Straciłem prawie 30 tys zł. Kupiłem 1000 sztuk za 200 tys zł. Proszę kogoś kompetentnego o poradę i pomoc!!! Jestem gotowy zapłacić 1000zł za pomoc w odzyskaniu tej kasy!!!
Trzymaj. Jeżeli to nie kredyt maklerski a czysta gotówka to trzymaj i nie sprzedawaj. Niezależnie jak nisko to spadnie to kurs wróci na swoje poziomy i zrobi nowe szczyty jeszcze w tym roku. Nie słuchaj naganiaczy na forach, długoterminowo to dalej jedna z najlepszych spółek na polskiej giełdzie.
A ten tysiąc złotych, jak już odzyskasz daj na jakieś schronisko.
Panowie, mocno mnie pocieszyliście, że nie jestem osamotniony w tych stratach. Ja jestem z 11B w plecy 68 k, na PLW i na TS Games ok 10k. Łącznie ca. 80k w plecy. Gamedev mocno nas przeczołgał. Jak oceniacie, która ze spółek ma teraz największe szanse na w miarę szybkie odbicie? Nie pytam o long term (rok), ale o np. miesiąc. Boję się trochę, że wyniki PLW zwnowu negatywnie zaskoczą tak jak wyniki 11B - ma to podstawę, w tym, że BOŚ wyceniając, założyć większy sukces zarówno HF, jak i PD.
Wszystko co wymieniłeś ma za sobą hossę 1000/lecia. Balony nadmuchane przez fundy i ulice teraz wszyscy chcą uciec przez te wąskie drzwi . Hossy nie miał tylko Cig!!!
Mamy za sobą siedem spadkowych sesji z rzędu na CD Projekt oraz w ogóle najgorszy tydzień na GPW od dłuższego czasu. W przyszłym tygodniu należy się spodziewać uspokojenia. W USA mamy teraz lekkie wzrosty, co z pewnością powinno wpłynąć kojąco na emocje polskich inwestorów. Inna sprawa, że ten papier nadal jest bardzo drogi i dalsze spadki w kolejnych tygodniach nie są wykluczone. Ja dzisiaj zamknąłem krótką pozycję, ale nadal będę się przyglądał sytuacji na tym papierze.
Dnia 2018-09-07 o godz. 17:37 ~skal napisał(a): > Trzymaj i nawet nie myśl o sprzedaży. A i nie słuchaj trolli, jednego o nicku Kermit masz właśnie tu jako przykład czego się wystrzegać
Kolego, przeczytaj jeszcze raz np. posta Kermita pod którym się wypisujesz. To nie troll. A to że ma inne zdanie od Ciebie, nie jest wystarczającym powodem, żeby tak go nazywać.
Także trzymaj na długo by odzyskać albo sprzedaj jeśli nie masz czasu ! Nie wiadomo w sumie jak nisko ale nawet poniżej 100 zł , nie jest wykluczone. TFI wyprzedaja się do zera, nie tylko oni wychodzą więc to będzie z pewnością największy spadek w historii tej spółki jak dotychczas.
Czytam tu często rozsądne głosy że balon i pęknie, i naganiaczy (nagana) który twierdzi, że nie .... i jakoś mi nie ,zal tych co inwestują w balona tak dużą kasę .... wierzcie naganowi i trzymajcie dalej za chwilę będzie połowa kapitału a później 20%
Ja proponuje sprzedawac i nie ludzić sie ze wzrosnie. Wzrosty juz byly teraz gruby sprzedaje a kupowal ponizej 50zl srednio od 10 do 20zl.
Wspólczuje i pozdrawiam ubranych w akcje po 200 zl
Swoja droga to trzeba byc porabanym aby za taka cene kupowac biuro z kilkoma kompami i maniakami gier.
Trzymaj się chłopie. Największe wzrosty jeszcze przed nami, to są fakty. Nic związanego ze spółka się nie wydarzyło, wiec te spadki są czysto spekulacyjne. Opcje masz dwie, możesz czekać (dopóki nie sprzedasz to nie stracisz) lub sprzedać i kupić kontrakty na spadki i jak trochę odbijesz to znów kup akcje na wzrostach.
