No oby wyszło na dobre. Dziś ustawiłem stop lossa na tej spółce, chociaż dla mnie to ostateczność. Niech automat rozstrzygnie. Liczę oczywiście, że będą wzrosty.
Neuca nie płaci, nawet nie robi żadnego odpisu tylko od razu sprawa do sądu.
Nie wiem jak wam ale mi to wygląda na taki skok na kasę i to w takim chamskim wydaniu. Budżet zaczyna świecić pustkami więc za wszelką cenę szuka się ofiar do oskubania.
To jest to wspieranie polskich firm w wydaniu PIS.
Tak... A co w przypadku przegranej sprawy w sądzie. Za okres dochodzenia odsetki idą w miliony. Teraz piłeczka jest po drugiej stronie i odsetki dla Ferro się naliczają.
Ja to jestem ciekawy czy da się np. to rozwiązać przez jakąś ugodę.
To akurat prawda. Moim zdaniem bardzo dobrze, że zapłacone i sprawa w toku.
Ważne są perspektywy. Co to niby znaczy, że spółka chce redukować koszty? Zwija się czy co? Prezes mówiła coś o wymagającym otoczeniu. Mam wrażenie, że Prezes obudziła się wczoraj.
Ta super prezes teraz się obudziła ?! Plecie jakieś banały i zero konkretów ! Teraz zobaczyła ze kasa udzieka ?! To ze rezygnuje wiceprezes świadczy o róźnicy zdań i sposobu patrzenia na spólke chyba źe... to on jest ofiara tej fiskusowej straty !!!
Akurat koszty są pod kontrolą w tej spółce. Szkodził ten wzrost USD ale to jest jakby siła wyższa. Zabezpieczanie kursów walutowych potrafi zrobić więcej szkód niż pożytku.