no i teraz spółki ze stajni altusa utkną w dołku na dłuższy czas, bo kto kupi te akcje. Przecież za chwilę może się okazać, że altus wyprzedaje je z dużym dyskontem. Ktoś kupuje za 7 zl i sprzedaje przez rok za 9 mając 25% zysku.
Chociaż kurs akcji na giełdzie na to nie wskazuje, to ja też liczę na dobre wyniki. Mam nadzieję, że ostatnie spadki to tylko strach przed bankructwem Altusa. Skoro cała spółka jest wystawiona na sprzedaż, to zarząd powinien podmalować wyniki najmocniej jak tylko się da.
Spadki po Altusie i dywidendzie. Standard przy takiej płynności. Moim zdaniem zrobią wynik 20 mln za ten rok. Wtedy zwyczajowa sprzedaż spółki za C/Z 10. Czyli mamy jeszcze spokojnie 20% do zarobienia.
Na wyniki pozytywnie powinno działać odwrócenie odpisów aktualizacyjnych (raport półroczny) i spadek cen ołowiu (raport za III kwartał). Przy sprzyjających wiatrach zysk może być nawet znacznie powyżej 20 mln w tym roku. Jednak na razie nie ma co zapeszać. Zobaczymy, co pokażą w poniedziałkowym raporcie półrocznym?
Altus jeśli puści to przy okazji wezwania. Myślę, że wezwanie może być w widełkach 12-14 zł, ale kto wie czy przy dobrych wynikach nie zbliży się do wartości księgowej. Byłoby pięknie.
No właśnie na poważnym forum trzeba też pisać o ryzykach a nie tylko naganiać na zakup akcji które pewnie przed chwilą się kupiło. Ale zobaczymy co jutro pokażą.