Tak jak pisałem wcześniej warto zawsze poczekać na wyniki finansowe zamiast pisać o "świętach na bogato" czy 30 zeta na akcję. 1. Przychody w dół. 2. Jest strata za II kw. 3. Przepalili znowu 600 kilo zeta w kwartale. Teraz mnie nie dziwi, że na Śląsku w tym przetargu ściągneli gacie, żeby tylko złapać tą robotę...
Dnia 2018-08-30 o godz. 11:51 ~Morfeusz napisał(a): > A widziałeś ile kredytów i zobowiązań spłacili?
No właśnie ile spłacili w II kw.? Jak wiesz to napisz. Ja tam tylko widzę, że coraz mniej gotówki w firmie jest. Na koniec marca było 2,400, a jest 1,800 na koniec czerwca.
Jak dla mnie to ok. Nie uwierzyłbym w rewelacyjne wyniki po kilku latach kompletnej nędzy. Mostostal Zabrze pokazał wczoraj kosmos ale raczej nikt w to nie uwierzył. Nie ma cudów w tym biznesie.
Należy pamiętać, że poprawa następuje powoli. Proszę spojrzeć na radpol. Ponadto, poziomy obecne zostały osiągnięte małą ilością akcji. Coś się dzieje bo liczba pracowników wzrosła
Przychody nie są takie istotne, najważniejsze że wynik jest znacznie lepszy niż ten rok temu i w 4 kwartale. Obecny wynik daje dużą szansę na znaczną jego poprawę w drugim półroczu. Spóła dostała ponad 5 mln dotacji, to fantastyczna wiadomość, bo znaczy że są innowacyjni i się rozwijają. Jakby każdy kto zabierał głos wrzuciłby zlecenie po stronie kupna, zamiast narzekać, to arkusz wyglądałby lepiej. Ja kupiłem w piątek akcje i nie boję się, że stracę.