• FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.225.*]
    Miło jak się zaczyna dzień od 20% zwyżki. Teraz pytanie czy trzymać do końca roku. Wyniki za 3 i 4 kwartał będą jeszcze lepsze i w grudniu może przebić 100 zł.
  • Re: FABRYKA Autor: ~Ech [77.114.53.*]
    A przepraszam pytasz o:
    a) fabrykę płyty meblowej, która jeszcze bardziej poprawi wyniki za 2018, co zapowiada Zarząd?
    b) fabrykę mebli, super nowoczesną 4.0?
    c) fabrykę w Indiach :))))))))))))?
    Tu w ciągu roku będzie drugi CD Projekt ...
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.133.*]
    Pisząc FABRYKA myślę o całej GRUPIE. Dawno temu jak było jeszcze po 12 kolega mi mówił - kup, kiedyś będzie po 50. Po latach przebiło 80 zł. Jeśli zarząd będzie szedł obraną drogą. To kto wie, co będzie za dwa lata.
  • Re: FABRYKA Autor: ~ro [95.49.95.*]
    Ludu opanuj się. W przyszłym tygodniu obkupisz się poniżej 0,40. Troszku rozwagi.
    @ro.... Niby z jakiego powodu ma być odkupienie za 0,40 czy pewnie miałeś na myśli 40, skoro rentowność zdecydowanie rośnie i będzie rosła. Popatrz na masywne wzrosty EBIDTA i EBIT
    Czy ty w ogóle wiesz, o co chodzi w tej spółce?
  • Re: FABRYKA Autor: ~ToJa [83.31.150.*]
    Czy możesz uzasadnić swoją opinie, bo jestem tu nowy i wydaje mi sie, ze spółka jest na początku odwracania negatywnego trendu.
    Dla mnie poziomem wejścia jest właśnie obecna cena, choć w poniedziałek zapewne do +5% na otwarciu i zapewne pojawi sie presja na realizacje zysku tych co weszli w ostatnich 2 tyg.
    http://www.biznesmeblowy.pl/rynek_mebli/111/polski_przemysl_meblarski_ma_byc_liderem_w_europie,14650.html
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.133.*]
    Dwukrotnie w tym roku można było nabyć papier w dobrej cenie. Raz jak fundusz zmniejszył swój udział i ostatnio ze względu na niepewne wyniki finansowe. Spółka super się obroniła mimo inwestycji w nową fabrykę płyty i fabrykę mebli, która ruszy w 2019. Brawo całemu zarządowi. Cena 40 zł w tym roku raczej się więcej nie pojawi, chyba, że będzie sypała się cała giełda.
  • Re: FABRYKA Autor: ~ro [83.28.247.*]
    Z tym 0,40 to był błąd techniczny. Coś jednak musi być nie tak skoro dziś spada. Jakieś uwagi sugestie mile widziane. dzięki
  • Re: FABRYKA Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Normalka .
    Silny wzrost w piątek i teraz cofka,
    ale wg mnie na zejście poniżej 40 zł nie ma szans.
    Nawet poniżej 43,35 nie powinno zejść .
    Choć oczywiście na giełdzie nic nie ma pewnego na 100 %.
  • Re: FABRYKA Autor: ~ro [83.28.247.*]
    Może jakaś inna ocena, jestem dużo w plecy , co robić ? ,radzcie Mości Panowie.
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.128.*]
    Po silnym wzoście spadek. Najbliższe dni zadecydują co dalej.
  • Re: FABRYKA Autor: ~ToJa [188.146.102.*]
    Zejście ponizej 41 będzie zanegowaniem wyników, wiec to mało prawdopodobne. Osobiście liczę na utrzymanie sie 44-45 i dalsze wzrosty.
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.129.*]
    Dziś miało miejsce realizacji zysków u tych którzy kupowali w okolicach 40 zł. Sam miałem chęć sprzedać, choć dzisiaj dokupiłem. Duże obroty i niektóre mocne pakiety, ktoś sprzedał, ktoś kupił. Rankiem papier można było podbić trochę wyżej, lecz nie było chętnych do kupna. Czyżby mała wiara w spółkę, a może wakacje.
