• A mialem kupic Tauron Autor: ~Asad [31.0.86.*]
    Mialbym akcje dobrej spolki na historycznych minimach, a tak wisze na haku na bananowej i czekam az urosnie 80% zeby wyjsc na zero. Gra tymczasem gdzies zginela w odmetach globalu, juz nawet nie sprawdzam, a spolka ma to w powazaniu i nawet sie nie odezwie.

Wylalem zal, a co tam...
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: yhm [84.10.156.*]
    Ty jesteś inwestorem, czy straganiarzem? Inwestujesz, czy handlujesz akcjami? Przed wejście na giełdę takie pytania trzeba sobie postawić, żeby potem nie płakać na forum.
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    Bez przesady yhm, okazja czyni straganiarzem...
    Jakby sie okazalo dwa tygodnie temu ze PD jest mega sukcesem i kurs akcji poszybowal na 150 zl to z duzym prawdopodobienstwem tez bys sie okazal straganiarzem.

A tak kurs zanurkowal i wszyscy jestesmy inwestorami dlugoterminowymi...
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: ~Asad [31.0.87.*]
    Tak mysle, co tu mogloby dlugoterminowo zmienic kurs? Awans z 6 na 5 strone steam?
    Chyba tylko nowa gra, duzo szumu i hypecprzed premiera...
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: ~hmmm [78.215.237.*]
    Zaskakujaco dobre info mogloby zmienic sytuacje, ale na takie chyba t otrzeba bedzie poczekac.
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: ziz [188.146.102.*]
    Po czarnym piątku sektora gamedev na bananowej żale wylewają się na forach wielu spółek...
    ...jeśli Wam pomoże to ulżyjcie sobie.. .. i możecie śmiało zaliczyć mnie do straganiarzy :
    zazwyczaj w portfelu mam od 7 do 11 spółek, i z żadną ślubu wierności nie brałem więc nie zamierzam z jakąś utonąć.
    W tabelach okienek obserwacyjnych mam 10 x więcej papierów niż na rachunkach i jeśli trzeba to dosyć szybko podejmuję o zmianie w portfelu.
    Akurat CFG nie jest u mnie na liście do odstrzału, miłego weekendu życzę wszystkim "kotom miau, miau, miałem kupić to lub tamto..."

• Re: A mialem kupic Tauron Autor: ~normik [188.147.100.*]
    Jest takie mądre chińskie powiedzenie: Jak chcesz okraść bank to się zastanów czy jesteś gotowy odsiedzieć wyrok gdyby cię złapali :) Ja tam nie panikuje. Czekam. Choćby na to żeby odbiło na tyle żeby wyjsc na zero albo z małą stratą. Pozdrawiam.
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: ~ciekawe [130.185.237.*]
    Dnia 2018-08-31 o godz. 15:16 yhm napisał(a):
    > Ty jesteś inwestorem, czy straganiarzem? Inwestujesz, czy handlujesz akcjami? Przed wejście na giełdę takie pytania trzeba sobie postawić, żeby potem nie płakać na forum.

to ty sie zapytaj czy inwestjesz w akcje czy SIE z nimi ŻENISZ.

bo z tej gadki wynika że traktujesz sprawe bardziej emocjonalnie niz zdroworozsądkowo,a w inwestowaniu to nie emocja ale rozsadek powinien byc na 1 miejscu zupełnie odwrotnie jest w przypadku związków z laskami.
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: ~normik [188.146.108.*]
    Oj z tymi związkami to bym polemizował czy aby emocje powinny być na pierwszym miejscu :p
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: ~ciekawe [130.185.237.*]
    Dnia 2018-09-01 o godz. 13:33 ~normik napisał(a):
    > Oj z tymi związkami to bym polemizował czy aby emocje powinny być na pierwszym miejscu :p

zdroworozsądkowy uklad jesli chodzi o związek moze go przedłuzać i powodowac ze jest poukladany itp, ale jednak w moim odczuciu w związach powinno byc to COŚ te emo ta podjara itp itd. Inaczej człowiek sporo traci z Życia.
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: ziz [188.146.102.*]
    Dnia 2018-09-01 o godz. 08:05 ~normik napisał(a):
    > Jest takie mądre chińskie powiedzenie: Jak chcesz okraść bank to się zastanów czy jesteś gotowy odsiedzieć wyrok gdyby cię złapali :)
    Dobre bo chińskie :)
    W Europie czy USraelu mawia się;
    jeśli profesjonalnie, nawet idealnie okradniesz bank - może się trafić, że pójdziesz siedzieć;
    jeśli profesjonalnie okradasz klientów na rzecz instytucji finansowej, robisz to bezbłędnie - oszukujesz ich sprzedając kit - może się trafić, że awansujesz nawet na dyrektora czy prezesa..

• Re: A mialem kupic Tauron Autor: yhm [84.10.157.*]
    Do autora tematu: jak tam Tauronik? ;)
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: slaintemhath [83.21.123.*]
    Dnia 2018-09-11 o godz. 20:44 yhm napisał(a):
    > Do autora tematu: jak tam Tauronik? ;)

pewnie teraz dziękuje że jednak nie kupił,
    ja tam się cieszę :-)
  • Re: A mialem kupic Tauron Autor: ~Asad [79.185.171.*]
    Hehe. No tez tam nie jest kolorowo, choc strata narazie tu duuuzo wieksza i niepewnosc tez. Mimo to trzymam i czekam na. Moment koedy usrednic
[x]
CFG 0,00% 1,70 2026-05-08 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.