Analizujesz-wchodzisz-Stop loss 2% i jak wypadniesz to znów analizujesz i powtarzasz to co wcześniej. Jeśli nie wychodzi Ci analiza to nie graj na giełdzie.
Przynajmniej coś wnosi do dyskusji, a nie tylko krytyka albo „pęka balon, leci na 160” lub „jutro jazda na 400 zł”
Nadal uważam, że wzrosty przed nami i twierdze, że na giełdzie przez spekulacje da się zarabiać albo bardzo krótkoterminowo albo bardzo długoterminowo(lata)
Fakty są takie, że największe wzrosty już BYŁY. Urosło 22000% od około złotówki do 220zł. Teraz już nie urośnie tyle procent. Może urosnąć o więcej złotówek ale nie procent. Jeżeli nie widzisz różnicy i piszesz głupoty o największych wzrostach, że są przed nami to gratuluję...
Spółki growe są w odwrocie.
Do tego okres otwarty.
Tnij straty jutro na podbitce.
A co kupić ?
Teraz radze nie kupować tylko czekać bo to dopiero początek zwały na gpw.
Możliwe że szykuje się jedne z większych tapniec od dlugiego czasu.
Trzeba uważać.
A w wolnej chwili poczytaj o spółce Baholding.
przecież chłop sobie jaja robi. Nikt normalny nie zainwestuje 200 tysi nie analizując spółki, tutaj takie akcje ze spadkami były nie raz, balon pękł i inne tego typu dyrdymały a niebawem nowe szczyty
1 zasada nie wchodzi sie w jedna spolke tym bardziej o niskim C/Z czy wartosci ksiegowej 2 spolki spekulacyjne sa po to zeby wybic kurs a potem komus sprzedac z zyskiem 3 obecnie nastroj na gieldzie fatalny,jak grubi maja akcje ponizej cdr 100 zlotych to maja zarobione ponad 100 procent i moga spokojnie wywalac przy tych cenach podaz nie nadazy kupowac a dla nich ta cena jest super 4 ratunkiem jest albo sprzedac ze strata albo zamrozic na niewiadomo kiedy
Dnia 2018-09-07 o godz. 17:26 ~Pawel napisał(a): > Straciłem prawie 30 tys zł. Kupiłem 1000 sztuk za 200 tys zł. > Proszę kogoś kompetentnego o poradę i pomoc!!! Jestem gotowy zapłacić 1000zł za pomoc w odzyskaniu tej kasy!!!>
Na drugi raz nie czytaj tego co pisze nagan. To jest rada. Za darmo. A tego co zainwestowałeś nie odzyskasz na razie. Długoterminowo tak.
trzymaj i zapomnij...tez mam w plecy przez ostatni tydzien ok 100tys ale nie sprzedaje..w przyszlym tygodniu odbije..ja sprzedam swoje za nie mniej niz 500zl egal czy to bedzie za rok lub 3..warto trzymac..a korekta przy wzrostach 100% to normalna rzecz
Na polskim rynku mają pojawić się elektryczne auta z Chin. Dystrybutorem została notowana na New Connect spółka Govena Lighting.
Obecnie cena akcji wynosi 50% nominału. Spółka otrzymała dotację.
Przeanalizuj Farm 51 - tam się szykuje zarobek, nawet zwała na szerokim ledwo dotyka ich kurs. CDR był przegrzany od dawna, pisałem wam niedawno, że się robi podwójny szczyt to mnie zhejtowali. Mnie już giełda nauczyła co znaczy błędna decyzja.
Każdy kto pociesza innych że tu będą wzrosty po prostu kłamie.Tak naprawdę nikt tego nie wie.Uczciwiej byłoby napisać że nie wiadomo co będzie dalej.Historia pokazuje,że były już kiedyś gwałtowne wzrosty jak i równie gwałtowne spadki do tego samego poziomu.Historia ma to do siebie że lubi się powtarzać.
Czemu niby kłamie? Spółka długoterminowo ma ogromne perspektywy i jej powrót do poziomów 230 jest pewny. Sam cp to kilka miliardów zysku, a nie został jeszcze ogłoszony multiplayer do niego i druga gra aaa. Dodaj thronebreakera i gwinta i wszystko po malu układa się naprawde dobrze.