• Info Autor: ~Yxz [94.254.132.*]
    https://hutnictwo.wnp.pl/roman-karkosik-laczy-dwie-spolki,329595_1_0_0.html
  • Re: Info Autor: ~fifka [94.254.137.*]
    widziałem info o pakietówce 590 kilo , nasz pan komasuje akcje ...
  • Re: Info Autor: ~fifka [94.254.137.*]
    kolejna pakietówka po 4,2 ---- 380 kilo , skąd te akcje i dokąd ?
  • Re: Info Autor: ~flcn [37.47.12.*]
    Jak to skąd ? Z UNIBAXU. Skąd Unibax miał akcje ? Kupił od NN za kasę od IPX. Na każdej akcji w ciągu 1,5 roku zarobi 30% a odsetek zapłaci może 7%. Dlaczego to IPX nie kupił od NN pakietu po 3,3 PLN ? Ponieważ Roman musiał zarobić. W sumie wyjdzie jakieś 8-9 mln PLN więc całkiem fajnie, 500 tys. PLN miesięcznie. Ile w tym czasie dostali od spółki pozostali akcjonariusze ?
    ZERO. I tak już zostanie.
  • Re: Info Autor: ~zp [83.19.191.*]
    To co napisałeś jest bardzo spójne i co najgorsze może być prawdą. Potrzeba tylko "zmowy" co najmniej
    paru "podmiotów gospodarczych ". Ale jak to udowodnić ? Oto jest pytanie .
  • Re: Info Autor: ~flcn [37.47.12.*]
    Co chcesz udowadniać. Wszystko jest w sprawozdaniach finansowych spółki i wszystko jest zgodne z prawem.
    Roman kontroluje wszystkie podmioty w tym łańcuszku. Jest właścicielem UNIBAXU oraz wiekszościowym IPX i BRS. Dzięki przeprowadzanym transakcjom wypłaca sobie kasę ze swoich spółek bez konieczność dzielenia się z innymi akcjonariuszami. Nikt mu tego nie zabroni a na pewno nikt go za takie działania nie ukaże.
  • Re: Info Autor: ~zp [83.19.191.*]
    jak posiadasz taka wiedzę to dlaczego tracisz czas obserwując tą spółkę. Jesteś jej akcjonariuszem ? Czy analizujesz i piszesz tylko
    dla zabawy . Nie szkoda czasu ? Przecież, dobrze wiesz, że Zarząd IPX wielokrotnie działał i działa na szkodę drobnych akcjonariuszy i spółki. Wystarczyło zaskarżyć wybraną uchwałę i skierować sprawę do Sądu . Na co czekałeś i na co dalej czekasz?
  • Re: Info Autor: ~flcn [37.248.159.*]
    Jeszcze jestem akcjonariuszem ale znacznie zredukowałem pakiet.

Jeżeli chcesz oddać sprawę do sądu to życzę powodzenia. Nie jestem prawnikiem więc dowiedziałem się w kancelarii jak taka sprawa wygląda.
[x]
IMPEXMET 0,24% 4,22 2019-08-05 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.