• Apator - odbicie po wynikach Autor: luqas87 [83.20.184.*]
    Spółka zyskiwała podczas czwartkowej sesji niemal 13%. Była to oczywiście reakcja na opublikowane szacunkowe dane o wynikach w pierwszej połowie bieżącego roku. Okazało się, że spółka wypracowała w tym czasie ponad 396 mln zł przychodów oraz blisko 37 mln zł zysku netto. Jest to lepszy wynik netto niż przed rokiem. Ciekawie wyglądają notowania w ujęciu tygodniowym. Na wykresie widać, że kurs respektuje krawędzie kilkuletniego kanału spadkowego. Dynamiczne odbicie ma więc obecnie sporą przestrzeń do kontynuacji. Wybicie szczytu z połowy czerwca mogłoby oznaczać zwyżkę do okolic górnej krawędzi kanału.
    link 
  • Re: Apator - odbicie po wynikach Autor: ~apator [185.124.117.*]
    jedziemy na 32 zł w takim razie
  • Re: Apator - odbicie po wynikach Autor: ~Inwestor [62.244.144.*]
    A czemu akurat 32? Ja jestem inwestorem długoterminowym, uważam ze w ciągu roku / licząc od teraz/ akcje będą ok40 pln. Problemy spółek zależnych się wyjaśniły i są uwzględnione w kosztach. Oczekiwałem obecnych wyników. Trzymać akcje i nie sprzedawać po byle wzroście. Na rynku akcji mało jest spilekbo sensownych fundamentach. Pozdrawiam
  • Re: Apator - odbicie po wynikach Autor: sauron999 [31.0.125.*]
    Ja też nie mam zamiaru sprzedawać ani jednej akcji za np. 33 zeta - tutaj widać że firma poradziła sobie świetnie z rosnącymi kosztami pracy i materiałów, skup własny spowalnia "macherów", widać spory progres zysku, a rynek to widzi. Pozdrawiam akcjonariat Apatorka :)
  • Re: Apator - odbicie po wynikach Autor: ~gmbh [5.184.213.*]
    Nie ma się czym podniecać,oczywiście wzrost kursu cieszy.Nadal jestesmy w czarnej dooopie....kursowo.
    Zastanawiające jest dlaczego tak malo skupili po cenie ok.23, skoro dobrze wiedzieli jaka jest prognoza wyników.
    To sie jakoś nie trzyma kupy,nie zauważylem obrony kursu(czyli sciany , ktorą trudno przebić w dól).
    Chcialbym się mylić i widziec kurs apatora w cenie grubo powyżej np 45, więc do dziela panowie z zarzadu, pompkę włączyc do konca roku i zamurowac się aby nikomu nie prtzyszlo do glowy oddawac "bezcenny walor".
  • Re: Apator - odbicie po wynikach Autor: ~grzesiek2421 [188.146.165.*]
    Ja też trzymam. Mocne fundamenty!!!
  • Re: Apator - odbicie po wynikach Autor: ~Edo [185.136.132.*]
    Cena 45 zł za akcję chyba wydaje się za wysoko, ale 40 zł pewnie realne, bo faktycznie świetne wyniki pokazał Apator.
[x]
APATOR -6,33% 22,95 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.