Kolejna spółka z podobnym scenariuszem: PAMAPOL Główny akcjonariusz mający około 70% oglasza w maju wezwanie. Na poczatku po 1,00zł (1/3 wartosci ksiegowej), ostatecznie podniesli na 1,20. Tam wielu odpowiedziało (w tym OFE Nationale Nederlandem mające od 2015 roku 6%) ale różnica miedzy Wikaną a Pamapolem jest na szczescie taka ze tam kurs od trzech lat byl stosunkowo stabilny (między 1,00-1,50zł) wiec czesc ludzi cena zadawalala. U nas odzew bylby niewielki. Obecnie po wezwaniu mają ponad 80%. 1sierpnia na Walnym będą głosować wycofanie z giełdy. Akcjonariusze juz się organizują.
Sierpien, wrzesien, pazdziernik to jest ten czas, gdzie wiele się może wyjasnic na Wikanie. 5% to jest nasz cel, to otwiera nam wiele możliwości, jak na przykład możliwość powołania bieglego rewidenta (na koszt spolki) ktory w przypadku planów wycofania z gieldy bedzie mogl oszacowac godziwą wartosc akcji. Trudno powiedziec czy nas czeka podobna batalia (mam nadzieję, że nie), ale lepiej dmuchac na zimne. Pamietajcie o tym
Ciekawostka... Dzień wcześniej napisałem: "- Mam 749 sztuk, które wpadły mi w tym tygodniu jeszcze niewystawionych" Wczoraj dokupiłem 1500 i od razu wystawiłem wszystko. Wisi wszystkie 2249 sztuk na samym końcu Tak wygląda wiarygodość wujka, który dużo krzyczy, mało wie, a jeszcze mnie rozumie
Popatrz sobie na wykres swig80. Możesz też policzyć długość tej bessy i porównać do poprzednich. A później poszukaj jakiejś fajnej spółki, która jeszcze nie wzrosła i zainwestuj w nią. Polecam Groclin.;) szykuje się do lotu.;) A nas zostaw może w spokoju, ok? Spokojności życzę
Bankier, tak dawno Cię tu nie było że totalnie o Tobie zapomniałem, nie mam do Ciebie żadnego kontaktu, byłbyś zainteresowany gdyby zawiązywało się porozumienie?
Przypominam, ze dzis rano to ty sie totalnie osmieszyles w sasiednim watku. Przeprosiłeś, ale jak nadal chcesz uprawiać swoje zaczepki to wsadź sobie swoje przeprosiny gdzies
Kolejna spółka: WISTIL Głowni akcjonariusze zawiązali ze sobą porozumienie w wyniku którego przekroczyli 90%. Przy wartości księgowej około 130 zł w lipcu wykupili ich przymusowo po 53 złote z groszami. My mamy jeszcze czas i mozemy temu zapobiec. Nie dajmy ciała