• kto teraz kupi Autor: ~al [81.190.229.*]
    no i teraz spółki ze stajni altusa utkną w dołku na dłuższy czas, bo kto kupi te akcje. Przecież za chwilę może się okazać, że altus wyprzedaje je z dużym dyskontem. Ktoś kupuje za 7 zl i sprzedaje przez rok za 9 mając 25% zysku.
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~Jastrząb [94.254.177.*]
    ja
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~orel [81.190.228.*]
    i chyba dobrze zrobiłeś. Jeśli pójdzie wezwanie to pewnie w przedziale 12-15 zł za akcję. Można sporo zarobić.
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~stalowy [37.47.12.*]
    Jakie wezwanie ?
    Tu na wezwanie akcjonariusze czekają od 2 lat i nic. Jest za to dywidenda więc trzymać można dalej
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~orel [81.190.229.*]
    A za 4 dni wyniki za 1 półrocze. Moim zdaniem będzie 12 mln zysku netto. Na bogato!
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~Silver [89.66.11.*]
    Chociaż kurs akcji na giełdzie na to nie wskazuje, to ja też liczę na dobre wyniki. Mam nadzieję, że ostatnie spadki to tylko strach przed bankructwem Altusa. Skoro cała spółka jest wystawiona na sprzedaż, to zarząd powinien podmalować wyniki najmocniej jak tylko się da.
    Spadki po Altusie i dywidendzie. Standard przy takiej płynności.
    Moim zdaniem zrobią wynik 20 mln za ten rok. Wtedy zwyczajowa sprzedaż spółki za C/Z 10. Czyli mamy jeszcze spokojnie 20% do zarobienia.
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~Silver [89.66.11.*]
    Na wyniki pozytywnie powinno działać odwrócenie odpisów aktualizacyjnych (raport półroczny) i spadek cen ołowiu (raport za III kwartał). Przy sprzyjających wiatrach zysk może być nawet znacznie powyżej 20 mln w tym roku. Jednak na razie nie ma co zapeszać. Zobaczymy, co pokażą w poniedziałkowym raporcie półrocznym?
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~cierpliwy [91.231.101.*]
    Panikarze się wyprzedali gorzej jak Altus zacznie bo ma trochę tego towaru.
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~Oreł [94.254.178.*]
    Dnia 2018-09-07 o godz. 17:17 ~cierpliwy napisał(a):
    > Panikarze się wyprzedali gorzej jak Altus zacznie bo ma trochę tego towaru.

bayu bayu, straszyć to se możesz w domu swoją starą a nie tu na takim poważnym forum
    Altus jeśli puści to przy okazji wezwania. Myślę, że wezwanie może być w widełkach 12-14 zł, ale kto wie czy przy dobrych wynikach nie zbliży się do wartości księgowej. Byłoby pięknie.
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~noniron [83.6.213.*]
    Jak dalej będzie taka nagonka na Altusa to może nie doczekać wezwania. Ale może nie będzie tak źle i Orła zostawią na ostatni rzut ;)
  • Re: kto teraz kupi Autor: ~cierpliwy [89.250.202.*]
    No właśnie na poważnym forum trzeba też pisać o ryzykach a nie tylko naganiać na zakup akcji które pewnie przed chwilą się kupiło. Ale zobaczymy co jutro pokażą.
[x]
ORZBIALY 0,00% 39,00 2026-05-22 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.