Witam Czy KNF nie powinien się zainteresować ewidentnymi wrzutkami pakietów PKC powodujących spadki ?. Mam wrażenie, że jakiś gracz bądź większy akcjonariusza robi wrzutki - 50 000 - 150 000 akcji , potem może spokojnie odkupuje. Sumą sumaru on traci ale traci też tysiące inwestorów. Naturalnego popytu na akcje energetyki nie ma bo żaden większy inwestor nie kupi akcji Spółki, którą zawierza się Matce Boskiej - i nie mam tu nic do Matki Boskiej ale z reguły Trójcę święto błaga się w modlitwach jak o cud jak już nie ma szans :). Przykre to i żałosne. Zastanawia też wzrost zatrudnienia w PGE z 38 877 osób w 2015 do 41 231 w 2017. Ilu z nich to PISIEWICZE na sztucznych stanowiskach ?
Wrzutki robią PKO, Pekao, PZU (ich OFE i TFI) i jeszcze kilka szulerni w państwowych łapach na zlecenie "z góry". KNF niestety to ta sama wataha więc o jakiej reakcji mowa?
Na giełdzie są jasne zasady. Naprawdę chciałbyś mieć akcje i nie móc ich sprzedać po dowolnej cenie. Akcje należą do Ciebie i skoro masz ochotę je sprzedać to to robisz. Jeżeli uważasz że duży gracz sprzedaje za nisko to poprostu te akcje kup. Nie przyszło Ci do głowy, że Ci co mają kasę tych akcji nie chcą. Rynek dyskontuje wszystko to najważniejsza zasada. Prawa popytu i podaży nie zakłamiesz.
Z przykrością muszę potwierdzić. Niestety ubrałem się sam w tę spółkę. Dopóki rządzi PiS grubasy będą się pozbywać tej spółki. Jak jeszcze spadnie, to grubasy zrobią tu armagedon. Gruby tnie straty nie patrząc na nic. Trzeba teraz cierpliwie czekać jak Polacy zmądrzeją i pogonią tych szkodników z PiS-u.
Tchorzewski ma połowę PGE a bierze zysk od calej spółki przez 3 lata. Dlatego jest walka o dywidendę a z kapitałem nikt jeszcze nie wygrał. Jestem pewien że zwroci on nam nasz udział w zysku albo go usuną.
Tu może być różnie. Tchórz zrealizuje swoje chore wizje pieniędzmi z PGE i co mu kto zrobi? Nic. Mogą zniszczyć spółkę bez żadnych konsekwencji. Nie na darmo PiS walczy o władzę nad sądami. PiS chce być bezkarny. Tak naprawdę, za chwilę PiS będzie odpowiadał przed Bogiem i historią, za wszystkie draństwa które zrobił i zrobi.