Niestety jak najbardziej możliwe są jeszcze turbulencje. Ja trzymam i trzymać będę, ale jest też problem Turcji i aktywów które tam nabyli. Zakładam że zapłacili 20 mln euro w TRY. Wtedy kurs był 4 za euro a dziś ...... Niestety na koniec roku będą musieli to odpisać i wtedy dopiero będziemy znali wynik roczny.
Dnia 2018-08-29 o godz. 17:01 ~ja napisał(a): > Niestety jak najbardziej możliwe są jeszcze turbulencje. Ja trzymam i trzymać będę, > ale jest też problem Turcji i aktywów które tam nabyli. Zakładam że zapłacili 20 mln euro w TRY. > Wtedy kurs był 4 za euro a dziś ...... Niestety na koniec roku będą musieli to odpisać i wtedy dopiero będziemy znali wynik roczny.
ale z tą turcja to też działa w drugą stronę.cokolwiek tam produkujesz jest teraz bajecznie tanie....
jakie zawirowania, to tylko jeden rynek:)))) firmy wszędzie inwestują i sobie radzą gdyby to byłby ich główny rynek ale tak nie jest, każdy może sprzedać
Kolego Ja weź się już wyluzuj idz na spacer i daj ludziom normalnie pogadać o tej całkiem spoko spółce. Nikomu ju nie chce czytać tego bełkotu pochlebstw i nikt tego na powaznie nie bierze.