Witajcie Chciałbym Was ostrzec przed inwestowaniem w fundusze kapitałowe zamknięte z ubezpieczeniem takiej jakie oferuje Vienna Life np poprzez Lions Bank zarządzane np przez ALTUS. Wszystko wygląda pięknie na prezentacjach, ale obiecywanych 6-10% zysku rocznie nigdy nie zobaczycie, a zarządzający będzie bezlitośnie pobierał swoje wynagrodzenie miesięczne z Waszych pieniędzy pomimo, że nie ma efektów ich pracy. Tak więc ja po zainwestowaniu 150 tysięcy złotych po dwóch latach wyjąłem z bólem 136 tysięcy... W międzyczasie chciałem wypłacić środki wcześniej, ale powstrzymywano mnie mówiąc, że to chwilowe spadki, na pewno w dłuższym terminie się odbije, zaoferowano zmianę funduszu co trwało 2 miesiące... a co miesiąc -250 zł tytułem zarządzania cykało... nawet gdy środki nie pracowały podczas transferu z jednego funduszu do drugiego... Nazwijmy to po imieniu: oszustwo! Wytrzymałem 2 lata obserwując jak jacyś złodzieje żyją za moje ciężko zrobione pieniądze. Po prostu chociaż Wy nie dajcie się naciągnąć!
Też zainwestowałem 50 000 zł . Po roku straciłem już połowę . Pozostałej części też chyba nie zobaczę. Brak możliwości natychmiastowego wykupu. Zamknięte fundusze inwestycyjne to jest sposób na naiwnych lub żle poinformowanych przez przedstawicieli , którzy pokazują wspaniałe wykresy. VIENA cały czas zarabia a ja jeszcze będe ukarany za wcześniejszy wykup.
Oczywistym jest, że tego typu firmy jak Vienna Life zarabiają a my tracimy. Dla przykładu, patrząc na dwa moje rachunki w Vienna, oba przyniosły stratę w ok. 15%., w stosunku do tego co wpłaciłem, w ostatnich 7 latach. Właśnie dostałem pakiet rocznicowy. Okazuje się, że wpłaciłem 30 000 a wartość mojego rachunku to 25 800. Ale pech, no patrzcie, zarządzający naszymi pieniędzmi nie poradzili soboie z giełdą, która w tym okresie nie spadła a w niektórych okresach mocno wzrosła - a na rachunku strata :) Skąd strata ? Gdzie ci geniusze z tego funduszu, którzy przecież sa po to by zarabiać dla nas pieniądze - a może wcale nie po to są ? Są po to by zarabiać pieniądze dla towarzystwa takiego jak Vienna! Oczywiście każdy z nas podpisuje że wie, że inwestowanie to ryzyko. Ale skoro giełda idzie w górę, albo co najmniej nie spada, to gdzie są nasze pieniądze ... ? Każdy z Was sam niech sobie odpowie.
Niestety też dałem się nabrać. Fundusz zamknięty Europa-Universe-I, zakup przez Lion's Bank w marcu 2015 r., kwota 40 000 PLN. Udało się zlikwidować w czerwcu 2019r. - kwota odzyskana 15 400 PLN. Inaczej niż oszustwo nie można tego nazwać. Omijajcie Vienna Life!
Też zostałem wmanewrowany obiecującymi obietnicami. Z wpłaconych 20 000 zł od listopada 2018 do sierpnia 2020 oddali zaledwie 11 759,92 zł. Praktycznie od sierpnia 2020 nie wpłynęła nawet złotówka. Piszący do tej pory obszerną korespondencję chyba nabrali wody do gęby i od pięciu miesięcy grobowa cisza. Liczą pewnie, że klient odpłynie i problem zniknie. Nie - czekam na zwrot przytulonych pieniędzy. Omijajcie tą firmę szerokim łukiem, życzę im najlepiej i oby nie kopiowali "Amber ...."
Dnia 2021-01-15 o godz. 12:01 ~Miecz napisał(a): > Też zostałem wmanewrowany obiecującymi obietnicami. Z wpłaconych 20 000 zł od listopada 2018 do sierpnia 2020 oddali zaledwie 11 759,92 zł. Praktycznie od sierpnia 2020 nie wpłynęła nawet złotówka. Piszący do tej pory obszerną korespondencję chyba nabrali wody do gęby i od pięciu miesięcy grobowa cisza. Liczą pewnie, że klient odpłynie i problem zniknie. Nie - czekam na zwrot przytulonych pieniędzy. Omijajcie tą firmę szerokim łukiem, życzę im najlepiej i oby nie kopiowali "Amber ...."
Wmanewrowany? przez kogo? A moze Pan powiadomi UOKiK? Ciekawe co odpowiedza. Powinna byc lista ostrzegawcza o oszustach tych co oszukuja zgodnie z prawem
Jak widać na stronie https://viennalife.pl/ to całe towarzystwo ma się nieźle. Uporczywie szukają nowych naiwnych klientów oferując kolejne produkty ubezpieczeniowe, oszczędnościowe i inwestycyjne. Moja rada - DALEKO OD LUKROWANYCH OBIETNIC. Ja zaś z uporem domagam się zwrotu moich pieniędzy. Mija siedem miesięcy i nie raczą przelać nawet złotówki. A te złote laury i medale którymi się chwalą to ni jak się mają do rzeczywistości. Zgroza.
Dnia 2021-03-08 o godz. 12:48 ~Miecz napisał(a): > Jak widać na stronie https://viennalife.pl/ to całe towarzystwo ma się nieźle. Uporczywie szukają nowych naiwnych klientów oferując kolejne produkty ubezpieczeniowe, oszczędnościowe i inwestycyjne. Moja rada - DALEKO OD LUKROWANYCH OBIETNIC. Ja zaś z uporem domagam się zwrotu moich pieniędzy. Mija siedem miesięcy i nie raczą przelać nawet złotówki. A te złote laury i medale którymi się chwalą to ni jak się mają do rzeczywistości. Zgroza.
NIE POLECAM, NIE INWESTUJ Mija kolejny miesiąc totalnego lekceważenia klienta przez VIENNA LIFE. Jak długo Państwo będzie tolerować oszukańcze procedery, czy to się staje już normą prawną. Kradzież „batonika” nie ujdzie na sucho. Kolejne odpowiedzi VIENNA LIFE które otrzymuję cyt. „Z informacji przekazanych przez Rockbridge TFI S.A (dalej TFI) wynika, że obecnie nie jest możliwa wycena wartości godziwej aktywów tych funduszy inwestycyjnych zamkniętych, a co za tym idzie realizacja żądań wykupu certyfikatów.” to żałosna kpina. VIENNA LIFE dba o godziwą wycenę!!! – nadmienię, iż trwa to już osiem miesięcy – koń by się uśmiał. Mam już dość waszej godziwości i niegodziwości – DOMAGAM SIĘ ZWROTU MOICH PIENIEDZY.