Zniszczyliście mi życie i mojej rodzinie, zostawię pakiet rodzinie boerany przez 10 lat...Jestem durniem że zaufałem i wszedłem w prywatyzacje i akcjonariat, teraz mam myśli samobójcze i nieprzespane noce, odechciewa się żyć
Przecież nie sprzedałeś jeszcze, więc się nie przejmuj. Firma spada, nie dlatego że jest warta 1 zł za akcję, ale dlatego że kapitał wycofuje się z giełdy. Akcje są warte ponad 12zł/sztuka i za kilka lat tyle będzie, jeśli za radą pierwszej osoby zajrzysz na konto pod koniec 2020 roku, będziesz mile zaskoczony.
Sam też wywaliłem połowę pakietu po 1.91 że sporą stratą, ale tylko po to by dokupić dwa razy więcej gdy fala piąta spadków będzie zbliżać się do końca. A tym że pozosta połowa "traci" zupełnie się nie przejmuję, bo też nie mam zamiaru jej sprzedawać.
Tak jest na giełdzie, KGHM był po 20 zł by po roku chodzić po 200, tu trzeba cierpliwości jeśli wiedzy brakuje :-)
Kolejny cios emerging markets zadadzą ci zarządzający, którzy do tej pory niechętnie redukowali swoje pozycje. Właśnie m. in. z tego powodu James Lord, strateg banku Morgan Stanley pozostaje niedźwiedzio nastawiony do aktywów z rynków wschodzących mimo że - jak zauważa Bloomberg- wskaźnik MSCI Emerging Market Currencies Index osiągnął roczny dołek. Ta presja z rynku walutowego w środę przeniosła się na giełdy akcji. "Podtrzymujemy niedźwiedzie stanowisko odnośnie do papierów dłużnych, stóp procentowych i kursów walut. Jednocześnie utrzymujemy krótkie pozycje na większości rynków cechujących się duża zmiennością kursów akcji, włącznie z Indonezją i Malezją, gdyż jak sądzimy, właśnie na tych dwóch krajach coraz bardziej będą koncentrować się inwestorzy", napisali w raporcie analitycy Morgan Stanley. Z analiz ekspertów JPMorgan Chase & Co. wynika, że wprawdzie inwestorzy znacząco ograniczyli swoje pozycje w obligacjach denominowanych w lokalnej walucie, ale duży potencjał wyprzedaży jest w akcjach i obligacjach denominowanych w dolarze USA i walutach innych państw rozwiniętych. Khiem Do, strateg Baring Asset Management, spodziewa się dalszych wstrząsów na rynkach wschodzących, gdyż, jak twierdzi , nic nie wskazuje by amerykańska Rezerwa Federalna przyhamowała tempo zacieśniania polityki pieniężnej.
http://www.parkiet.com/Gospodarka---Swiat/309059918-Kto-teraz-rynkom-wschodzacym-wbije-noz-w-plecy.html
nie rob glupot akcje wruca w mode a tauron na 10 zl wchodzI nowa reforma emerytalna i kasa pojdzie tez na gpw wtedy zachod ruszy z mnaszymi programami spokojnie ja dzis robie pierwsze zakupy taurona
Grałem na PZU w obie strony .Ostatnio pod dywidende ale jak zobaczyłem takie zgnojenie taurona to wszystkie srodki z PZU tutaj Wczoraj kupiłem za 1.72 a dzisiaj dokupiłem po 1.73. Jesli spadnie to chetnie usrednie Gra na min 10 %