutro, jak tylko zorientuję się w tematach.

Pozdrawiam,
    Magda Drewniak
  • Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Gallileo [188.146.67.*]
    Panie ..,
    Znowu z poślizgiem, za co najmocniej przepraszam.

W odpowiedzi na Pana wiadomość:
    1/ jeżeli chodzi o stronę www.wikanasquare.pl, to trwają prace nad jej uruchomieniem – z tego co udało mi się ustalić, to jeśli nie już, to lada moment powinna być aktywna;
    2/ w kwestii finansowania inwestycji – podobnie jak we wszystkich innych sprawach – Spółka jest zobligowana niezwłocznie przekazać stosowny komunikat jeżeli tylko pojawią się  jakiekolwiek informacje istotne; wiem, że odpowiedź zapewne nie jest dla Pana satysfakcjonująca, ale proszę zrozumieć, że mamy obowiązek zapewnić równy dostęp do informacji wszystkim Akcjonariuszom – to raz, a dwa – to bardzo proszę mieć na uwadze, że poza oceną Państwa, jako Akcjonariuszy, podlegamy także ocenie chociażby organu nadzoru.

Pozdrawiam,
    Magda Drewniak
  • Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Gallileo [188.146.67.*]
    Mały update. Aktualnie Wikana ma już w ofercie tylko 293 mieszkania.
    W ciągu tych kilku dni wychodzi na to, że sprzedało się jedno mieszkanie w Lublinie (Sky House) i uwaga... 21 mieszkań w Rzeszowie (Zielone Tarasy)!
  • Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Gallileo [83.6.69.*]
    od wczoraj zniknely ze strony kolejne 2 mieszkania w Zielonych Tarasach w Rezszowie oraz jeden 230-metrowy dom w Miasteczku Wikana w Lublinie
    errata: w poprzednim watku powinno być 19 a nie 21 (moja pomylka)
  • Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Kkk [188.146.130.*]
    My tu gadu gadu o mieszkaniach petycjach a miedzy czasie kurs nam poszybowal o 60 procent ... I nikt nie komentuje niedawno byle ruch o kilka groszy robil ruch na forum
  • Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Gallileo [79.185.212.*]
    Od 13 września sprzedało się 35 mieszkań czyli mniej więcej jedno mieszkanie na dzień (0,95 dziennie).

Za 3 kwartały 2018 - 170 (0,62 dziennie)
    Od początku roku do dziś: 205 (0,70 dziennie)
    W 2017 - 270 (0,74 dziennie)
    W 2016 - 260 (0,71 dziennie)
    W 2015 - 247 (0,68 dziennie)

* mały komentarz do linijki, która jest błędna : Od początku roku do dziś: 205 (0,70 dziennie)
    Za bardzo się rozpędziłem, w rzeczywistości ta wartość będzie niższa o ilość mieszkań sprzedanych miedzy 13 września a 30 września. Będzie więc to gdzieś miedzy 0,62 a 0,70 ale nie jesteśmy w stanie podać dokładnej wartości. Mój błąd.
    To jeszcze dla uzupełnienia informacji.

Za 3 kwartały 2018 - 170 (0,62 dziennie)
    Za 3 kwartały 2017 - 191 (0,67 dziennie)
    Za 3 kwartały 2016 - 154 (0,56 dziennie)
    Za 3 kwartały 2015 - 159 (0,58 dziennie)

Podsumowując jak widać tradycyjnie już od lat najlepszy w sprzedaży, który podnosi statystyki bywa kwartał IV

• Re: Aktualna oferta Wikany Autor: ~Gallileo [188.146.161.*]
    4 kolejne mieszkania sprzedane w tym tygodniu
[x]
WIKANA 0,00% 7,35 2026-02-13 14:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.