• Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~Jacek [5.184.238.*]
    Oraz oddac pensje za ostatnie miesiace za brak jakikolwiek informacji dot sprzedazy. Za brak komunikacji z akcjonariatem. Jak sie pchali na gielde to wszystko bylo fajnie by upchac emisje a teraz maja nas gleboko...
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~Steamapp [89.68.87.*]
    Przesadzasz....ja tez jestem na duzym minusie. Mali sobie na małych obrotach kurs uwalają. Gra się sprzedaje, jest dobra. Będziesz miał raport to się zdziwisz. Oczywiscie mozesz sprzedac jak wielu dzis....wtedy bedzie strata.
    Pozdrawiam i nie martwcie się.
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: wojti84 [79.186.238.*]
    Jako pierwszy przegrany na CFG ze stratą 5k (nie ukrywam tego, na giełdzie jestem już stratny 14k ehh...), chciałbym zauważyć,
    że PD nie sprzedaje się świetnie. Pomyślcie - są 3 powody, dla których nie publikują raportu (moim zdaniem):

1. Ustalenia z wydawcą (naciągane, ale może coś sobie ustalili, no nie, to nie trzyma się kupy ale to w sumie jest całkiem pozytywny dla akcjonariuszy scenariusz).

2. Chęć opublikowania sprzedaży na poziomie 100k kopii lub zwrotu połowy środków (jako impuls pozytywny dla akcjonariuszy).

3. Obawa przed dalszymi panicznymi spadkami spowodowana tym, że razem z konsolami sprzedało się przykładowo 42k kopii do teraz, a zwrot kosztów jest przy 150k-200k).

Kurs CFG szoruje po dnie i robi to na tyle skutecznie, że wyciera coraz to nowsze dolne poziomy. Jest ogromne wyczekiwanie i napięcie, nie ma żadnych pozytywnych informacji. I diabli wiedzą, co nie zagrało, skoro gra ma świetne recenzje i jak ktoś już kupił i gra, to jest happy. Tylko cholerka czemu tak mało ludzi to kupiło..? Czy to temat zimnej wojny i konfliktu szpiegowskiego jak w Bondach sprzed 40 lat nie podziałał na wyobraźnię? My wiemy, czym była zimna wojna, bo tkwiliśmy w niej po uszy, ale może to nie jest temat popkulturowy? To jest duża zagwozdka bo zakładam (w PD nie grałem), że gierka jest naprawdę udana, wygląda ciekawie, celowała w fanów X-COM których nie brakuje. No kurde nie zagrało.

Wiem, że to wszystko co piszę jest bolesne. Wyszedłem w porę, by zminimalizować stratę. Trzymam za Was kciuki, może jakoś się wszystko poukłada z czasem. PLW też dostało po dupsku, co pewnie nie rokuje lepiej dla CFG.
    Podkreślę - nie jestem żadnym analitykiem, dostałem tu po uszach te 14 klocków i trudno. I może nie mam racji. Ale nie dajcie się wpędzać w pozytywne narracje, że to TRIGON coś zwalił. Nie, zwalili programiści, menedżerowie, zarząd, marketingowcy - wszyscy w CFG. Po powinni zrobić grę i ją sprzedać, a nie tylko zrobić.
    Powodzenia,

Wojti
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.8.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~jdfvhsg [89.64.8.*]
    dodam tylko, że minimalizujesz straty bo poszedłeś all in w jedną spółkę za hajs który nie był hajsem przeznaczonym do gry na giełdzie i dlatego "minimalizujesz straty" bo przegrałeś hajs który nie był na to przeznaczony.

• Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: wojti84 [79.186.238.*]
    Szanuję zarobione przez siebie pieniądze. Minimalizuję także straty w biznesie, kto tego nie robi jest nieodpowiedzialny.
    Inna sprawa, że jak spekulant zechce, to i na 100 złotych wyniesie kurs i to jest święta prawda.
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~normik [188.146.108.*]
    Oj ludzie. Tu jest NC. Tu jest bananowa. Jak spekuła stwierdzi że CFG nie pęknie to tu szybciutko nadmucha 40. Wtedy to dopiero wam się zrobi przykro. Zaznaczam że CFG już zwaliło się na pysk i chyba znalazło dno na 24 - 25. CFG już można dmuchać. Inne spółki dopiero idą w korektę. I naprawdę. Jak myślicie że się tu gra na fundamenty to ja mogę tylko parsknać śmiechem. Zamiast sobie usiąść na tyłku to się miotacie jakby was mrówki oblazły. Ech. Widły i pochodnie jeszcze przygotujcie na zarząd .. Prawdziwi dawcy kapitału.
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ziz [188.146.34.*]
    Jacek czy Agatka?
    Już bajkowe kukiełki szukają winnych SWOICH strat i porażek !
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~orzel74 [37.248.157.*]
    Jakbym miał wirtualną stratę na 5k ehh można pomarzyć :)
    Cholernie ciężko ocenić sprzedaż pod kątem czy jest dobra czy tragiczna. Poziom 42k nie do przyjęcia gdzie z każdej estymacji wychodzi zdecydowanie wyżej. Porażka to monetyzacja na konsole i tryb multi bez większego echa wśród graczy a który to pochłonął XX środków niejako podrażając produkcję jak i jej czas tworzenia. Ewidentnie powisimy na haku. Zobaczymy jak gracze przyjmą kolejną promocję tym razem 20% i czy rabat wywinduje tytuł na 1 stronę global w okresie jej trwania a czy rynek wtedy zareaguje pozytywnie hgw.

• Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~Ziom [188.29.165.*]
    Orzeł tak szczerze to myślisz, że kurs wróci na poziomy sprzed premiery po dobrym raporcie kwartalnym? Bo sam zaczynsm się zastanawiać jak długo mogę tu dyndać
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~kaps [89.78.151.*]
    Jaką emisję, gdzie upchać? Przecież była prywatna oferta, na której uczestnicy wyszli bardzo dobrze, bo Playway spieprzył CFG story i była karygodnie niedoszacowana.
    A co do "komunikacji", nie ma żadnych obowiązków komunikowania informacji o sprzedaży, zwłaszcza, jeśli mają cząstkowe, np. bez konsol. Wchodząc w cokolwiek na NC wiedziałeś, że dostaniesz sprawozdania co kwartał. NIKT nie obiecywał s****a raportami jak w PLW (którego prezes nota bene w wywiadach mocno drażni KNF i kiedyś się doigra).
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~InGame [94.254.129.*]
    A co takiego drażniacego KNF jest w tych wypowiedziach?
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~granarz [188.146.36.*]
    Kolejny fund ma wypowiedziane umowę tym razem Rockbridge
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~orzel74 [37.248.157.*]
    Szczerze...... nie wiem zależy od średniej jaką masz, mamy oraz decyzji idywidualnych czy jeszcze i kiedy uśredniać. Tylko ile można poświęcić środków na długą blokadę? Mi wystarczy hak ja ... porażka jakiej dawno nie miałem. Nadzieja umiera ostatnia.
  • Re: Zarzad powinien podac sie do dymisji Autor: ~Ryszard1 [83.26.246.*]
    Przykro mi orzeł że Ci tu nie wyszło :( ... Nie zasługujesz na takiego pecha... Pociesz się ze Wielu z nas tu popłynęło . Jedni bardziej inni mniej... Moim zdaniem jeszcze spadnie. I trochę czasu upłynie nim znów wzrośnie w okolice 40zl :( ... Pozdrawiam
[x]
CFG -5,75% 1,64 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.