Ale po co te inwektywy? Brak wiary w dalsze wzrosty - bo cały czas nie kupują coraz wyżej - normalna rzecz. Jak pisał abc - ff mamy mały i tu już się zdarzały dużo mocniejsze wzrosty np. po jakimś dobrym infie o Familiadzie. Z całym szacunkiem dla talentu i...humoru pana Strasburgera - Astro dwa tygodnie temu z Familiadą i Astro dziś z kanałem E-SPORT do którego popłyną reklamy dzięki TVN/Discovery to dwie różne spółki i jeśli idzie o perspektywy biznesowe - dzielą je lata świetlne... Ale nie każdy musi uważać, że to zaowocuje dalszym wzrostem kursu.
korekty musza byc w celu schlodzenia wskaznikow,ale tu mamy taki arkusz pusty ze moga robic co chca szczegolnie pare sztuk akcji zrzuci i kurs na dolnych
ff-free float czyli ilość akcji w rękach drobnych akcjonariuszy. To oni głównie handlują na giełdzie, duzi akcjonariusze to zazwyczaj inwestorzy długoterminowi
Cena akcji 94 gr, najwyższa oferta kupna 92 gr a ktoś wystawia akcje po 76gr, nie jest to normalne. Szczególnie jak robi to pod koniec sesji. Może to celowe zagranie, aby firma zakończyła sesję z tak dużym spadkiem ?
Dnia 2018-09-03 o godz. 18:13 ~pko napisał(a): > Cena akcji 94 gr, najwyższa oferta kupna 92 gr a ktoś wystawia akcje po 76gr, nie jest to normalne. Szczególnie jak robi to pod koniec sesji. Może to celowe zagranie, aby firma zakończyła sesję z tak dużym spadkiem ?
a czemu sie dziwisz zobacz jakie smieci staly na kupnie mala iloscia akcji robi co chce szkoda ze popytu nie ma czesc realizuje zyski do tego tylko nie komu dac bo na kupnie po 100szt czy 600szt i 2tys 75 bylo wiec wszystko tu moze zrobic i dolne i gorne widly choc na sprzedazy do 1zl tam troche stoi
Dnia 2018-09-03 o godz. 20:10 ~tratata napisał(a): > Widzę, że wśród drobnych akcjonariuszy jestem chyba jedynym długoterminowym inwestorem w Astro
Niewykluczone. Ja dopiero zamierzam takim być - trzy lata współpracy z TVN przed nami - wychodzić teraz to trochę jak wyrzucić kupon Lotto przed losowaniem. W czasach gdy np. tradycyjne firmy medialne szukają pieniędzy z reklam w internecie i telewizji, my mamy spółkę łączącą telewizję z coraz szybciej rosnącym zainteresowaniem grami. I za partnerów ma teraz TVN/Discovery. Jak tu przejść obok tego obojętnie? :-)
Dnia 2018-09-04 o godz. 09:00 ~bbb napisał(a): > Panie dr_wezol szacunek za Twoje wpisy a przede wszystkim > za forme w jakiej piszesz , > są jeszcze normalni ludzie , niewielu , ale są ;) > dz. pozd.
Dzięki, ale na wątku Genergy też niektórzy chyba lubili moje wpisy, a popłynęliśmy tam razem koszmarnie :-( Bo spółce się "nie chciało" , a ja nie mogłem w to uwierzyć.... Ale wierzę, że tu będzie dużo lepiej - widać, że Krajewskiemu się chce. A akcji tyle lat nie sprzedawał, więc pewnie i teraz szybko nie będzie
Krajewski to w ogóle bardzo dobry przedsiębiorca. Z jednej strony odważny a z drugiej bardzo oszczędny.
Odważny bo stworzył Superstację i próbował wprowadzić 10 kanałów 3D, które się nie przyjęły a oszczędny to widać praktycznie po wszystkich jego biznesach. Dodatkowo ma rękę do ludzi. Strasburger, obsada Superstacji też niezła
Założenie kanału E-SPORT też jeszcze rok -dwa lata temu musiało wymagać sporej odwagi. Dziś jeszcze są ludzie powątpiewający w sens pokazywania e-sportu w telewizji. Ale jak się czyta np. coś takiego...
Dnia 2018-09-04 o godz. 12:53 ~dr_wezol napisał(a): > Założenie kanału E-SPORT też jeszcze rok -dwa lata temu musiało wymagać sporej odwagi. Dziś jeszcze są ludzie powątpiewający w sens pokazywania e-sportu w telewizji. > Ale jak się czyta np. coś takiego... > > https://www.broadbandtvnews.com/2018/06/27/new-perspectives-on-esports/ > > to ręce się same zacierają...:-)
wszystko pieknie ladnie jedynie czego brakuje to obrotow na spolce