Zrobili już próbę w FOLX ale może teraz się uda. Ewidentnie chcą sprzedawać przez aplikację. Straci na tym sieć sklepów która w 75% należny do nie powiązanych kapitałowo podmiotów. Dla inwestorów niewielka to strata bo sprzedaż telefonów przez operatorów i tak spada a teraz zarejestrować można starter wszędzie. Następnie zainstalować aplikację i przejść na abonament z rabatem. A jak nie będzie kart SIM i podpis elektroniczny będzie powszechny? Jest szansa na podbicie Europy tym pomysłem.
Wiem w którym, choć dla wielu może on się wydawać odległy i mało słyszalny. Warto jednak pamiętać, że w dzisiejszych czasach technologia przybliża szybciej niż byśmy się tego spodziewali.
Dnia 2018-08-22 o godz. 18:07 ~AS napisał(a): > Wiem w którym, choć dla wielu może on się wydawać odległy i mało słyszalny. > Warto jednak pamiętać, że w dzisiejszych czasach technologia przybliża szybciej niż byśmy się tego spodziewali. >
Puls Biznesu:"Umowę leasingu regulują przepisy Kodeksu cywilnego. Musi ona być zawarta na piśmie pod rygorem nieważności. Dlatego leasingodawcom niełatwo zaproponować usługę w 100 proc. online. Siemens Finance postanowił się wyłamać i właśnie wprowadził do oferty pożyczkę leasingową, którą można zawrzeć zdalnie." Wkrótce operatorzy też będą podpisywać umowy przez aplikację.