Jak już pisałem wcześniej mamy fazę zaprzeczania. Zwalilo się 30% ale gra jest dobra, wierzę s spółkę itd. Ja od razu na otwarciu przeszedłem do fazy rezygnacji i mam z głowy. Nauczka na przyszłość: sprzedawaj przed premierą najwyżej zarobisz mniej. Teraz trzeba się skupić żeby odrobić stratę 25% kupując np. Tsgames.
Miałem po 46 kupione przed premierą. Tu na forum jest jeszcze jeden gość o nicku gracz. A przy okazji to samo czeka farm51 i jego ww3, chyba że naprawdę po pierwszym dniu będzie peak 20kilo.
Chłopaki z Farmy dopiero się rozkręcają, a efekt finalny może być różny. "Tragedia" sprzedażowa na wzór CIG'a będzie dla tak niewielkiego studia sukcesem. Czas pokaże.
Tymczasem słaba turówka akcji, która nie mogła być hitem, okazała się średniawką, liczono na cos więcej - stąd taki spadek
No i to jest odważna decyzja. Moim zdaniem CFG nie powinno już dalej spadac, a odbicie sięgnie co najmniej 40 zł. Jednak po dzisiejszych stratach na CFG wole ulokować większość kapitalu w defensywnych spółkach ze wskaźnikami C/Z poniżej 5 (np Delko i Odlewnie), które na pewno niżej nie spadną, a ich wzrost jest kwestia czasu.