"Nie jestem w stanie dziś określić dokładnego wpływu podwyżek surowców na nasze wyniki w skali całego roku, ale należy ten fakt odnotować" - powiedział Groborz.
Czyli prezes nie ma pojęcia jaki wpływ na wynik ma cena surowca? Czy ten człowiek jest poważy czy żarty sobie robi?! Jak tak podstawowych rzeczy nie wie to od czego on jest. Brak słów do tego człowieka, skąd go Purgał wziął to nie mam pojęcia.
Kolejna rzecz, jeśli zaznacza, że należy ten fakt odnotować, to śledząc jego wcześniejsze wypowiedzi, należy spodziewać się tragicznych wyników.
Chłopaczyna publikuje swoje wypociny na różnych portalach, a kurs nawet nie drgnie.
Teraz jest podwyżka 10% i przerzucają ją z opóźnieniem na klientów. Czyli może miesiąc mieli słabszy..A jak będzie dalej 50% to jak ma przewidzieć wpływ na wyniki w SKALI ROKU bo o tym zdaje się mówił? Magiczną kulą? Coś Drogi Kubełku inwestowanie mylisz z .. no właśnie z czym?
zauważ kolego kkkk, że prezes wypowiada się o całym roku, a już mamy 7 miesięcy zakończonych więc powinien wiedzieć jakie są wyniki. obecnie jest połowa sierpnia więc zamówienia na sierpień i najprawdopodobniej wrzesień i październik już mają. surowców nie kupuje się z dnia na dzień więc spokojnie 10 miesięcy powinni wiedzieć jak wyglada, zostaie lisopad i grudzień- bedąc tyle lat w branży, nie jest chyba trudno prognozwać wyniki za 2 miesiące. Dan raczej ma racje, moce produkcyjne zwiększyły się o 50%, a w sprzedaży tego nie widać więc możliwe problemy z zamówieniami
O czym ty mówisz? To nie są czasy kiedy firmy produkowały na skład, teraz produkuje się pod zamówienie i zakładam, że w Ergu też tak jest, choć mam wątpliwości. Już jest połowa 8 miesiąca. Zamówienia na 9 i 10 miesiąc powinny być, a nawet do końca roku bo są umowy długoterminowe więc nie wiem jaki jest problem z obliczeniem przybliżonego zysku. Problem jest pewnie w tym, że produkcja nie jest obłożona i gorączkowo szukają zleceń. Tak jak ktoś napisał wcześniej, moce produkcyjne znacznie wzrosły, ale sprzedaż już nie. Możliwe, że prezes jak przyszedł sprawdził na czym jest największa marża i poszedł w tym kierunku, ale nie domyślił się, że rynek nie potrzebuje dużo tych produktów i ciężko teraz znaleźć odbiorców - całkiem możliwy scenariusz
Według mnie nie ma żadnej szansy na inwestora bo to nie jest tak, że prezes od maja będzie zastanawiał się, którego inwestora wybrać, a ci grzecznie będą czekać. Minęły już 4 miesiące i nie ma żadnej informacji więc spodziewam się czegoś bardzo ogólnego, niewiele mówiącego, coś w stylu, że zwiększymy produkcję i wejdziemy na nowe rynki, albo pojadą po bandzie i powiedzą, że będą chcieli przejąć jakąś firmę i będzie cisza kilka lat