• Wojna idzie wszystko spada Autor: ~asik [109.231.2.*]
    jw
  • Re: Wojna idzie wszystko spada Autor: ~Czesio [31.0.45.*]
    Coś na rzeczy.
    Igrzyska w maskwie się skończyły czas na rozrube Putina.
  • Re: Wojna idzie wszystko spada Autor: ~Pol [94.254.229.*]
    Chyba Ameryka bankrutuje
  • Re: Wojna idzie wszystko spada Autor: ~Ireneusz [37.47.46.*]
    Śmieszny jestes, komu zależy na światowej rozróbie, to już średnio inteligentny człowiek jest w stanie zrozumieć. W szybkim tempie nadchodzi zmierzch petro dolara- tego już nie da sie zastopować. Do gry weszli nowi zawodnicy, nowe waluty mające oparcie w złocie rozpoczęły właśnie ekspansję.
  • Re: Wojna idzie wszystko spada Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    Dnia 2018-08-11 o godz. 17:16 ~Ireneusz napisał(a):
    > Śmieszny jestes, komu zależy na światowej rozróbie, to już średnio inteligentny człowiek jest w stanie zrozumieć. W szybkim tempie nadchodzi zmierzch petro dolara- tego już nie da sie zastopować. Do gry weszli nowi zawodnicy, nowe waluty mające oparcie w złocie rozpoczęły właśnie ekspansję.

no, no, no
    nowe waluty i to oparte o złoto
    to chyba jakiś rubel a jesli nowy to po prostu nowo wydrukowany bo stary się zdewaluował chyba z milion % i teraz będzie róbel
    żadna waluta na świecie już nie ma pokrycia w złocie
    dawno od tego świat odszedł i już nie powróci gdy ruskie rzucały złoto na rynek tonami
    Dolar to dolar
    jedyne co może się stać to dolar przemianują na szekle ale oni chyba nie chcą by pieniądze z nimi się kojarzyły
    i to mnie najbardziej smieszy bo to naród którego celem jest pieniądz
    nie jakieś tam szczęśliwe pożycie małżeńskie i zdrowe dzieci
    pieniądze, tylko pieniadze byle jakaś większa ich kupa
    a Amerykanie ?
    Amerykanie między innymi mają w magazynach pewien zasób bawełny więc równie dobrze mogła by waluta mieć w tym towarze pokrycie
    Ja proponuję by waluta światowa miała pokrycie w jabłkach
    jak chodziłem do pierwszej klasy podstawowej i uczyłem się liczyć to na jabłkach
    takie podzielne są
    a znam takiego jednego kodziarza co uczył się na śliwkach i już taki mądry nie jest bo wrzucał do puchy Kijowskiemu
  • Re: Wojna idzie wszystko spada Autor: ~zen [91.189.20.*]
    Żadna wojna. To tylko jakość zarządzania!!!
[x]
PGE -0,19% 10,28 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.