ja to w ogóle mam wrażenie, że to forum jest pełne takich ludzi... "wishful thinking" na całego. no i oczywiście mają nadzieję, że przekonają innych czytelników, że RADPOL powinien być po 5, 10, 20 czy 50 PLN. i że wszyscy kupią dzięki temu i kurs pójdzie w górę, i nikt nie zauważy, że oni umoczyli... i nie widzą nawet jak w tym są żałośni...
moim zdaniem ten kurs spadnie poniżej złotówki i to szybko! :-)
Moim zdaniem dużo ludzi po 1,4 pln kupowało w emisji z prawami poboru. Teraz co się dzieje, to efekt umorzeń w funduszach inwestycyjnych zapoczątkowany aferą z Altusem, Trigonem i Quercusem. Fundamenty nie mają teraz żadnego znaczenia i lecą wszystkie niepłynne małe i średnie spółki. Sytuacja oczyści się do końca września jak fundusze uzbierają ze sprzedaży spółek środki na wypłaty dla klientów w FIZach. Kolejny kwartał już z górki :) Promocja trwa w najlepsze i pozdrawiam tych, co wybierają się na zakupy
zakupy są dość ciekawe, rozpoczyna się po cenie w poprzedniego dnia, później spada do 1,35, na koniec dnia rośnie o jeden grosz w odniesieniu do poprzedniej sesji. Ciekaw z czego to wynika?
Tak jak piałem jest to spółka kontrolowana w 100% przez fundusze, więc magia to rzecz normalna na kursie :) Pozwala na to bardzo mała płynność. Kurs akcji jest wyciągany do góry transakcjami na koniec sesji żeby *alfę robić.
*Alfa to różnica między stopą zwrotu danej akcji a stopą zwrotu z WIG.Czyli: dziś WIG +0,24%, a Radpol +0,68%, czyli alfa wyniosła 0,46 punkta procentowego. Spółka mała, ale dla funduszy co mają akcje za 3- 5 milionów złotych, to taka pozycja solidna z sWIG i średnia z mWIG.