• POZEW DO SĄDU Autor: ~Adam [31.183.202.*]
    Witam serdecznie wszystkich Akcjonariuszy Pamapolu byłem na walnym i myślę że teraz najważniejsze jest pilne zabezpieczenie roszczenia poprzez wstrzymanie wykonania uchwały na czas trwania postępowania aby przyśpieszyć pisanie pozwu przez Pana Mecenasa myślę że trzeba aby Akcjonariusze którzy chcą w nim uczestniczyć bezzwłocznie podali swój adres mejlowy lub inny i ilość akcji na adres mejlowy Pana Mecenasa przemyslaw.biedrawa@forystek.pl w celu zapłacenia i rozłożenia kosztów pozwu sądowego bez tego przeciągnie się pisanie pozwu a tego przecież nie chcemy, ja już to zrobiłem . Wszystkiego dobrego Adam
  • Re: POZEW DO SĄDU Autor: ~Stefan [212.59.238.*]
    czy to ten Pan mecenas od Polcoloritu ?
  • Re: POZEW DO SĄDU Autor: ~Akcjonariusz [37.248.164.*]
    Tak
  • Re: POZEW DO SĄDU Autor: ~Aaa [176.221.121.*]
    Z tego co było mówione na spotkaniu dwóch mecenasów się tym zajmuje. Pan Przemysław i Pani Magdalena. Dodatkowo jeden Pan do KNF pisze.
  • Re: POZEW DO SĄDU Autor: ~Aaa [176.221.121.*]
    Pytanie kto do prokuratury coś napisze?

KTO BYŁ NA WALNYM A SIĘ NIE WPISAŁ NA LISTĘ - Zgłaszać się!!!!
  • Re: POZEW DO SĄDU Autor: ~waleczny [5.172.255.*]
    jaki jest mail do Pani Mecenas Magdy? ktos napisal do??? pcieslak@sii.org.pl  
  • Re: POZEW DO SĄDU Autor: ~JohnDeere [86.63.111.*]
    Dnia 2018-08-19 o godz. 22:26 ~waleczny napisał(a):
    > jaki jest mail do Pani Mecenas Magdy? ktos napisal do??? pcieslak@sii.org.pl

byłeś na NWZA? no to wiesz co ustaliliśmy , pisz kim jesteś do mec. Biedrawy przedstaw się opłać i wtedy będziesz już waleczny :)

• POZEW Autor: ~ANNA [83.13.176.*]
    Witam. Czy wszyscy dostali e- maila od Pana Mecenasa .? Pozdrawiam wszystkich którzy wstawili się na WZA. Sprawdzajcie e-maile.
  • Re: POZEW Autor: ~NiespodzankiPrawnik [77.115.150.*]
    A ci, którzy byli na walnym, a się nie wstawili? :D
  • Re: POZEW Autor: ~akcjonariusz [83.26.231.*]
    czy ktoś z akcjonariuszy kto był na WZA i organizuje pozew może podać jakiegoś maila?
    dobrze byłoby, żeby ktoś od nas to koordynował a nie prawnik.
    a napisałem do tego mecenasa ale brak odpowiedzi.
  • Re: POZEW Autor: ~Maarc [188.146.231.*]
    Ja napisałem i natychmiast odpisał. Przyłączam się do pozwu. Kto był na walnym i zgłosił sprzeciw nie równie działa dalej, bo case mamy podobny jak Polcolorit, wiec szanse na pozytywny finał jak najbardziej są, a im mas będzie więcej tym i szanse większe i koszty niższe.
  • Re: POZEW Autor: ~wiedzący [37.47.135.*]
    Jeśli mogę doradzić to w tej samej sprawie ten sam sąd ten sam wydział czasami wydaje sprzeczne orzeczenia ,te same sprawy jeden pozew o unieważnienie uchwały tej samej wygrany drugi przegrany .Przykład KCI ,a nawet ta sama uchwała o wycofaniu z gpw w przypadku Hutmena ,trzech akcjonariuszy w pozwie nie przekonało sądu tego samego wydziału a jeden samotny akcjonariusz przekonał i sąd ten sam wydział ale inny sędzia przyznał racje i zablokował wycofanie z gpw .

Dlatego polecam dwa pozwy a może nawet trzy /większe prawdopodobieństwo sukcesu/ ale może ze względów oszczędnościowych dwa pozwy wystarczą Jeden pozew grupa osób którą będzie reprezentował Pan Biedrawa , a drugi pozew powinna złożyć mniejsza grupa wystarczy 3 do 5 osób w tym Pani Monika reprezentowana przez jej prawnika
  • Re: POZEW Autor: ~JohnDeere [86.63.111.*]
    tu mamy "klasyk" jak na Polkoloricie , tylko w jeszcze lepszym /gorszym wydaniu , otóż Polkolorit podczas gdy był zna giełdzie chociaż zapłacił kilka razy dywidendę , Pamapol ani razu , mocno wzrósł wewnętrznie tylko , że zyski jakoś zostały "zagospodarowane" przez rodzinkę SZ. z pominięciem innych akcjonariuszy , warto prześledzić wątek i zachowanie Polkoloritu , a nie wierzę , że Szatanki nie mają już umówionego nabywcy w cenie o wiele wyższej niż się nam proponuje (1-1,20 śmiech) po 12 latach nabijania własnej "kabzy" , oni nie dość że dominują w akcjonariacie to jeszcze przewodniczą radzie nadzorczej - a hojność Szatanków będzie wręcz przysłowiowa , jak tego gościa z Warszawy który obdarował proszącą 30gr a dziś kandyduje na jej prezydenta
  • Re: POZEW DO SĄDU Autor: ~zainteresowany [89.71.45.*]
    witam, nie moglem byc na walnym bo bylem poza krajem a w ogole o calej sprawie dowiedzialem sie za pozno. czy moge dolaczyc do grupy akcjonariuszy przygotowujacej pozew w sytuacji kiedy nie glosowalem przeciw? pisalem dzisiaj do pana mecenasaw sprawie przystapienia do pozwu, ale nie spytalem czy jest to aktualne w sytuacji kiedy nie glosowalem przeciw zwiazku z brakiem uczestnictwa na walnym.
  • Re: POZEW DO SĄDU Autor: ~JohnDeere [86.63.111.*]
    Dnia 2018-08-27 o godz. 09:19 ~zainteresowany napisał(a):
    > witam, nie moglem byc na walnym bo bylem poza krajem a w ogole o calej sprawie dowiedzialem sie za pozno. czy moge dolaczyc do grupy akcjonariuszy przygotowujacej pozew w sytuacji kiedy nie glosowalem przeciw? pisalem dzisiaj do pana mecenasaw sprawie przystapienia do pozwu, ale nie spytalem czy jest to aktualne w sytuacji kiedy nie glosowalem przeciw zwiazku z brakiem uczestnictwa na walnym.

nie zgłosiłeś na NWZA sprzeciwu więc raczej nie możesz dołączyć ale masz inny obowiązek trzymać to co masz bo może być potrzebne 5% jeśli Szatany będą uparte

walczymy o więcej niż 200% obecnej ceny na GPW gdyż wartość godziwa bez uwzględnienia "niekorzystnych" (delikatnie piszę ) działań zarządu i amerykanki (Szatany) jest i tak grubo pow. 3 zł ale to moja prywatna opinia (puki co)

[x]
FOODHUB 0,91% 2,22 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.