Masz rację 3 dni do premiery, wtedy wishlsita ma największa dynamikę wzrostu, PD powinien byc w top5. Gra o budowie szpitala ma aktualnie miejsce 2 a premiera dopiero 30 sierpnia, wnioskując z tego jak PD sprzeda się w 500k w tym roku to ta gra o szpitalu w 5 milionach? Już to widzę...
Dlaczego uważasz że PD ma się sprzedać w nakładzie 500k, dlaczego uważasz że różca między 5 miejscem a 25 w popularnych wischlistach to 4,5 mln szt. do końca roku?
z drugiej strony wishlista to nie sprzedaż po premierowa... jestem na papierze, wierzę w zespół produkt i ...wynik
.rzeczywistosci zaklinac jednak nie będę jak inni posiadacze. na ta chwilę tytuł jest w cieniu i taka prawda. liczę ze sie to zmieni po premierze... pozdrawiam
Oczywiście że setek tysięcy czy milionów sprzedaży tu nie będzie, nie liczę na efekt wow jak choćby HF czy FP, ale czy takiego potrzebujemy, tu kapitalizacja wynosi 125 mln. Najważniejsze będą noty, jeśli gra będzie dobra to wydaje mi się że będzie to LS z czasem zyskujący popularność.
aa2, trafiłeś w samo sedno. PD to nie jest kolejny dodatek do wow czy kolejna czesc gta na którą czeka miliony fanow.
Cfg dopiero buduje portfolio i brand a to wymaga czasu. Dlatego sprzedaż może rosnąć stopniowo. Chociaż, przyznam że juz miłe zaskakuje pozycja na wish list i pozytywne odbiór na yt. Dobre noty napędza klintele.
A ja się cieszę. Może jak przeskoczymy ww3 niszową grą vs fps którym podobno zachwyca się cały świat to ciekawe ostatecznie się zamknie i zniknie z forum CFG.
To że PD przeskoczył WW3 o niczym nie świadczy. Nie wiem jak WW3 się sprzeda, ale gdy pokażą gameplay i będzie dobry, gdy udostępnią grywalną wersję youtuberom i będzie to dobry produkt to wzrost na wishliście spowoduje że wyskoczymy z kapci. Jest to produkt polski i trzymam za niego kciuki jak za każdy polski. Abyśmy zarabiali na gamedev potrzebujemy dwóch rzeczy, dobrych rozpoznawalnych produktów i zainteresowania inwestorów, najlepiej instytucjonalnych i zagranicznych. A ciekawskiego p...... serdecznie.
No i co że przeskoczy. Już przeskoczył.Tylko misiu pamiętaj że WW3 ma premierę dopiero pewnie gdzieś pod koniec września i to w EA a PD to pełna gra. Oczywiście wierze w sukces PD ale nie sądzę by dorównał sprzedaży WW3 nawet jak będzie mieć lepsze opinie. Mimo wszystko mniejszy target jeśli chodzi o graczy. Zresztą o WW3 jest już w miarę głośno jak na grę indie. Mam nadzieje że gdy tylko opinie okażą się dobre to PD od razu skoczy w rankingach. Ty Ciekawski to jesteś jak Ciekawe ale po przeciwnej stronie barykady.Zrozumcie chłopaki że sukces jednej gry ma wpływ na cenny akcji całego gemdevu bo pokazuje choćby jego potencjał. Więc jeśli PD okaże się hitem to super jeśli WW3 też to jeszcze lepiej...
Pamięta ktoś jak wyglądała sytuacja z Agony? Najważniejsze by 16.08 być nadal na pierwszym miejscu na steam i 80% pozytywów. A WW3 nie ma jeszCZe gameplay'a ale to jak już po premierze PD. Kibicować trzeba każdej Polskiej grze i wyzbyć się Polskiej mentalności - zawiści .
rzeczywistosci zaklinac jednak nie będę jak inni posiadacze. na ta chwilę tytuł jest w cieniu i taka prawda. liczę ze sie to zmieni po premierze... pozdrawiam
Również Cię pozdrawiam..STOP..sprzedaj akcje w poniedziałek..STOP..zejdź ze słońca..STOP.. zostań w cieniu..STOP..jak inni..STOP..
Panowie gramy do tej samej bramki, myślę wiec że wszyscy powinni ostudzić emocje.
PD w przemyślany sposób, do tego na duzych obrotach wychodzi z cienia i mam wrazenie ze to zamierzone działanie gamedev. Uważam że lepiej mile zaskoczyć graczy niż wywindowac ich oczekiwania żeby później zabrać ciegi w ocenach.
Przyjęli sprawdzoną strategie, promocja na start z kuponami rabatowymi z poprzednich tytulow (hw). Jeśli pozwoli im to utrzymać się na top sales przed kilka dni to juz będzie pierwszy sukces.
