• Du..py nie urywa! Autor: ~pompka [94.254.237.*]
    #ATAL
    Naganiałeś na wszystkich forach i co? No oczywiście szacun za dzisiejszy wzrost +5%... tylko ten obrót 1 (słownie: jedna) akcja to trochę mało, co? Składaliście się na jej zakup?
  • Re: Du..py nie urywa! Autor: ~inwest [195.35.80.*]
    spokojnie, II półrocze też będzie dobre, firma ma politykę dywidendową min 70% zysku, więc można by się spodziewać, że w przyszłym roku dywidenda z 4-5 zł na akcję, myślę, że wtedy gwałtownie wzrośnie, spółka ma obecnie mocno zaniżoną cenę.
  • Re: Du..py nie urywa! Autor: ~cezgol [94.254.167.*]
    Myślę, że przynajmniej 3 lata spółka będzie miała spokojne, dobre. Tylko tutaj cena zaczyna wyprzedzać/dyskontować przyszłość ??? Czyżby?? Wokoło branży straszenie coraz droższą siłą roboczą, podwyżkami stóp procentowych... Wg mnie to pierwsze rzeczywiście można wziąć pod uwagę, ale jeśli chodzi o stopy, to straszenie podwyżkami trwa od dobrych kilku lat i myślę, że jeszcze trochę potrwa. Inflacja nie szaleje, wybory jedne za drugimi, a RPP apolityczna (Hihi) zapewne nie będzie działać na szkodę wzrostu gospodarczego...
    P.S.
    A dziś sesja bez większej historii...Chwilowo bronimy 30 zł...
  • Re: Du..py nie urywa! Autor: ~Koda1000 [37.7.55.*]
    Kryzys w budownictwie i spadki w sprzedarzy mieszkań widza chyba tylko ci którym to na rękę. Po tym artykule widac jak to rzeczywiscie wyglada. Popyt na pewno jest spory. http://next.gazeta.pl/next/7,151003,23882705,boom-na-hipoteki-trwa-w-najlepsze-polacy-chcieli-blisko-30.amp
  • Re: Du..py nie urywa! Autor: ~pompka [94.254.233.*]
    Oby branża się rozwijała oczywiście.
    Ale różowo nie jest:
    https://biznes.interia.pl/budownictwo/news/apel-do-premiera-o-wstrzymanie-drogowego-rachunku,2585060,4212
  • Re: Du..py nie urywa! Autor: ~Koda1000 [78.11.8.*]
    Nie mieszaj branży budowlanej z deweloperską bo to dwa różne światy. Deweloperka o niebo lepiej stoi na nogach niż budownictwo.
  • Re: Du..py nie urywa! Autor: ~Adalbert [93.159.154.*]
    Deweloperzy mogą przynajmniej sobie rekompensować wzrost kosztów (materiałów i wykonawstwa) ceną metra. I jak na razie to robią.
    Miejmy nadzieję że budowlanka dorosła do zabezpieczania kontraktów opcją waloryzacji. Masowe upadłości podetną zarówno deweloperów jak zamówienia publiczne. Nie byłoby to dobre dla gospodarki.
  • Re: Du..py nie urywa! Autor: ~atalgpw [89.65.27.*]
    mysle, ze Ci co bardziej zorientowani to juz kupują akcje, pod dywidende w 2019, przed dywidenda akcje pewnie poszybuja pod 45zl, wiec jest to inwestycja na 6-9 m-cy i bedzie duzy zwrot
[x]
ATAL -1,19% 58,00 2025-11-14 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.