  • Re: FABRYKA Autor: ~pg [213.238.107.*]
    szybkie wzrosty nie są komuś na  rękę i tyle wskaźniki trzeba schłodzić i ,lukę przetestować a przy okazji sraczkę u niektórych wywołać i tyle  w temacie a może ktoś doczytał że ma być oddawane lotnisko z 10 ml udziałem forte tylko tyle
     że spółka se wrzuci  to w koszty uzyskania przychodu jak se baner reklamowy na płocie zawiesi i zawrze stosowną umowę z miastem , ale do tego trzeba umieć myśleć a żeby myśleć trzeba mieć czym Może tez niektóre funty musza mieć na waciki dla ciułaczy bo umarzają jednostki kto to wie , gpw to jedna wielka spekuła trzeba tylko wiedzieć do jakiej ssawki się podłączyć
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [37.47.42.*]
    Fundusze raczej w tej cenie nie oddają, większe pakiety jakieś grubasy rzucają i ktoś je kupuje. Pytanie kto ?
    Dobrze by było gdyby jakaś informacja się pojawiła o zwiększeniu jakiegoś funduszu. Najlepiej jednak jak po cichu spółka będzie rosła po trosze.
  • Re: FABRYKA Autor: ~maac [89.64.29.*]
    Cały dzień zabawa w kupowanie po 50 albo po 25 szt. z przerwami na większe pakiety, ale podaż nie ustaje, jeżeli tak będą się bawić to do świąt mamy spokój
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.129.*]
    Ktoś trzyma umiejętnie kurs. Niecierpliwi zaś pomagają dorzucając papier po stronie sprzedaży. Tych płochliwych coraz mniej, najważniejsze by przebić 50 zł. Wtedy kurs obierze właściwy kierunek.
  • Re: FABRYKA Autor: ~p3 [109.173.215.*]
    co daje trzymanie kursu?
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.130.*]
    Dobre pytanie. Moim zdaniem ktoś umiejętnie zbiera. To dobry moment przed jesienią, zwłaszcza po ostatnim komunikacie o wynikach. Na początku roku funty wywalały, teraz muszą odkupić. Nie na rękę im szybkie wzrosty.
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.131.*]
    I co myślicie po tygodniowej sesji?
  • Re: FABRYKA Autor: ~dami [37.47.59.*]
    nie ma czegoś takiego przynajmniej tutaj "ktoś umiejętnie dobiera", " ktoś trzyma kurs" i tym podobne-MITY, jest prawo realizacji zysku i zrolowania swego ładunku z powrotem w określonym momencie, wszystko.
  • Re: FABRYKA Autor: ~dami [37.47.59.*]
    cd.Za tym idą transakcje po obu stronach.
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.241.*]
    Masz rację jeśli się odnosisz do niewielkich transakcji. Spróbuj kupić z 50 tyś sztuk wtedy zobaczysz jak wywindujesz cenę.
  • Re: FABRYKA Autor: ~dami [37.47.23.*]
    No dobrze ale czy Ty tutaj widziałeś takie oferty, czy to znowu przykład daleki od realu?
    Różne rzeczy można tej spółce zarzucić a to że płaci małą dywidendę albo w ogóle albo że ma kiepski kontakt z akcjonariuszami w tym z ulicą ale można zaobserwować jedno, co wydaje się być arcyważne a mianowicie że szefowie i właściciele główni nie lubią aby spółka się dekapitalizowała, co nie zawsze ma miejsce przy innych podmiotach giełdowych- i to na dzień dzisiejszy poza fabryką, podwyższoną prognozą etcetera itp stanowi główny Atut posiadania jej akcji, moim zdaniem. Dziękuję za uwagę i pozdro
    Uzupełniam: mówimy o dekapitalizacji przy spadku kursu poniżej kursu właściwego to jest ca 45 zł /przy wk24,-i z/akcję ca 3,-/
  • Re: FABRYKA Autor: ~Greg [94.254.135.*]
    Jak to jest z dużymi pakietami, nie są one widoczne dla każdego? Transakcje kilku czy kilkuset akcji są widoczne na podglądzie, jeśli chodzi o sprzedaż/kupno kilku czy kilkunastu tyś nie jest to wcześniej widoczne, dopiero po transakcji wiadomo o całej operacji.
[x]
FORTE 1,94% 21,00 2026-03-25 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.