Mnie tez na 6 miesięcznym i rocznym wychodzi zejście do około 1,25 - 1,30 zł. A, że do tego dochodzi afera z Altusem, to może być różnie :( Jedyne co pewne, to fakt, iż .... Prezes przed tygodniem deczko przepłacił ;)
Otoczenie to jedne drugie to obecna sytuacja spółki, pytanie co nam się wyrysuje na wykresie - 1.5 zł moim zdaniem przy ostatnich szacowanych wynikach to cena delikatnie mówiąc niska natomiast wiemy, że rynek przeważnie działa nieracjonalnie.
Na pewno będzie ciekawie - gdyby były większe obroty zakładał bym przy obecnym otoczeniu zejście w dół jednak spadamy na małym wolumenie, nieporównywalnie mniejszym niż na tym którym rośliśmy. Dziś jedynie w końcówce ktoś oddał cały dzień obrót mizerny.
Podsumowując, siedząc trochę już na rynku i wiedząc, że działa nieracjonalnie jeszcze na ten moment zakładam wyjście w górę w obecnym układzie niż spadek w dół - zobaczymy w piątek co się wyrysuje.
Na pewno fajny poziom do wejścia - technicznie bezpieczny z krótkim stopem gdyby jednak rynek poszedł w drugą stronę.
Altus zarządza portfelem właściciela nie będzie sypał, zawsze trzeba pamiętać że jeden sprzedaje drugi kupuje:))) sprzedać bardzo łatwo i co dalej? przychody coraz większe wystarczy 5%%% marzy tj 75 000 000 zysku niskie zadłużenie, recykling który będzie zawsze i 1 dzień dłużej ktoś sprzedaje ktoś kupuje powodzenia ja dokupię jak spadnie
Temat Altusa chyba wyjaśniony - bez wpływu na kurs Elementala.
Nikt zdrowo myślący chyba nie myśli że Altus będzie sypał akcjami prezesa skoro on kupował ostatnio znacznie wyżej - no chyba że chcą stracić kolejnych klientów..
mam trochę tych akcji i inwestycja długoterminowa ale powiem szczerze że jutro może się ktoś pokusić zaryzykować po stopach może zostać bez akcji ale ja trochę mu skupię, może też być tak ze będą niedługo rewelacyjne wyniki i ktoś chciał skupić trochę akcji zasiać niepokoju, to jest brudny rynek szykuje się 1 600 000 obrotu 4 %%%% zysku to już rewelacja a 5 %%%% zysku:))) dla mnie jedna z ciekawszych spółek na GPW
I tu cię mam. Pierwsze twoje zdanie -jest sterowaniem kursem giełdowym i wpływaniem na kurs giełdowy w zmowie z innym {z kim to ustali KNFz kim}uczestnikiem rynku. Już nie wykasujesz tego wpisu-ponieważ mam go już na swoim nośniku elektronicznym. Życzę powodzenia wKNF
O tak "inteligencie". Za twoje naganianie na KPX i ELM powinien KNF ciebie już dawno nawiedzić, a za wypisywanie bajek wyssanych z palca o kupnie Altusa przez ELM to powinieneś dawno siedzieć.