• Cóż powiedzieć Autor: ~Kajtek [94.254.245.*]
    Możnaby pisać o estymacjach sprzedaży, wartości spółki, pracach nad nowym projektem AAA, umówie pożyczki zapewniającej finansowanie tego projektu łącznie ze środkami pozyskanymi z emisji, long sellingowej specyfice PD bazując na wynikach finansowych HardWest i peak jaki osiągała ta produkcja w porównaniu z rzekomo niskim - Jak na ten segment - peakiem PD. Ale po co o tym pisać? Moznaby tez napisać o kiepskiej albo nawet fatalnej komunikacji z rynkiem i zwykłej ludzkiej przyzwoitości względem akcjonariuszy ale po co o tym pisać? Orzeł, bankrut, steamapp - kto gasi światło?
  • Re: Cóż powiedzieć Autor: ~Wacek [5.184.224.*]
    Zal tych co dzis sprzedali, ale coz jak sie jest lemingiem
  • Re: Cóż powiedzieć Autor: ~orzel74 [37.47.21.*]
    Kajtek nie rozumiem masz jakieś pretensje?
    NC i jego specyfika = inwestując godzisz się na każdą ewentualność.
    Czy przy obecnej sytuacji można coś rozsądnego napisać.Nie bo to będzie groteska. Jest hak i tyle Jeden zostanie i będzie usredniał drugi sprzeda i zapomni o gamedev i NC. Ja zostałem a jak będzie za 3 miesiące zobaczymy.
    Pamiętajmy o umowie PLW z TENCENT tylko jak to się ma do wydawcy i umów z podmiotem z Holandii. Czy jest to niemozliwe?
    Zobaczymy nastepną promocję na Steam i wtedy ocenimy czy jest szansa na pozytywny impuls dla kursu. Osobiście dalej wierzę że wyjdę na prostą ale już wiem że będzie to kosztowało i wiele nerwów i sporo środków finansowych. Dzisiaj mamy 4 stronę przy raptem 2 czy 3 opiniach wystawionych przez graczy Dramat ? Może tak. Pamiętaj że CFG to nie jest bankrut to kolejny duzy projekt a specyfika spółek z sektora jest taka że w tydzień może być trzy cyfrowy wzrost. Podsumowujac dalej są trzy wyjścia 1) sprzedać i zapomnieć 2) sprzedać i kupić ewentualnie taniej 3) uśredniać.
  • Re: Cóż powiedzieć Autor: ~ziom [81.158.98.*]
    lepiej nic nie pisać
    ja biorę łopatę i zakopuje na cmentarzu
    jak będę miał ochotę to uśrednię przy 10 zł a moze nizej
    przy okazji polecam nutelle, cały słoik, czasem pomaga %-)
  • Re: Cóż powiedzieć Autor: ~kaps [89.78.151.*]
    Jedyne rozczarowanie dotyczące komunikacji, wynikające tylko i wyłącznie z rzeczy, które sami sobie niektórzy wmówili, to brak sypania danymi i raportami po premierze, jak robi to PLW.
    Cała reszta jest standardowo - strategia w dokumencie informacyjnym, bezpieczeństwo finansowania też, gwarancja danych, to termin raportu. Ot, wszystko.
  • Re: Cóż powiedzieć Autor: ziz [188.146.235.*]
    Dnia 2018-09-04 o godz. 21:45 ~kaps napisał(a):
    > Jedyne rozczarowanie dotyczące komunikacji, wynikające tylko i wyłącznie z rzeczy, które sami sobie niektórzy wmówili, to brak sypania danymi i raportami po premierze, jak robi to PLW.
    Rzeczywiście, częściowo zasugerowałem się transparentną polityką informacyjną PLW i liczyłem na częściowe raporty po tygodniu czy po dwóch..
    A tu inna polityka w spółce- córce..

• Re: Cóż powiedzieć Autor: ~Steamapp [89.68.87.*]
    Kajtek ale co mi da jak teraz sprzedam. To będą grosze nic nie warte w stos. do tego co zainwestowałem. Bankruta tu nie będzie tylko nowy inwestor który skupi fundy no i ...tych co wybiorą sprzedać. Ja sobie tam powiszę w dobrym towarzystwie.
  • Re: Cóż powiedzieć Autor: ~bankrut [178.235.147.*]
    Steamapp jak sam widzisz bankrut jest
  • Re: Cóż powiedzieć Autor: ~Kajtek [94.254.230.*]
    Orzeł czy mam pretensje... hmmm... do Ciebie nie mam. Do CFG, GSE, PLY - owszem ale nie chce mi sie pisać więcej, bo jestem na wakacjach i mam te wakacje nieco zje... głownie jednak chodzi o to ze maja swoją wartość giełdowa która ich w ogóle nie obchodzi
  • Re: Wycena firmy nierealna. Autor: ~Sąsiad [91.133.85.*]
    Przecież jak porównam to z Jujube to się zastanawiam jak to możliwe by właśnie tutaj wycena była aż tak zawyżona.Jujube już przetarło szlaki i cena na chwilę obecną jest prawie urealniona do możliwości tej firmy ale ten młodziutki na giełdzie deweloper musi spaść do dwóch złotych żeby mówić o opłacalności przy zakupie tych akcji.
  • Re: Wycena firmy nierealna. Autor: ~orzel74 [37.47.50.*]
    Do 2 zł? Nie lepiej zmienić nick na Dyzio marzyciel.
  • Re: Wycena firmy nierealna. Autor: ~borusek [109.125.240.*]
    Nie zazdroszczę sytuacji. Nie miałem akcji zbyt wiele ale wyrzuciłem przy 36 z 10% strata. Z perspektywy czasu widzę ze miałem racje. Wiem jak ciężko się siedzi na haku i patrzy jak oszczędności topnieją. Sytuacja się ustabilizuje może wejdę małym pakietem. Na razie nie wygląda to zbyt różowo.
  • Re: Wycena firmy nierealna. Autor: ~Jarek [193.200.83.*]
    Chlopie ogarnij sie. Wycena jest duzo za niska gdyz jesli dobrze pamietam po 18 zl z czego pojawilo sie w firmie prawie 50 milonow realnych pieniedzy!! Do tego dochodzi wydana gra ktora codziennie dostarcza gotowki do firmy.Jesli do tego dodam Ci mistrzu ze firmy gamingowe maja C/WK powyzej 10 nawet do 30 to sobie mozesz uzmyslowic co tu sie bedzie dzialo w przyszlisci
[x]
CFG 0,00% 1,69 2026-04-15 09:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.