Pojawiające sie nowe gameplay-e odslaniaja powoli coraz wiecej ciekawych opcji rozgrywki co skutecznie poteguje zainteresowanie. Z kazdym nowym game play gierka wydaje sie byc coraz ciekawsza choć trochę skomplikowana ale to akurat plus dla fanów gatunku.
Jestem spokojny o sprzedaży i o oceny gry, kwestia tylko jak szybko się tytul zwróci.
Ty pochwowy dzieciaku będziesz mnie uświadomiał
Re: Groźby karalne Antoniego 94.254.144
6 15
~juras0007
2017-11-23 13:29:
IP 84.205.13.*
Dnia 2017-11-23 o godz. 13:22 _boss_ napisał(a):
> Sprawa wydawać by się mogła nawet i zabawna, gdyby nie oczywiste zmuszanie forumowiczów do sprzedaży akcji przez urzytkownika IP 94.254.144 groźbami karalnymi typu "idzie Karol z nożycami" lub "przyjdzie Karol i was będzie strzygł" lub "Karol będzie strzygł i obdzierał ze skóry". Wychodzi z tego, że podejrzany (kilka róznych nicków) IP 94.254.144 ma kolegę lub wspólnika jakiegoś gangstera "Karola" który tych co nie sprzedają akcji nożycami pozbawi zdrowia a nawet życia obdzierając ze skóry. Wyczerpuje to znamiona przestepstwa 258 kk oraz 282 kk(zmuszanie do określonego zachowania poprzez groźby, dla osiagnięcia korzyści) do 10 lat więzienia. Mam kilku prawników w biurze i spytam o wykładnie prawa w tej sprawie.
Osmieszasz się tak jak inni
Re: Groźby karalne Antoniego 94.254.144
6 15
~juras0007
2017-11-23 13:29:
IP 84.205.13.*
Dnia 2017-11-23 o godz. 13:22 _boss_ napisał(a):
> Sprawa wydawać by się mogła nawet i zabawna, gdyby nie oczywiste zmuszanie forumowiczów do sprzedaży akcji przez urzytkownika IP 94.254.144 groźbami karalnymi typu "idzie Karol z nożycami" lub "przyjdzie Karol i was będzie strzygł" lub "Karol będzie strzygł i obdzierał ze skóry". Wychodzi z tego, że podejrzany (kilka róznych nicków) IP 94.254.144 ma kolegę lub wspólnika jakiegoś gangstera "Karola" który tych co nie sprzedają akcji nożycami pozbawi zdrowia a nawet życia obdzierając ze skóry. Wyczerpuje to znamiona przestepstwa 258 kk oraz 282 kk(zmuszanie do określonego zachowania poprzez groźby, dla osiagnięcia korzyści) do 10 lat więzienia. Mam kilku prawników w biurze i spytam o wykładnie prawa w tej sprawie.
wiesz co orzeł powiem to raz. na tym jak i innych forach używam tylko jednego nicku dracos. prześledź moje posty i zobacz jaki że mnie naganiacz... ip to samo ale nie moje słowa na pewno. jestem spokojnym człowiekiem ale oszczerstw nie będę znosił...
Pax Panowie, trzy pierwsze człony IP mogą oznaczać kilkuset użytkowników, co innego w jednym wątku, wtedy z całą pewnością mamy do czynienia z wielonickowcem.
Orzeł, ignoruj ich, czekamy na niebieski kolor na steam i tyle. Nie ma zagrożeń jakości, nie widziałem by ktokolwiek poza trolami negatywnie opisywał produkcję PD. Mam do Ciebie pytanie dotyczące CRJ - nie jestem pewien co powinienem w tej chwili zrobić mam tam srednia 93 - niewielki pakiet ale zawsze - nie podoba mi się to co się tam teraz dzieje - redukować to czy czekać. W PLW zawsze czekałem dokupując ale PLW to jest solidna uczciwa spółka z mądrym i zaradnym prezesem. Decyzję sam podejmę oczywiście ale szanuję Twoje wypowiedzi.
Głownie chodzi mi o to czy czujesz tam przekręt, jeśli nie to jest dla mnie ważna informacja. Bo co do GH to mam dobre przeczucia.
1. Gra nie ograna przez youtuberów 2. Komentarze pół na pół pod dostępnym materiałem a moze nawet więcej na "-" było 3. Sama gra kiepsko wyglądała od początku nic tylko łazenie i nakichane w tym piekle wszystkiego(słaby dizajn etc.) 4. Dzień przed premierą wyszła wersja pudełkowa bez patcha naprawiającego bugi(samo wyjście pudełka dzień wcześniej było zaskoczeniem)