• Dla długoterminowych Autor: ~ja [46.134.119.*]
    Niestety jak najbardziej możliwe są jeszcze turbulencje. Ja trzymam i trzymać będę,
    ale jest też problem Turcji i aktywów które tam nabyli. Zakładam że zapłacili 20 mln euro w TRY.
    Wtedy kurs był 4 za euro a dziś ...... Niestety na koniec roku będą musieli to odpisać i wtedy dopiero będziemy znali wynik roczny.
  • Re: Dla długoterminowych Autor: ~exchange [176.124.190.*]
    Dnia 2018-08-29 o godz. 17:01 ~ja napisał(a):
    > Niestety jak najbardziej możliwe są jeszcze turbulencje. Ja trzymam i trzymać będę,
    > ale jest też problem Turcji i aktywów które tam nabyli. Zakładam że zapłacili 20 mln euro w TRY.
    > Wtedy kurs był 4 za euro a dziś ...... Niestety na koniec roku będą musieli to odpisać i wtedy dopiero będziemy znali wynik roczny.

ale z tą turcja to też działa w drugą stronę.cokolwiek tam produkujesz jest teraz bajecznie tanie....
  • Re: Dla długoterminowych Autor: ~maxymuss [41.231.8.*]
    korekta, ktoś zawsze bączka puści:)))

• Re: Dla długoterminowych Autor: ~ja [46.134.119.*]
    Ale przychody też liczone są w try i na potrzeby raportu denominowane na złotówki
    Generalnie takie duże zawirowania nie służą rynkowi
  • Re: Dla długoterminowych Autor: ~maxymuss [41.231.8.*]
    jakie zawirowania,
    to tylko jeden rynek:))))
    firmy wszędzie inwestują i sobie radzą gdyby to byłby ich główny rynek
    ale tak nie jest, każdy może sprzedać
  • Re: Dla długoterminowych Autor: ~Ja [46.134.119.*]
    Czy ja mowie o sprzedawaniu? Dziele sie spostrzezeniami zeby nrac wszystkie czynniki pod uwage
  • Re: Dla długoterminowych Autor: ~Miro [37.47.231.*]
    Kolego Ja weź się już wyluzuj idz na spacer i daj ludziom normalnie pogadać o tej całkiem spoko spółce. Nikomu ju nie chce czytać tego bełkotu pochlebstw i nikt tego na powaznie nie bierze.
  • Re: Dla długoterminowych Autor: ~ja [46.134.92.*]
    bełkot to ty słyszysz dziennie rano jak wstajesz
[x]
ELEMENTAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.