• WYNIKI SUPER -REWELACJA! Autor: ~tak [89.64.5.*]
    Widać że akwizycje dały rezultaty. najważniejsze że jest progresja wyników. No to wkrótce 3 z przodu
  • Re: WYNIKI SUPER -REWELACJA! Autor: ~tak [89.64.5.*]
    wieszczę że niedługo przejmie za grosze bankruta Krezusa
  • Re: WYNIKI SUPER -REWELACJA! Autor: ~stryj [109.234.147.*]
    no to, to na pewno nie, bo tam zwyczajnie nie ma co kupować, elemelek
    co miał kupić w kraju to już kupił.
    chyba ze w jakiś nowy biznes by wchodził , jak baterie czy opony.

Masz rację -baterie to jest to -tym bardziej że auta elektrycznę będą wchodzić pełną parą.
    Najważniejsze że przychody są ogromne -jak są przychody to zyski będą wielkie.i
  • Re: WYNIKI SUPER -REWELACJA! Autor: ~elem [37.47.117.*]
    A ja wyniki odbieram raczej neutralnie. Cieszy wzrost przychodów i rosnące wolumeny ale marże dalej słabe (co widać po EBITDA).

Zysk netto spory, ale jego nadwyżka to raczej wynik różnic kursowych.
    Jestem ciekawy przepływów operacyjnych, to jednak pokażą dopiero w sprawozdaniu.

Trzymam dalej, ale daleko mi do hurraoptymizmu po tych liczbach które zaprezentowali.
    A ja długoletni wytyran giełdowy -dzisiaj na zamknięciu tankuję na ful-jako stary księgowy wiem jak można zrobić sztuczne przepływy o kondycji finansowej spółki mówią tylko 3 dane zmienne.
    Tu w poniedziałek będzie kocioł- jak wrócą w weekend ludzie z urlopów.
  • Re: WYNIKI SUPER -REWELACJA! Autor: ~elem [37.47.117.*]
    Skoro wg ciebie tak łatwo można zmanipulować cash flow to czemu spółka od kilku lat pokazuje go na tak słabym poziomie?

Jak czytam wszystkie twoje zachwyty nad spółką i wynikami to mam przed oczami obraz totalnego leszcza umoczonego z dużą stratą.

Sam uważam że potencjał na walorze jest. Ale i spore ryzyka też. A zarządom się z definicji nigdy nie powinno w pełni ufać. Wystarczy przeczytać ich wypowiedzi z różnych okresów i zweryfikować ile z nich się sprawdziło, ile było myśleniem życzeniowym a ile sprawdziło się z nawiązką.
    A jak sądzisz kto pojechał z 0.96 na 1.55 na tej spółce -sprawdż sobie a przekonasz się że mówię prawdę- tu w tej chwili przy tej cenie to ryzyko jest 10 %
[x]
ELEMENTAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.