• Uśredniać już? Autor: ~SP [89.64.16.*]
    j.w.
  • Re: Uśredniać już? Autor: ~Fallout [37.47.113.*]
    Nie wiem. Ja na 26 27 28, ladowalem. Po info Orła. OD fundu zależy
  • Re: Uśredniać już? Autor: ziz [188.147.98.*]
    Hmmmm.... mogliby choć podać info o tym kiedy planują pochwalić się wynikami sprzedaży - tak jak informowali na bieżąco o patch 03 i 04..
    Jak nie pogłębi wczorajszego dna i będą notowania na plusie to można dobierać.(Z AT wynika, że schodzenie dziś poniżej 26,8 daje sygnał negatywny - sprzedaży).

• Re: Uśredniać już? Autor: ~Asad [95.49.140.*]
    Ja odpuściłem usrednianie. Za dużo kasy wpakowałem już. Musiałbym coś sprzedać a wszystko co mam szoruje po dnie i zaraz dzida :)
  • Re: Uśredniać już? Autor: ~Fallout [37.47.113.*]
    Wyobraźcie sobie co by było gdyby Empyrean ok HF debiutował. A niestety nie będzie. A tu mamy lepsza jakosciowo spółkę.
  • Re: Uśredniać już? Autor: slaintemhath [95.142.255.*]
    Dnia 2018-08-23 o godz. 23:51 ~SP napisał(a):
    > j.w.

na razie nie tykać i nic nie uśredniać według mnie,
    tak długo jak trwa zrzucanie nie ma się co szarpać,
    według najważniejszej zasady giełdowej - lepiej nie zarobić niż stracić :-)
    Dnia 2018-08-24 o godz. 09:18 slaintemhath napisał(a):
    > Dnia 2018-08-23 o godz. 23:51 ~SP napisał(a):
    > > j.w.
    >
    > na razie nie tykać i nic nie uśredniać według mnie,
    > tak długo jak trwa zrzucanie nie ma się co szarpać,
    > według najważniejszej zasady giełdowej - lepiej nie zarobić niż stracić :-)

Zasada ochrony kapitału własnego jest podstawowa -lepiej nie zarobić gdy ryzyko jest duże i sytuacja nie jest klarowna...
    ale zrzucanie się skończyło.. ...czy też przerwa w trendzie spadkowym?
    Obstawiam, że Trigon nie jest już zagrożeniem - pustak na tym papierze - ostatnio sypał Polwax -komunikat wczoraj na ESPI

Jeśli przy słabych dziś wig-ach i końcówce tygodnia nie zejdzie poniżej 26,50 -26,80 ( AT) w cenach zamknięcia fix to jest nadzieja na konie spadków..

Sygnały zmiany trendu powstaną dopiero przy zamknięciach w strefie 31,60 - 32,00 (lub silny na 32,85) -zależnie od użytej metodologi w AT stosuję równolegle dwa niezależne podejścia do wyznaczenia tych poziomów. Dopiero przekroczenie ich napędzi tłum kupujących - a do tego jeszcze trochę daleko..
  • Re: Uśredniać już? Autor: ~Asad [95.49.140.*]
    Narazie bardzo małe obroty, brak podaży ale i brak popytu. Jakby tak się utrzymali to rockbridge czy inny "grubas" powinien zacząć myśleć żeby podreperowac kurs.
  • Re: Uśredniać już? Autor: slaintemhath [95.142.255.*]
    Dnia 2018-08-24 o godz. 10:38 ~Asad napisał(a):
    > Narazie bardzo małe obroty, brak podaży ale i brak popytu. Jakby tak się utrzymali to rockbridge czy inny "grubas" powinien zacząć myśleć żeby podreperowac kurs.

nie przed wynikam, nikt tutaj palcem nie ruszy jeżeli nie będą mieli pewności co do dotychczasowej sprzedaży,
    według mnie poczekają aż do gry wejdzie wersja konsolowa na xbox one i wtedy podadzą wyniki, widać że parcie na sukces jest spore więc może być pozytywne zaskoczenie, a kurs to już zupełnie inna historia
  • Re: Uśredniać już? Autor: ~SP [83.26.220.*]
    A co może z kursem zrobić umiarkowany sukces w postaci np. 100 000 kopii sprzedanych w 2 tygodnie i 200 000 do końca roku?
    Dnia 2018-08-24 o godz. 11:05 ~SP napisał(a):
    > A co może z kursem zrobić umiarkowany sukces w postaci np. 100 000 kopii sprzedanych w 2 tygodnie i 200 000 do końca roku?

Dobre pytanie - mam nadzieję, że umiarkowanie: 31,60 -32,00 -32,85
    nieumiarkowanie : 34,7 -35,00
    konkretny wypas 39,60 -40,00
    Zasięgi (ewentualne) wynikające wyłącznie z AT -fibo..
  • Re: Uśredniać już? Autor: ziz [188.147.64.*]
    AT - luźne uwagi (adresaci = zaciekli przeciwnicy AT na spółkach z newconnect )
    Przed piątkowa sesją napisałem:
     Re: Uśredniać już? Autor: ziz [188.147.98.*] 2018-08-24 08:27
    [... ] Jak nie pogłębi wczorajszego dna i będą notowania na plusie to można dobierać.(Z AT wynika, że schodzenie dziś poniżej 26,8 daje sygnał negatywny - sprzedaży).

