niektórzy zauważyli ze po 22gr to już nie wezma to zaczynaja sie ustawiac po 23gr licząc na cud.
PANOWIE to niestety trzeba brać z PRAWEJ strony i nie grymasić dopóki jeszcze jest cos po 24 gr bo jak te 10k sztuk zniknie to od razu rozdziewicza 25gr i znowu będziecie spóźnieni. chyba wyjście góra się nam szykuje wiec pasowałoby posłuchać STYKAJĄCYCH leszczy i kwiczace WARCHOLSTWO ze nie udalo sie kupic wiec albo teraz albo po 50gr weźmiecie bez grymasu i podziękujecie ze jeszcze udało się tanio kupić bo przez 1zl
jak widać czyszczą codziennie wszystko po 25-26 gr i 27gr czeka otworem, pytanie tylko kiedy pojawi się obrot min rzedu 100 tys zl wartosciowo i wyczysci wszystko z PRAWEJ jednoczesnie robiac WYJSCIE KURSU GORA - moze pod wyniki nam zaserwują cos podobnego albo chyba że CZYŚCICIEL wróci na parkiet !!!
obstawiam po cichu że niedługo będą nowe historyczne szczyty.
BOB skad ty takie nowości bierzesz ? za granice gdzieś na saksy jedziesz i masz z pierwszej reki ? zabierz nas ze sobą ? Bob tylko nie mow ze ten wyjazd za granice to wyjscie z paleciakiem na zaplecze Biedry czy sklepu Helmutow Lidla a tam czeszesz zagramaniczne produkty z tygodnia greckiego i dlatego masz takie niusy z krótkiego rękawa. czy tez należysz to klanu typa co ma 2000 tys sztuk a rznie chojraka jakbys mial z 300 tys sztuk papiera ? cos mi sie tak wydaje ze ty jestes takim ogonem.
Zaraz zaraz ile mam tych akcji? Strach się bać jacy matematycy i ekonomiści na tej Giełdzie są jeśli nie potrafią napisać poprawnie w tyś liczby. Zapewne ci chodziło o 2 tyś akcji czy może 2 000 000? To nagminnie widać i na licznych forach wypisują takie wartości. A wracając do tematu nie ważne jest ile mam akcji bo to nie od nich zależy kto jest kim... widzę po kursie co się dzieje i takie spostrzeżenia napisałem. Jeśli oceniasz ludzi po kasie to wybacz ale jesteś tyle wart na ile zasługujesz, i ocen się sam.
mam nadzieje ze dzis ktos tego batona 140k sztuk wciagnie z samego rana i pojawi sie obrot jeszcze wiekszy niz wczoraj i bedzie ostre uderzenie popytu.
czy juz zaczeli kupowac akcje pod dywidendę za 2018 rok ? nawet zakupy po 28gr przy 3 gr dywidendy jak ostatnio za 2017 rok to dałoby 8.67% stopy zwrotu netto a ciężko znaleźć wiele spółek na całej giełdzie o takiej stopie zwrotu NETTO !!!
każda dywidenda powyżej 3 gr na akcję spowoduje że stopa zwrotu będzie wyższa tylko czy uda się łatwo i dużo kupic w okolicy 30 gr za sztukę ?
Ładnie wyzbierali LESZCZY i odebrali im tanio akcje po 28-31gr po czym odjechali na 34 gr. to był klasyczny ruch kogos kto sie spółka interesuje. jak widać kiedy tylko kurs zjeżdża w okolice 28-29 gr to pojawiają się zlecenia K po 20k-30k sztuk i czyszczą rynek. potwierdza to że ktoś aktywnie od jakiegoś czasu akumuluje akcje i probuje to zrobic jak najniżej. byc moze tez podaż po 35-36 gr tez jest ustawiona jako delikatny straszak zeby rynek z cenami nie uciekł nagle na 50 czy 60 gr. jedyny problem dla tych co chcą kupić jest ilość dostępnych akcji w obrocie które inwestorzy chcą sprzedać - jest ich niewiele i teraz chyba na 35-36 gr znajduje się jeszcze kilkadziesiat tysiecy sztuk i to tyle. jak ktos tu pisal takie wolumeny pozniej moga sie szybko nie pojawić dopiero kiedy kurs przebije 1 czy 1.5 zl
Ta świeczka z 16 kwietnia z tym długim dolnym cieniem POTWIERDZA SILE TRENDU
https://stooq.com/q/?s=xpl&c=5m&t=c&a=lg&b=0
Na wykresie widac tez ze ktos troche akcji zebrał pomiędzy 29 a 32 gr (jakieś 100k sztuk) oraz na tej świeczce z cieniem. Teraz jeszcze 2gr do gory czyli 5.88% czyli od 34 gr do 36 gr ktos ma szanse lyknac z rynku kolejne ok 100k sztuk i to tyle z jeszcze dostępnych i tanich akcji.
DŁUGOTERMINOWO wykres mówi że będą dalsze WZROSTY:
Łupiemy akcje od wystraszonych na zwiększających się obrotach zgodnie z algorytmem Comparic.pl a kurs rośnie.
Pora na przyśpieszenie wzrostów i zwiększonych obrotów - modelowo jak "książka pisze".