• Podstawy inwestowania Autor: ~Ks [78.9.135.*]
    "Ostatnim argumentem przeciw uśrednianiu pozycji w dół jest logika. Zachowujący się logicznie człowiek nie powiela popełnionego błędu licząc na inny rezultat swoich działań. Podobnie na rynku powiększanie tracącej pozycji w trendzie spadkowym jest działaniem wbrew logice. Zgodnie z trendowością akcji powinno się powiększać zyskujące pozycje (piramidować je) w trendach wzrostowych. Takie działanie jest jednak wśród drobnych inwestorów znacznie rzadsze…"

Źródło: 5 najdroższych błędów giełdowego inwestora Sprawdź czy ich nie popełniasz.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.41.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Podstawy inwestowania Autor: ~Fallout [37.47.117.*]
    Dlatego czekamy na dół i wysyłanie funda. Wtedy do wora.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.168.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Podstawy inwestowania Autor: ~Look [37.47.198.*]
    Zgadzam sie, ale jednoczesnie uwazam ze rada ta jest nieadekwatna do sytuacji. Raczej tyczy sie to spolek o jakis stalych, przewidywalnych w miare zyskach. W przypadku jaki jest na CFG czyli mocno przesadzonej korekcie spowodowanej problemami funduszy itp. Zauwazajac ze produkt jest dobry i znajduje dobre opinie wsrod klientow. Dodajac do tego fakt, ze jestesmy na takim sektorze, a nie innym to uwazam ze rozsadne usrednianie moze(nie musi) urarowac kapital, a nawet wyjsc na plus. Oczywiscie na takie usrednianie porzeba luznej gotowki zeby zamrozoc na jakis nieokreslony czas. No i pytanie gdzie jest dno, ale tutaj to juz kazdy sam musi podjac decyzje. Bledem jest rowniez zawsze proba lapania dna bo moze sie to nie udac i byc naturalnie za pozno. Pozdrawiam
  • Re: Podstawy inwestowania Autor: ~Observer [83.26.217.*]
    Po co uśredniać. Idzcie na CRJ wywalić resztę pieniedzy albo kupcie CDRED jak leci na 120. Chwała legalnej szulerni.
  • Re: Podstawy inwestowania Autor: ~Braa81 [83.20.255.*]
    Na crj teraz jest ubieranie w akcje tam korekta też będzie boleć.
  • Re: Podstawy inwestowania Autor: ~Observer [83.26.217.*]
    Przeciez byłem tam dziś na forum - ostrzegałem ich ze dystrybucja - jedyne co to dostałem reprymendę - gra sprzedaje się nie lepiej niz PD - w sensie dynamiki od premiery. A SCUM miał peak 69k chyba? CDRED po 120 to będzie interes. A tu tym bardziej po 17 a 18 - zwrot 3 krotny myslę nawet - jak to wywali. Mysle ze ta cena teraz to tak jakby CRJ było po 70. Wydawało mi się ze fallout to rozsądny gość jak go czytalem - a on widze sie obkupil na CRJ tez na wysokich poziomach.
    155 i mnie tam nie ma. Ale jeśli leak będzie szedł do góry to korekta na CRJ będzie w locie. Tam fund ma lockup. Po tej cenie 145 też nie kupię. To na CFG będzie złoto , nadal tak uważam.
    Ale swoją drogą do scum nie porównuj bo to trolowanie. Z drugiej strony ww3 mogłoby być naszym scumem albo get evenem 2.
  • Re: Podstawy inwestowania Autor: ~Ziom [217.43.91.*]
    Może bedzie może nie, pod warunkiem że sie na rynku uspokoi. Teraz bardziej niż raporty kwartalne ciekawi mnie premiera hard west na Nintendo switch.
    Macie pojęcie jak tam idzie sprzedaż? Na 11bit coś gadają że 4 krotnie lepiej ale to raczej gruba przesada.
[x]
CFG -6,86% 1,63 2026-04-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.