Czy ktoś ma informacje na temat wykupu przez SLK obligacji serii P? Termin wykupu był 08.08.2018, kwota 2 500 000 PLN. Informacji o terminowym wykupie przez strony emitenta brak.
wejdz na stronę spolki--> kontakty --> wybierz numer na swoim ifonie i sie zapytaj a nie pytaj na forum bankiera gdzie "udziela" sie z 4 osoby hehe sa numery i stacjonarne i komórkowe wiec i dzis sie dodzwonisz
Dziękuję, Twoje rady są cenne. Interesuje mnie jednak oficjalne stanowisko emitenta a nie informacja "na telefon" (vide na przykład Twój post nt. wykupu serii X).
Moim zdaniem te obligacje (seria P) nie zostały wykupione w całości. Sadzę, że posiadacze tej serii dostali propozycję "zrolowania" posiadanych obligacji na krótki okres (np. 3 m-ce), na warunkach lepszych niż te z emisji serii P. Są to jednak tylko moje przypuszczenia. Komunikat ze spółki byłby mile widziany.
gdzieś czytałem, że znowu robią emisję, pewnie znowu próbują zrolować te stare obligację emisją nowych, i jeśli się uda to wydadzą 2 komunikaty 1 po 2 , licząc, że rynek to jakoś przetrawi, a jeśli nie to trup.?
arząd Śląskie Kamienice S.A. z siedzibą w Katowicach (dalej: "Emitent"), informuje,iż doszło do wykupu 2.500 obligacji imiennych serii P, o wartości nominalnej 1.000 zł każda obligacja, o łącznej wartości nominalnej obligacji serii P w wysokości 2.500.000 zł, wyemitowanych na podstawie uchwały Zarządu Emitenta z dnia 7 lipca 2016 roku.