20k to przekroczyla w czwartek imo, steamspy nie nalezy do wiarygodnych zrodel co pokazaly premiery i podsumowania innych tytulow na przestrzeni ostatniego polrocza
arek moim zdaniem ze względu na specyfikę grym ale także graczy możemy przyjąć większy przeliczniki niż >65, ponieważ tak gra wymaga kilkunastu godzin, więc rzetelne oceny są wystawiane po kilku dniach (z opóźnieniem).
To nie jest gierka na 15 minut, że komentami walisz po 1h gry, oprócz flustratów.
Sprzedaz PD jest zbliżona (ciut wyższa) od Walking Dead. To widać po pozycjach w rankingu. Jeżeli natomaist stosujemy przelicznik komentarz x 65 to wychodzi, że PD się sprzedało w liczbie 37tys a Walking Dead ok 100tys. Na tym przykładzie widać więc jak bez sensu jest ta miara... Już wydaje mi się że Ci którzy inwestują w gamedev od paru lat (nie ja) powinni po prostu wiedzieć ile dziennie trzeba sprzedać gry żeby być na 3 miejscu, a ile dziennie żeby być w środku pierwszej strony. To już powinno być dawno przez nas ogarnięte?
https://m.pclab.pl/news78201.html ktoś to wrzucam już.' przedstawiciel Valve twierdzi też, że nie ma korelacji pomiędzy recenzjami graczy, a samą sprzedaży gry i jej widocznością w sklepie. To zaskakująca wiadomość, która zdziwiła też samych twórców komentujących wpis. Większość z nich była przekonana, że wszystkie wymienione elementy były ze sobą ściśle powiązane. Zresztą tak pewnie sądzą sami gracze, którzy przecież chętniej wybierają tytuły z wysoką średnią ocen. '
Walking Dead od premiery jest na podobnych miejscach co PD. Tyle, że nikt nie wspomniał słowem, że można było Walking Dead kupować w pre orderach przez tydzień na steam...Tak więc komentarze obu gier są adekwatne do sprzedaży. We wtorek po promocji gra pójdzie w otchłań i nie wiem czy kiedykolwiek na siebie zarobi.