miałem nie wiele akcji po redukcji zapisów, potem próbowałem odrobić stratkę, które teraz zrobiła się większa no i jednym głębszym pogoniłem dziada i dokupiłem bioton po 5,95 i pzu po 39,5 I od razu stratka zmalała hehehe
będzie miał dobrowolny Prywatny Kapitał Emerytalny (PKE), a ciebie będzie wpuszczał w przymusowy ustawowy PPK, z którego będziesz mógł dobrowolnie wyjść po 4 latach. Na twoim miejscu zaproponowałbym Morawieckiemu odwrócenie sytuacji. Dla ciebie dobrowolny PKE, a dla Morawieckiego i jemu podobnych przymusowy PPK po zakończeniu kadencji w Sejmie.
takie programy z powodzeniem funkcjonują na Zachodzie. Nie zapominaj, że twą składkę podwaja pracodawca ;) Wiem pracodawcy będą na to psioczyć ale pracownicy powinni skorzystać na tych programach.
play to kolejna spółka która weszła na giełdę gdy skończyło się dla niej eldorado i by jak najdrożej sprzedać akcje, które w górę to raczej nie pójdą. Analogia do Saudów - tyle lat nie wpuścili na giełdę swojej największej spółki wydobywającej ropę. A teraz kiedy ropa w następnych latach będzie powoli odchodzić do lamusa, to teraz Saudowie się budzą i nagle chcą urządzić największą subskrypcję na świecie - ja im tego na pewno nie kupie hehe
Tuv ktoś dzisiaj chciał wywołać panike , same trole na forum , do tego jeden pakiet akcji za 25 mln ,niby ze przy dużych obrotach spada kurs z wora do wora tak jak tydzien temu a bez tego obrót byłyby jak codziennie 7-8 mln , także cały czas umówione transakcję od maja na zbijanie akcji ,ciekawe jaki mają plan zydki na pewne zebrać jak najwięcej akcji od drobnicy
> miałem nie wiele akcji po redukcji zapisów, potem próbowałem odrobić stratkę, które teraz zrobiła się większa no i jednym głębszym pogoniłem dziada i dokupiłem bioton po 5,95 i pzu po 39,5 I od razu stratka zmalała hehehe
hehe pamietacie moje prorocze słowa? '' z tego dziada nic nie ma a na biotonie i pzu już odrobiłem moją 30% stratę z tego dziada, pozdrawiam wkurzonych, że nie zrobili jak ja ;)
Jeszcze trochę cierpliwości, trzeba poczekać do wyników za 3 kw wtedy już będzie coś więcej wiadomo czy warto trzymać ,jeżeli. Będą lepsze od prognoz i spadnie zaduzenie warto to jeszcze trzymać więcej własnych anten ,oplaty za roaming w uni ,więcej klientów ,zobaczymy,chyba że coś pierdyknie na świecie , ale wtedy już wszyscy stracą
Dnia 2018-07-29 o godz. 17:14 czesio1 napisał(a): > miałem nie wiele akcji po redukcji zapisów, potem próbowałem odrobić stratkę, które teraz zrobiła się większa no i jednym głębszym pogoniłem dziada i dokupiłem bioton po 5,95 i pzu po 39,5 > I od razu stratka zmalała hehehe
jak mogłes kupowac spolke wydajaca kase na durne reklamy z lemingami w roli glownej???,to tak jakbys wpychal kase do ich kieszeni,NIGDY WIECEJ PLAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dnia 2018-08-31 o godz. 15:57 ~mm napisał(a): > Dnia 2018-07-29 o godz. 17:14 czesio1 napisał(a): > > miałem nie wiele akcji po redukcji zapisów, potem próbowałem odrobić stratkę, które teraz zrobiła się większa no i jednym głębszym pogoniłem dziada i dokupiłem bioton po 5,95 i pzu po 39,5 > > I od razu stratka zmalała hehehe > > jak mogłes kupowac spolke wydajaca kase na durne reklamy z lemingami w roli glownej???,to tak jakbys wpychal kase do ich kieszeni,NIGDY WIECEJ PLAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
też się sam dziwię, po redukcji zapisów wiele tego nie miałem ale próbowałem odrobić stratę trochę handlując tym dziadem. Ale ten dziad tylko spadał. Stratkę zminimalizowałem do 30 % i wszystko puściłem. Niektórzy się dziwili że puściłem akcje na dołku a tu po wynikach dopiero był dół hehehe
To na giełdzie się gra żeby odrobić straty ? lepiej idźcie na grzyby jest sezon ruszycie tyłki zbierzecie grzybki zjecie może wam coś lepszego przyjdzie do głowy? Obwarzankami pohandlujcie? :)
Ja sie tylko zastanawiam nad rekomendacja m banku cenacdoceliwa 22 zeta. To jak ustalano cenę publicznej subskrypcji na 36 zeta i to jeszcze w dolnych pudełkach cenowych. Wyraźnie widać że nas tu oskubano.
To zobacz jakie jsw mialo wyceny do stycznia tego roku średnia 130 zl a dzisiaj gdzie ma v więcej gotowki w kasie i wychodzi na prosta BZW BK 84 zl z września jak jest bessa zaraz rekomendacje lecą w dół nawet o 50%później się banki wezmą z rynku za pół darmo i jak będzie hossa znowu pójdą po 40 zl
Dnia 2018-09-14 o godz. 09:10 ~Luki napisał(a): > To zobacz jakie jsw mialo wyceny do stycznia tego roku średnia 130 zl a dzisiaj gdzie ma v więcej gotowki w kasie i wychodzi na prosta BZW BK 84 zl z września jak jest bessa zaraz rekomendacje lecą w dół nawet o 50%później się banki wezmą z rynku za pół darmo i jak będzie hossa znowu pójdą po 40 zl
co ty bredzisz koleś nowa rekomendacja dla JSW to 100 zeta i tam się zmierza. A Play to tylko torba i kij. Dobrze że już dawno puściłem tego dziada.
Zgadzam się Play nie daje persektyw nawet w średnim terminie. Spółka praktycznie od debiutu jest w pogłębiającym się trendzie spadkowym. Tuz po debiucie miała zapewnioną , bodajże przez miesiąc, moderację kursu czyt. skup interwencyjny. Ale nic to nie pomogło. Ciekawe kto ją wycienił po 36zł??? Nic raczej z tego nie będzie. Miałem i wywaliłem.
Każdy obecny albo były akxjonariusz Play a (jak ja) powinni zrezygnować z playa i przenieść Abonament na telefon gdzie indziej . Widać teraz gołym okiem że cena z debiutu była kosmicznie wyśrubowana. Niech spieprzaja dziady z Polski. Trzeba napuścic na nich PiS albo ich zrepolonizowac za tę szulerke.