Prosze o cykliczny UP bo jutro nie bede 'siedzial' na forum.
Najpierw pozytywy:
1. Sprzedaz - przez cale 24h PD jest w top5 global!!! Najczesciej na 2 czy 3 miejscu, super! Nie mozna bylo sobie wymarzyc lepszego startu sprzedazowego (a przeciez o to w tym calym biznesoe chodzi prawda?) :)
2. Spolecznosc urosla bardzo szybko, z 16k do 23k wiec wzrost prawie 50%! Gracze dowiaduja sie o grze, kupuja ja, polecaja dalej itp. Tutaj tez super!
3. RECENZJE - 9/10 od Gamespot :O, duzo innych wysokich ocen od innych redakcji (8-10) lub dobrych (6-7). Branza docenila gre - to bardzo wazne w kontekscie 'teraz' jak i w kontekscie przyszlosc (mozliwe wyroznienia dla gry w kategorii strategia turowa roku itp.)
4. Peak - stabilnie rosnie co wrozy bardzo dobrze na weekend
5. Reakcja studia CFG - maja kontakt ze spolecznoscia, szykuja poprawki, informuja o nich na biezaco. Co wazne, spotyka sie to z bardzo cieplym przyjeciem graczy, nie ma wyzywania jak przy Agony!
Czynnik negatywny, ale nie tragiczny:
Tylko jeden - opinie. Prawde mowiac liczylem na to, ze od startu bedzie tutaj minimum 70%, zapomnialem jednak jak hejterski (co widac takze na bankierze) jest dzisiejszy Internet. I tak mamy niestety duzo negatywow od ludzi, ktorzy grali w gre pol godziny, byla za trudna i musieli wylac frustracje w ocenie. Coz, mowi sie trudno - wazne, ze oceny stopniowo ida do gory i nie ma obaw, ze trend sie odwroci. Dodatkowo jak widac nie ma to wplyw na sprzedaz (gracze raczej pokieruja sie zdaniem profesjonalnej redakcji, a nie internetowego frustrata).
PODSUMOWUJAC: O tym, ze w pare dni zarobimy tutaj 100-150% mozemy niestety zapomniec (w LT juz tak, ale to temat na inny post), jednakze sprzedawac jutro akcje beda tylko wieczni 'przegrancy' gieldowi. Bo jak nie trzymac akcji po byciu w top5 steama, lawinowym wzroscie zainteresowania i MEGA recenzjami to juz nie wiem kiedy...
Troliku S4, Twoj wpis to jak odpalenie PD na 15 minut i wystawienie negatywa bo nie da sie wszystkich 'wyszczelac' na mapie w 5 minut. Moj wpis to jak zaglebie sie w gre i jej detale i docenienie.
Oczywiście ze masz racje. Powtarzam giełda to arena gladiatorów. Jutro część z nich zostanie zniesiona w posikanych portkach a my zabierzemy ich akcje.
Panowie i Panie (jeśli jakieś tutaj się znajdują). Przecież to oczywiste, że premiera jest sukcesem i tutaj nawet nie ma cienia wątpliwości, a że ludziki, dla których 100 000 PLN jest marzeniem sobie szczekają to nie ma żadnego wpływu na kurs.
Jeszcze taka obserwacja, o której nikt nie wspominał: ja śledzę też subreddit Phantom Doctrine i przez ostatnie 2-3 dni ilość redditorów urosła tam od około 100 osób do aktualnie prawie 400. To też dobrze, bo sporo osób może szukać informacji o grze na reddicie.
Boże widzisz i nie grzmisz. Dawno takich bzdur nie czytałem. Sukces hahaha. Graveyard Keeper to jest sukces, 7 kilo peak po paru godzinach. Ten sukces jakim jest PD jutro da na open -15% a na koniec sesji -30. Na tym forum to widzę że generalnie towarzystwo wzajemnej adoracji. Przypomnę wam to jutro przy -40%.