Jest nowy komunikat ze spółki ECHO INVESTMENT SA (33/2018) Miesięczna informacja o sprzedaży i przekazaniach mieszkań Pełna treść na: https://www.igpw.pl/komunikaty/raport/echo-investment/757257 prośba o ocenę.
będzie średni. na plus bo przychody spore, na minus bo sprzedaż spada. w perspektywie oddawania etapami browarów, to w sumie zapowiada się krótka luka w sprzedaży, przyszły rok powinien dać bardzo dobre wyniki.
Axaa, Myślę, że te spadki to nie wina Echa w szczególności ale rynku jaki jest. Spójrzcie na dzisiejsze spadki to jeszcze Echo nieźle ląduje. Dlatego to Twoje oszczędno- zwięzłe "jest dobrze" trochę pachnie mi takimi samymi napisami na warszawskich kamienicach w stanie wojennym Jeśli ktoś jeszcze to pamięta /i przy całej nie porównywalności tych zdarzeń/ kto się zgorszył to pardon.
Dami/Miałem napisać "jest żle"?Zobaczymy wyniki w poniedziałek/Ja na tej podbitce zmniejszyłem zaangażowanie w ECHO ; i czekam na wyniki:)) Będą zapewne takie sobie/Jak zareaguje rynek? Nie wiadomo/Ostatnio widziałem wymianę znacznych pakietów; już po podbitce ; po ~4,4pln/Weż przykład CIECH/Wyniki b.dobre , prezes na czacie roztacza dobre perspektywy( przejęcie było za gotówkę , progresja wyników , różnorodność biznesu) /I co?Spadków nie ma końca- BO KTOŚ SYPIE OD DWÓCH M-CY BEZ KOŃCA!(TFI, OFE?) Ostatnio był czat na "Strefa inwestorów " z analitykiem giełdowym - ZNANYM/Zadałem pytanie : Panie , czy rynki wchodzą w bessę?A on mi na to że bessa była rok czasu i już jest po bessie! No więc jak to interpretować że koniec sierpnia i początek września spółki spadają po 4; 5% dziennie? Że wig 40 i 80 ty biją rekordy spadków i dna nie widać?Że wig 20ty też ledwo się trzyma, że PZU przed dywidendą spada wczoraj prawie 4%? USA na szczytach , a my? Co będzie u nas, jak jankesi wejdą w bessę?A Trump robi(cła) wszystko by dow wszedł w spadki. Wydaje się że spowolnienie gospodarcze puka do europy i USA/Po PMI jeszcze tego nie widać, ale rynki już to dyskontują(DAX) Zalecam ostrożność-pozdrawiam AXAA
Ja również ograniczyłem zaangażowanie, od pewnego czasu jestem na Forte niby nic ale nowa fabryka płyt do własnych mebli i najważniejsze właściciele główni robią wrażenie jakby panicznie bali się dekapitalizacji poniżej dopuszczalnego stanu który to stan chyba zidentyfikowałem.Chyba....
Czekam na podbitkę sprzedaję i zaraz wracam.. najprawdopodobniej.pozdro
PS. co do raportu to spodziewam się niezłych wyników jednak, jeśli wszystko zaksięgowane zostało ale niestety ryzyk fizyk chwilowo musiałem odreagować, co do Ciecha Zgadzam się To jest zagadka logarytmiczna u Kulczyków i to może być to o czym piszesz na rynkach.Stop