Miło jak się zaczyna dzień od 20% zwyżki. Teraz pytanie czy trzymać do końca roku. Wyniki za 3 i 4 kwartał będą jeszcze lepsze i w grudniu może przebić 100 zł.
A przepraszam pytasz o: a) fabrykę płyty meblowej, która jeszcze bardziej poprawi wyniki za 2018, co zapowiada Zarząd? b) fabrykę mebli, super nowoczesną 4.0? c) fabrykę w Indiach :))))))))))))? Tu w ciągu roku będzie drugi CD Projekt ...
Pisząc FABRYKA myślę o całej GRUPIE. Dawno temu jak było jeszcze po 12 kolega mi mówił - kup, kiedyś będzie po 50. Po latach przebiło 80 zł. Jeśli zarząd będzie szedł obraną drogą. To kto wie, co będzie za dwa lata.
@ro.... Niby z jakiego powodu ma być odkupienie za 0,40 czy pewnie miałeś na myśli 40, skoro rentowność zdecydowanie rośnie i będzie rosła. Popatrz na masywne wzrosty EBIDTA i EBIT
Czy ty w ogóle wiesz, o co chodzi w tej spółce?
Czy możesz uzasadnić swoją opinie, bo jestem tu nowy i wydaje mi sie, ze spółka jest na początku odwracania negatywnego trendu.
Dla mnie poziomem wejścia jest właśnie obecna cena, choć w poniedziałek zapewne do +5% na otwarciu i zapewne pojawi sie presja na realizacje zysku tych co weszli w ostatnich 2 tyg.
Dwukrotnie w tym roku można było nabyć papier w dobrej cenie. Raz jak fundusz zmniejszył swój udział i ostatnio ze względu na niepewne wyniki finansowe. Spółka super się obroniła mimo inwestycji w nową fabrykę płyty i fabrykę mebli, która ruszy w 2019. Brawo całemu zarządowi. Cena 40 zł w tym roku raczej się więcej nie pojawi, chyba, że będzie sypała się cała giełda.
Normalka . Silny wzrost w piątek i teraz cofka, ale wg mnie na zejście poniżej 40 zł nie ma szans. Nawet poniżej 43,35 nie powinno zejść . Choć oczywiście na giełdzie nic nie ma pewnego na 100 %.
Dziś miało miejsce realizacji zysków u tych którzy kupowali w okolicach 40 zł. Sam miałem chęć sprzedać, choć dzisiaj dokupiłem. Duże obroty i niektóre mocne pakiety, ktoś sprzedał, ktoś kupił. Rankiem papier można było podbić trochę wyżej, lecz nie było chętnych do kupna. Czyżby mała wiara w spółkę, a może wakacje.
szybkie wzrosty nie są komuś na rękę i tyle wskaźniki trzeba schłodzić i ,lukę przetestować a przy okazji sraczkę u niektórych wywołać i tyle w temacie a może ktoś doczytał że ma być oddawane lotnisko z 10 ml udziałem forte tylko tyle że spółka se wrzuci to w koszty uzyskania przychodu jak se baner reklamowy na płocie zawiesi i zawrze stosowną umowę z miastem , ale do tego trzeba umieć myśleć a żeby myśleć trzeba mieć czym Może tez niektóre funty musza mieć na waciki dla ciułaczy bo umarzają jednostki kto to wie , gpw to jedna wielka spekuła trzeba tylko wiedzieć do jakiej ssawki się podłączyć
Fundusze raczej w tej cenie nie oddają, większe pakiety jakieś grubasy rzucają i ktoś je kupuje. Pytanie kto ? Dobrze by było gdyby jakaś informacja się pojawiła o zwiększeniu jakiegoś funduszu. Najlepiej jednak jak po cichu spółka będzie rosła po trosze.
Cały dzień zabawa w kupowanie po 50 albo po 25 szt. z przerwami na większe pakiety, ale podaż nie ustaje, jeżeli tak będą się bawić to do świąt mamy spokój
Ktoś trzyma umiejętnie kurs. Niecierpliwi zaś pomagają dorzucając papier po stronie sprzedaży. Tych płochliwych coraz mniej, najważniejsze by przebić 50 zł. Wtedy kurs obierze właściwy kierunek.
Dobre pytanie. Moim zdaniem ktoś umiejętnie zbiera. To dobry moment przed jesienią, zwłaszcza po ostatnim komunikacie o wynikach. Na początku roku funty wywalały, teraz muszą odkupić. Nie na rękę im szybkie wzrosty.
nie ma czegoś takiego przynajmniej tutaj "ktoś umiejętnie dobiera", " ktoś trzyma kurs" i tym podobne-MITY, jest prawo realizacji zysku i zrolowania swego ładunku z powrotem w określonym momencie, wszystko.
Różne rzeczy można tej spółce zarzucić a to że płaci małą dywidendę albo w ogóle albo że ma kiepski kontakt z akcjonariuszami w tym z ulicą ale można zaobserwować jedno, co wydaje się być arcyważne a mianowicie że szefowie i właściciele główni nie lubią aby spółka się dekapitalizowała, co nie zawsze ma miejsce przy innych podmiotach giełdowych- i to na dzień dzisiejszy poza fabryką, podwyższoną prognozą etcetera itp stanowi główny Atut posiadania jej akcji, moim zdaniem. Dziękuję za uwagę i pozdro
Jak to jest z dużymi pakietami, nie są one widoczne dla każdego? Transakcje kilku czy kilkuset akcji są widoczne na podglądzie, jeśli chodzi o sprzedaż/kupno kilku czy kilkunastu tyś nie jest to wcześniej widoczne, dopiero po transakcji wiadomo o całej operacji.