To mówi samo za siebie,wzrost już przy tym sposobie licencji jest mega pozytywny ."Zarząd PROCAD SA informuje, iż po dokonaniu w dniu 30 lipca 2018 roku wstępnej agregacji i weryfikacji części danych finansowych Grupy PROCAD za półrocze 2018, przewidywany jednostkowy zysk netto PROCAD SA oraz zysk netto Grupy Kapitałowej wykazują odchylenie przekraczające przyjęte przez Grupę normy odchyleń. Zysk netto PROCAD SA jest obecnie szacowany na poziomie około 35% wyższym od średnich wyników z ostatnich 3 lat. Zysk netto Grupy Kapitałowej jest szacowany na poziomie wyższym o około 89%."
Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, czy to znaczy że w II kwartale jest około 250 K straty? Porównywałem zysk z I półrocza. To wszystko jest bardzo niejasno napisane.
Na konkretne liczby trzeba poczekać do publikacji raportu za I półrocze. W komunikacie nie odnoszą się do wyników za I półrocze 2017 r. ale do średnich wyników za ostatnie 3 lata (domyślam się, że do średnich wyników za ostatnie 3 lata dotyczących I półrocza).
Enigma, no właśnie w ten sposób to liczyłem. Jeżeli się nie pomyliłem, to w świetle ujemnego wyniku za kwartał, taki komunikat można uznać za sporą manipulację.
Komunikat rzeczywiście dosyć nieprecyzyjny ale już po I kwartale mieli niezłe wyniki: http://www.finweb.pl/gielda/analityk-radzi/26263-procad-czekajac-na-dane-polroczne
Poza tym raport będzie podany wcześniej niż zakładano,a to zazwyczaj znak pozytywnych wyników.Abonamenty załapały i tyle.Jeszcze niech wszystko inne zagra i będzie rozwój niesamowity.
Nasze wyliczenia się pokrywają, czyli idąc dalej w II kwartale Procad zarobił 164 tys. zł zysku netto. Porównując I półrocze 2018/2017 mamy 820 tys. zł zysku netto do straty 94 tys. zł.