Możnaby pisać o estymacjach sprzedaży, wartości spółki, pracach nad nowym projektem AAA, umówie pożyczki zapewniającej finansowanie tego projektu łącznie ze środkami pozyskanymi z emisji, long sellingowej specyfice PD bazując na wynikach finansowych HardWest i peak jaki osiągała ta produkcja w porównaniu z rzekomo niskim - Jak na ten segment - peakiem PD. Ale po co o tym pisać? Moznaby tez napisać o kiepskiej albo nawet fatalnej komunikacji z rynkiem i zwykłej ludzkiej przyzwoitości względem akcjonariuszy ale po co o tym pisać? Orzeł, bankrut, steamapp - kto gasi światło?
Kajtek nie rozumiem masz jakieś pretensje?
NC i jego specyfika = inwestując godzisz się na każdą ewentualność.
Czy przy obecnej sytuacji można coś rozsądnego napisać.Nie bo to będzie groteska. Jest hak i tyle Jeden zostanie i będzie usredniał drugi sprzeda i zapomni o gamedev i NC. Ja zostałem a jak będzie za 3 miesiące zobaczymy.
Pamiętajmy o umowie PLW z TENCENT tylko jak to się ma do wydawcy i umów z podmiotem z Holandii. Czy jest to niemozliwe?
Zobaczymy nastepną promocję na Steam i wtedy ocenimy czy jest szansa na pozytywny impuls dla kursu. Osobiście dalej wierzę że wyjdę na prostą ale już wiem że będzie to kosztowało i wiele nerwów i sporo środków finansowych. Dzisiaj mamy 4 stronę przy raptem 2 czy 3 opiniach wystawionych przez graczy Dramat ? Może tak. Pamiętaj że CFG to nie jest bankrut to kolejny duzy projekt a specyfika spółek z sektora jest taka że w tydzień może być trzy cyfrowy wzrost. Podsumowujac dalej są trzy wyjścia 1) sprzedać i zapomnieć 2) sprzedać i kupić ewentualnie taniej 3) uśredniać.
lepiej nic nie pisać ja biorę łopatę i zakopuje na cmentarzu jak będę miał ochotę to uśrednię przy 10 zł a moze nizej przy okazji polecam nutelle, cały słoik, czasem pomaga %-)
Jedyne rozczarowanie dotyczące komunikacji, wynikające tylko i wyłącznie z rzeczy, które sami sobie niektórzy wmówili, to brak sypania danymi i raportami po premierze, jak robi to PLW. Cała reszta jest standardowo - strategia w dokumencie informacyjnym, bezpieczeństwo finansowania też, gwarancja danych, to termin raportu. Ot, wszystko.
Dnia 2018-09-04 o godz. 21:45 ~kaps napisał(a): > Jedyne rozczarowanie dotyczące komunikacji, wynikające tylko i wyłącznie z rzeczy, które sami sobie niektórzy wmówili, to brak sypania danymi i raportami po premierze, jak robi to PLW. Rzeczywiście, częściowo zasugerowałem się transparentną polityką informacyjną PLW i liczyłem na częściowe raporty po tygodniu czy po dwóch.. A tu inna polityka w spółce- córce..
Kajtek ale co mi da jak teraz sprzedam. To będą grosze nic nie warte w stos. do tego co zainwestowałem. Bankruta tu nie będzie tylko nowy inwestor który skupi fundy no i ...tych co wybiorą sprzedać. Ja sobie tam powiszę w dobrym towarzystwie.
Orzeł czy mam pretensje... hmmm... do Ciebie nie mam. Do CFG, GSE, PLY - owszem ale nie chce mi sie pisać więcej, bo jestem na wakacjach i mam te wakacje nieco zje... głownie jednak chodzi o to ze maja swoją wartość giełdowa która ich w ogóle nie obchodzi
Przecież jak porównam to z Jujube to się zastanawiam jak to możliwe by właśnie tutaj wycena była aż tak zawyżona.Jujube już przetarło szlaki i cena na chwilę obecną jest prawie urealniona do możliwości tej firmy ale ten młodziutki na giełdzie deweloper musi spaść do dwóch złotych żeby mówić o opłacalności przy zakupie tych akcji.
Nie zazdroszczę sytuacji. Nie miałem akcji zbyt wiele ale wyrzuciłem przy 36 z 10% strata. Z perspektywy czasu widzę ze miałem racje. Wiem jak ciężko się siedzi na haku i patrzy jak oszczędności topnieją. Sytuacja się ustabilizuje może wejdę małym pakietem. Na razie nie wygląda to zbyt różowo.
Chlopie ogarnij sie. Wycena jest duzo za niska gdyz jesli dobrze pamietam po 18 zl z czego pojawilo sie w firmie prawie 50 milonow realnych pieniedzy!! Do tego dochodzi wydana gra ktora codziennie dostarcza gotowki do firmy.Jesli do tego dodam Ci mistrzu ze firmy gamingowe maja C/WK powyzej 10 nawet do 30 to sobie mozesz uzmyslowic co tu sie bedzie dzialo w przyszlisci