- minimum dzienne było 27,- brak sygnału sprzedaży!

Po słabym jeszcze otwarciu sesji dodałem:
    Autor: ziz [188.147.98.*] 2018-08-24 10:28
    [...] Zasada ochrony kapitału własnego jest podstawowa -lepiej nie zarobić gdy ryzyko jest duże i sytuacja nie jest klarowna...
    ale zrzucanie się skończyło.. ...czy też przerwa w trendzie spadkowym?
    Obstawiam, że Trigon nie jest już zagrożeniem - pustak na tym papierze - ostatnio sypał Polwax -komunikat wczoraj na ESPI

Jeśli przy słabych dziś wig-ach i końcówce tygodnia nie zejdzie poniżej 26,50 -26,80 ( AT) w cenach zamknięcia fix to jest nadzieja na koniec spadków [...]

Reasumując przy cenie 27,77 - 27,84 wstępny sygnał kupna z systemu i mój "programik" zaczął ostrożnie dobierać papier..
    Co do odpowiedzi na tytułowe pytanie wątku: Uśredniać już? odpowiem:

Inwestując w makulaturę z bananowej w horyzontach zarówno KT jak i LT ja NIGDY nie uśredniam w dół.
    Teraz tez dobieram drożej niż mam średnią zakupów.
    Jedynym - często stosowanym wyjątkiem jest uśrednienie w dół na jakiejś "rozbujanej w te i we wte szmacie" podczas gry DT z absolutnym zamykaniem pozycji podczas 1. sesji (timing/scalping )-ale do tego mam zupełnie inne oprogramowanie..

• Re: Uśredniać już? Autor: ~xxx [195.191.163.*]
    Powodzenia. Uśredniaj w górę. Ciekawy program, ma rozum?
  • Re: Uśredniać już? Autor: ~Fallout [37.47.90.*]
    Programik nas wykańcza. Ziz na ilu nam rzucisz to potem?
  • Re: Uśredniać już? Autor: ziz [188.147.64.*]
    Dnia 2018-08-25 o godz. 10:44 ~Fallout napisał(a):
    > Programik nas wykańcza. Ziz na ilu nam rzucisz to potem?

He,he ja drobnica jestem - jak widzisz w karnecie takie zlecenia od 40. do 80 sztuk..., zmienia się ilości przy każdym zleceniu zmiana o. kilka sztuk,..
    Nie zrzuca na raz.. bez pływu na kurs..jeśli grubi będą kupować to też dobiorę..
  • Re: Uśredniać już? Autor: ~AlterEgoFallout [37.47.90.*]
    Chyba już pora na ostatnie zakupy. Chyba ze...Rockbridge? Przecież on teraz powinien sypać? Ktoś coś wie?
  • Re: Uśredniać już? Autor: ~Fallout [37.47.90.*]
    Za dużo wlazlem w papier już parę k na 35. Sam ze soba gadam. Myślicie że będzie ok? Nie chce potem wywalac na tzw 0.
  • Re: Uśredniać już? Autor: ~hmmm [78.215.237.*]
    Jezeli ktos jeszcze mial sypac to chyba sie wstrzyma zeby poobserwowac obrot wydazen.
    Jest spora zmiana na Steam - powroz ze strony 4 na poczatek 2 a nawet zahaczyli wczoraj kilka razy o pierwsza strone. Gra zbiera coraz lepsze noty od graczy.
    Pierwsze recenzje na Xbox pozytywne (8/10), mocno sie trzyma na GOG - Wyniki moga pozytywnie zaskoczyc.

Tylko Trigonowi palil sie tylek i dlatego jestesmy tu gdzie jestesmy.
    Sadze ze po pierwzych danych sprzedazowych jak rynek przekalkuluje na nowo mozliwosci na nadchopdzacy rok CFG to kurs moze sie podniesc szybciej niz nam sie wydaje.
    Obecna kapitalizacja to 75mln, dla gry ktora po prawie dwuch tygodniach jest na top 2 strony Steam, Global TS to juz moim zdaniem niedowartosciowanie.
    Jak przez nastepna pare dni bedzie sie utrzymywac na 2/3 stronie to kurs moze wrocic powyzej 32-33zl jeszcze w tym tygodniu.
  • Re: Uśredniać już? Autor: ~jj [89.64.20.*]
    Oj coś czuje że Trigon dał d... tak szybko pozbywając się akcji. Bo tu wcale nie wiedzę aż takiej tragedii. Choć pewnie swoje przytulili, ja na pewno będę teraz uważał na spółki w których siedzi. Co do samego PD sytuacja się klaruje i to już tydzień gdzie cały czas jest wysoko na steamie, mało tego cały czas pnie się w górę. Ma nadzieje że walnie wkrótce 1000 opinii. Jeszce mają trochę czasu. W sumie dopiero od września / października zacznie się wysyp nowych gier które zakopią resztę na steamie.
[x]
CFG 0,30% 1,69 2026-04-13 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.