• Nieudaczna fundusze Autor: ~xxx [95.171.114.*]
    Ci nieudacznicy  z Altusa walą. Nic tylko inwestować w fundusze. Tak właśnie zarządzają powierzonym kapitałem. Tam masowo umarzane są jednostki uczestnictwa i muszą sprzedawać. Tam jest pożar
    Drugim takim śmiesznym funduszem jest Pionier. Omijać szerokim łukiem Altusa i Pioniera
  • Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~xxx [95.171.114.*]
    A tu wykaz, ale nie ujęli Herkulesa :

link

• Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~wyzurawiony [83.4.116.*]
    fundusze funduszami, ale dlaczego tego skup nie odbiera ? do 4,20 powinno być zebrane wszystko z rynku. A tak to widać jak na tacy że skup został wymyślony tylko po to aby sprzedać akcje samych właścicieli ... pozdrawiam
  • Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~Jan [31.182.151.*]
    I Za to te dwa złodzieje powinni siedziec ale widac ze organa scigania nie działają gdzie prokuratura policja i KNF gdzie pytam takie przrkrety i kazdy ślepy i głuchy

Ale po 2,80 skupu nie bedzie bo Zołcik i Kwiecinski by sie nie nachapali opłaciło by sie naszej firmie ale nie Zołcikowi i Kwiecinskiemu
    To wszystko jest grubymi nićmi szyte. Te "dwa skunksy" wiedzieli że w Altusie, który miał ponad 6% akcji dzieje się źle i dlatego sprawnie i szybko sprzedali duże ilości akcji żeby za chwilę nadstawić wór w celu odkupienia dużo niżej. Altus po prostu wyprzedaje i to nie tylko Herkulesa bo klienci umarzają jednostki. Nie wiadomo czy Altus już się wyzerował. Myślę że mają już koncówkę i niedługo pojawi się jakiś komunikat tym bardziej ze spore paczki ktoś odbierał. Ale....ale...… Rockbridge jest zależny od Altusa, a ma on ponad 5% udziałów Herkulesa. Więc ?????
  • Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~Elek [217.172.224.*]
    Niestety ty i ja dobrze wiemy, że do wyprzedania się Herkulesa przez Altusa jest bardzo daleko.
    Altus z Rockbridge ma pakiet ok 5 mln sztuk, natomiast w ostatnich dniach obrót na HRS to tylko ok 500 tys (wcześniej po kilka tys dziennie) zatem mają jeszcze z 10 razy więcej. Pytanie czy chcą wszystkiego się pozbyć czy tylko jakiś procent. Podejrzewam, że to drugie, ale to i tak nie dobrze
    Do tych dwoch złodzieji co okradają firme gdzie jest skup cena niska a wy chcecie krasc po 4,20 złodzieje
  • Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~Falubaz [31.0.80.*]
    Powiedz mi kolego co to za roznica, moga zrobic skup po powiedzmy 3,50 i dac dywidendy nie 0,07 gr tylko 0,27, na to samo wyjdzie, czyli zarobi ten kto ma akcje
  • Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~żuraw_stary [212.59.224.*]
    Niezupełnie! Żeby sprzedać po 4,20 przy redukcji 97% trzeba mieć dużo akcji. Trzeba zapłacić ok. 30 zł za zablokowanie akcji. Świadectwo depozytowe trzeba osobiście odebrać z DM w którym ma się akcje i osobiście dostarczyć do DM który prowadzi skup. W przypadku Herkulesa to Noble Securities , który ma kilka biur w całej Polsce. Dla drobnych akcjonariuszy gra nie jest warta świeczki.
    Możesz przesyłać pocztą. Ale jest dokładnie jak mówisz. Dla drobnego jest to bardzo uciążliwe i dlatego....te dwa korzystają.
    Te dwa pozostałe 1,5 mil akcji mogą kupić swobodnie nizej niz 3 zł działają na szkode społki przez siebie zarządzanej i drobnych akcjonariuszy ciągnąć z tego złodziejstwa prywatne zyski powinni za to odpowiadać karnie
  • Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~falubaz [83.23.251.*]
    mogli wogole nie robić skupu, tylko dać dużą dywidendę i nie było by krzyku
    Dokładnie tak jak mówisz. Kiedyś już o tym rozwiązaniu pisałem.
    Ale skoro już skupili to powinni jak najszybciej te akcje umorzyć, bo tak drogo kupione nikomu (instytucji) nie wcisną tak jak poprzednim razem gdzie jeszcze zarobili.

• Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~żuraw_stary [212.59.224.*]
    Dokumenty , te w biurze maklerskim jak i te u prowadzącego skup trzeba podpisać osobiście i pokazać dowód osobisty, czyli cała impreza tylko dla Wykrztałconych i Myślących z Dużych Miast.
    Zapisy sa zawsze pod 90 % , jakby dawali wieksza dywidende, to znowu wskazniki by sie poprawialy a tak jak zbiora 10 % i uworza, to c/z itd beda lepsze
    Formalności można było załatwić w placówce banku w którym posiada się rachunek a następnie dostarczyć (przesłać) do biura maklerskiego prowadzącego skup
    Co do obrotow z podmiotami powiazanymi to sa to jakies promilowe sprawy, tak wykazuja w sprawozdaniach, mnie tylko meczy ze nakupili dzwigi hydrauliczne, a teraz jecza ze nie ma dla nich roboty, nie wiem moze sie przydadza do stawiania slupow?
    Papier jest już tani. Myślę że jutro lub w piątek trochę dokupię. Jak pisałem akcje w skupie kupowane bardzo drogo więc jelenia na odkup nie znajdą. Dlatego nie będą kombinować jak poprzednio i je umorzą. Współczynniki inwestycyjne się wtedy poprawią a raport za I półrocze nie powinien być aż tak zły jak obecna wycena.
    Taka moja opinia
  • Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~falubaz [83.23.251.*]
    tutaj niedługo może być 2 pln, jak Altus bedzie musiał wszystko puścić, taka jest moja :)
    Dnia 2018-09-05 o godz. 21:09 ~Falubaz napisał(a):
    > Co do obrotow z podmiotami powiazanymi to sa to jakies promilowe sprawy, tak wykazuja w sprawozdaniach, mnie tylko meczy ze nakupili dzwigi hydrauliczne, a teraz jecza ze nie ma dla nich roboty, nie wiem moze sie przydadza do stawiania slupow?

Jak możesz to daj jakiś link o braku roboty dla dźwigów hydraulicznych. Umknęły mi po prostu te wypowiedzi
  • Re: Nieudaczne fundusze Autor: ~falubaz [37.47.166.*]
    https://akcjonariat.pl/pl-inwestor-aktualnosci-ogolne-czytaj?cmn_id=7914
    Odnosnie umorzenia na moneyu jest informacja z dnia 29 czerwca 2018 r zwyczajne walne zgromadzenie akcjonariuszy podjeło uchwałe o umorzeniu 2643035 akcji
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.182.151.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
HERKULES -6,14% 1,38 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.