• Pytanie do kumatych Autor: ~Niekumaty [58.64.4.*]
    Czy PEM zgarnie kasę od MCI w związku z wyjściem tego drugiego z 2 czy 3 inwestycji w 1H tego roku? Należy mu się coś czy nie? Przychody za 1H tego chyba nie pokazuję i giełdowa wycena mówi, że raczej nie. Dobrze gdyby ktoś coś opisał w tym temacię. Dzięki.
  • Re: Pytanie do kumatych Autor: ~spoker [78.8.48.*]
    Już zgarnął tą kasę i przychody to pokazują. Wzrosły pomimo niemałych umorzeń w TechV. Akcjonariusze nic z tego nie zobaczą. Wszystko poszło na premie dla zespołu zarządzającego.
  • Re: Pytanie do kumatych Autor: ~Niekumaty [58.64.4.*]
    Spoker, gdzie masz informację o tych premiach? Jest to w SF za 1H?
  • Re: Pytanie do kumatych Autor: ~spoker [78.8.48.*]
    Jest. Wyraźnie wszystko opisują. Przychody z podziałem na opłatę stałą i zmienną oraz z podziałem pomiędzy fundusze. Także wynagrodzenia pracowników z rozdziałem na część stałą i zmienną. Wszystko porównane do analogicznego kwartału w zeszłym roku.
    Dzięki. Popatrzę na to wieczorem po pracy.

No to ni chu chu nie ma jak zysk netto rosnąć :/ A nawet się zmniejsza. Za rok to nawet te 2,93 PLN dywidendy nie zobaczymy jak tak dalej pójdzie. Zastanawia mnie w tym wszystkim, po co zarząd obejmował akcje po 75 i 57 jak dobrze pamietam. Jakiś 1,5 miesiąca temu lub więcej jak kurs zanurkował na 25 to Czechu też podebrał w przedziale 25-30 za parę setek tysięcy. Sam nie wiem co o tym myśleć.
    Aha, no i skup własny między 40 - 45PLN...Trzeba mieć nerwy i być cierpliwym do tej spółki...
  • Re: Pytanie do kumatych Autor: ~Leszczu [206.47.172.*]
    I to jest wlasnie polska spolka. Wzrosty dla zarzadu, a straty dla akcjonariuszy. W tym kraju nie ma co inwestowac. Idzie sie na gielde nie po to zeby rozwijac spolke tylko po to zeby dymac akcjonariat.
  • Re: Pytanie do kumatych Autor: ~vv [83.4.79.*]
    czy tu będzie 5 zeta ?
  • Re: @Leszczu Autor: ~namaste [5.60.63.*]
    W zdecydowanej większości spółek tak to właśnie działa , wydoić ulice taki mamy cel. Taki cel przyświeca spółką Cześka , a jak już nic się nie da wycisnąć , to wycofać z giełdy.
[x]
PEMANAGER -2,37% 18,50 2021-06-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.