Jeszcze nóżka tupnij bo tak nie jest. Wszystko jest warte tyle ile ktoś jest chętny za to zapłacić. To raz
Dwa. Nie widzę żeby ABS investment wychodził z innych akcji a tutaj ktoś Was pakuje jak gęsi na wątróbke. Jak pójdzie info o zejściu poniżej 5% to dopiero będzie panika.
Trzy. Co tu czeka akcjonariat? Wzrost zadłużenia.
Cztery. Podasz mi jakies wyliczenia swoich 7 zł czy to tylko myślenie zyczeniowe?
Ponieważ nie chce mi się okładać cepami z trollem to przytoczę jeden fakt. Spółka dostała 33 mln dofinansowania ue co w polskich realiach oznacza bezzwrotna pożyczkę. Podziel to przez 4.6mln akcji to masz 7 ziko na akcje
I jest to poziom minimum za te Spółkę w ciemno na dzisiaj.
Ps Abs sprzedaje bo ma konkretny zysk na dziś a musi coś pokazać akcjonariuszom w sprawku przed rolowaniem obligacji ot i cała tajemnica sprzedaży
Ale zeby projekt za sumę 62 mln zł sfinansować muszą znależć brakujace pieniazki. Więc jeszcze bedzie emisja akcji na 2 banki i emisja obligacji na baniek 5. Wreszcie w lutym tego roku miała 2500 abonentów przy zasiegu sieci 10000 punktów adresowych. W 2018 liczy na 1800 nowych by wreszcie w 2020 mieć ich sumarycznie 12000. Strasznie dużo kasy jak na wzrost bazy abonenckiej o 9500 klientów.
A za infrastrukture (słupy, studzienki) trzeba płacić niezaleznie od tego czy na końcu jakiś klient będzie podpiety czy nie a wedlug sprawozdań to jest akurat znaczacy koszt. UE wymaga by klient był w zasięgu.
Dnia 2018-07-31 o godz. 11:41 ~balbina napisał(a): > Jeszcze nóżka tupnij bo tak nie jest. Wszystko jest warte tyle ile ktoś jest chętny za to zapłacić. To raz > > Dwa. Nie widzę żeby ABS investment wychodził z innych akcji a tutaj ktoś Was pakuje jak gęsi na wątróbke. Jak pójdzie info o zejściu poniżej 5% to dopiero będzie panika. > > Trzy. Co tu czeka akcjonariat? Wzrost zadłużenia. > > Cztery. Podasz mi jakies wyliczenia swoich 7 zł czy to tylko myślenie zyczeniowe?
Ludzie z ABS moim zdaniem albo potrzebują kasy albo nie dogadali się co do emisji ze Sferanet. Ponadto zauważcie, ze ABS mają pewną filozofię inwestowania i chyba nie odpowiada im zadłużanie Sferanet zamiast emisji akcji. Oni woleliby pewnie wziąć dodatkowe 200 tys akcji po 2 zł. Z kolei Londzin i Wizner tego nie chce bo to rozwodnienie akcji i ich % udział spadnie (pewnie sami już nie za bardzo mają kasę na dofinansowanie). Co myslicie?
Nie chcą rozwodnienia? Przeciez sami juz puscili 666 667 akcji tylko chetnego na nie nie widać i jeszcze 2 bańki akcji chca do tego dorzucić. Myślę że to nerwowe ruchy w poszukiwaniu gotówki.
Dnia 2018-11-06 o godz. 08:50 ~zuo napisał(a): > Z tego co przez lata zauważyłem to 'wiara' na giełdzie jest pierwszym krokiem do strat. Powodzenia, przyda Ci się.
Dzięki. Życzę też powodzenia chociaż nie wiem co masz w portfelu. Tak czy inaczej, oby rósł.
A jak to jest, ze 300 zł polskich styka do zawalenia kursu o prawie 10%?! Potem pojawi się info o wykupie i przymusowym po średniej cenie z ost 6 m (czy 12?) i każdy by chciał potrzymać ale trzeba będzie oddać po 1,5?? Bye bye banana... realny to scenariusz czy czyste sf?
300 zł? Jedna akcja wystarczy żeby udupic kurs. Jeśli due intelligence przejdzie (w co wątpię) to akcje kupią po 1 pln a sferanet i tak będzie klaskać uszami że szczęścia. Kurs poleci w dół, potem przymusowy wykup za grosze i wszystkie tutejsze papierowe milionery się poplacza.
Dnia 2018-11-05 o godz. 11:41 ~John napisał(a): > Jako że jestem człowiekiem dużej wiary to obecnie wierzę w 3 zł w listopadzie. Jak będzie, zobaczymy...
Dnia 2018-11-05 o godz. 09:05 ~Zuo napisał(a): > Myślisz że we wrześniu 2019 będzie te 3 zł? > > > > Ja myślę że ten indeks nie będzie wtedy już notowany.