To kiedyś ruszy bez żadnego powodu. Wtedy już będzie za późno żeby wsiąść. Ja się cieszę, że takie ładne umowy podpisują. Do końca roku jeszcze kawał czasu.
Może za krótki czas będą mieli nową umowę z inno firma, jakaś szansa jest, bo z PGNiG rozwijają współpracę. PGNiG ich może poleci innym, to wtedy jest szansa na spadki do nawet 40 groszy. To se pójdzie dopiero uśredniać.!?
Świadczy to o bardzo małym zainteresowaniu spółka. Żeby cokolwiek się tu zaczęło dziać muszą być dużo lepsze wyniki finansowe, rzędu zarobionego 1mln w kwartale. Firma łapie kontrakty, rozwija się, nie jest to wydmuszka która nic nie robi a tylko obiecuje. Jej czas jeszcze przyjdzie ale nie jest to krótkotrwała inwestycja tylko inwestycja na parę lat, obarczona oczywiście ryzykiem. Szkoda takiej firmy nie mieć w swoim portfelu bo fundamenty ma bardzo dobre ale na ta chwile z analizy technicznej wynika że firma jest w mocnym trendzie spadkowym i potrzeba dużo mocniejszego impulsu, niż ostatnie umowy, żeby ten trend odwrócić.
Samo do góry nie pójdzie.Tylko siedzicie i marudzicie że nie idzie wyżej. Super umowy.Mam nadzieję że w kolejnym raporcie nie będzie jak zwykle 95% kosztów zewnętrznych. Ja wystrzeli to nie zdążycie. Jest tanio teraz...
To co dzisiaj odpoczynek, bez obrotów!? Dzisiaj patrzę na free float, poniżej 3,5%. Normalnie nima czym handlować kole 220 tyś akcji w obrocie. Nie wiem czy dobrze rozumiem?! To przez to płynność prawie zerowa.
Dnia 2018-09-06 o godz. 11:37 ~Piter1982 napisał(a): > To co dzisiaj odpoczynek, bez obrotów!? Dzisiaj patrzę na free float, poniżej 3,5%. Normalnie nima czym handlować kole 220 tyś akcji w obrocie. Nie wiem czy dobrze rozumiem?! To przez to płynność prawie zerowa.
Wg mnie tym razem będzie inaczej. W nadchodzącym tygodniu pokonają 1 zł. Konktretniejszy opór to tam jest ok
1,40 zł. Do 14 listopada tj wyników kwartalnych powinno utrzymać poziom myślą ok. 1 i kilkanaście groszy. Po wynikach, które myślę będą więcej niż dobre, kurs powinien trwałe przeskoczyć na powyżej 1,35 zł. To tak trochę optymistyczne przewidywania na kilka tygodni, wiem, że o trochę nieprawdopodobne, ale jednak możliwe! Pożyjemy Zobaczymy!
Teraz tanio się już nie da kupić. Nawet takim lekkim spacerem wyjdziemy ponad 1 zł. A jak się zacznie naprawdę ruch to ciekawe na ilu zł się zatrzymamy. Cierpliwie czekam. Potrzeba tylko iskry.
No, moje prośby wysłuchane. Jest obrót. Spadek ponad 15%, ale jest ruch, jest dobrze. Od piątku czas zbierać, a potem już niecałe 2 tygodnie do wyników. Oby tylko zmotywowały do kupowania up up, a nie sprzedawania ze stratą jak przypuszczam co niektórym? Ale co jo tam wiym?!
No kupiłem, pomogłem ile mogłem, kolejne 1573 akcje. Ale to chyba bez sensu, nie wiem już, ile jeszcze da się wytrzymać. Większe padaki idą na północ, a nawet w stanie upadłości, a tutaj co?!
na tle rynku papier jest ok, zamrozil sie kapital ale nie spadlo przez rok kupowanie ponizje 1 i tak daje cene zakupu duzo nizsza niz wiekszosc tutaj ma srednia wiec spokojnie :)
Będzie, o ile paliwo nie wypaliło się już dzisiaj. W każdym razie zobaczymy, oby było wreszcie dobrze pod koniec roku. W każdym razie już tylko 2 miesiące zostały niecałe. Jak tyn czas leci. Do wyników kwartalnych jeszcze 12 dni. W tym też czasie zakończenie prac nad systemem w PGNiG. Może też jakieś dodatkowe informacje? Kto tam ich wie?! W każdym razie będzie chyba ciekawie. Trza być przygotowanym na każdą ewentualność. Ale się rozpisałem.