obecna cena jest przy założeniu jednak lepszych wyników (chyba że konsensus nie ma znaczenia)....faktem jest, że jest to cena niska...co nie zmienia faktu, że może być jeszcze niższa...:)
Jak dla mnie może być jeszcze niższa wszystko kupione w okolicach 9 zł to okazja na inwestycje długofalową i naprawdę opłacalna ....na szybkie strzały i uderzenia adrenaliny to można wskoczyć np na pbg
.............tu jeżeli nikt nie ogłosi że istnieje darmowa energia z "eteru"można przy obecnej wycenie raczej tylko zarobić
O znowu przylazł. Czekaj kolego, ile to tam miało być, jak sprzedawałem część Enei po 9,60zł i brałem 30k PGE po 9,55zł? Pisałeś o 8,00zł? No, a tu 10zł hahaha Znasz się, jak kura na pieprzu. Różnica 10% w cenach i sobie odkupiłem. Lepsze wyniki w cenie? To zaraz się zdziwisz lekko :)
koszty emisji CO2 w ujęciu porównywalnym wyższe o 141 mln zł, a koszty zakupu paliw wyższe o 53 mln ale co tam....w sumie wszystko jest pięknie;)...znając kolegę przy 9.66 pewnie i tak zarobiony na maxa;).... tak dla uszczegółowienia pisząc, że będzie 8 nie miałem na myśli równego 8.0 zł...tylko o zmianie kodu na 8....ale o tym wiedziałby kolega gdyby cokolwiek wiedział;)...
No niezły dzisiaj pogrom, całe 1,7%..... Nie no, przecież kupując po 9,55zł i sprzedając po 9,90zł jest się na minusie. Dalej nie wziąłeś tych korków z matmy? W następnych kwartałach to, co tutaj wyliczyłeś zostanie wyrównanie drożejącymi kontraktami na energię, ale co tam.... Ty gdybyś cokolwiek wiedział to byś głupot nie pisał. Pod spodem wstawię linka do tematu, w którym pisałeś, że kupisz po 8zł i ja Ci sprzedam po tyle. Teraz widzisz, że kurs ma bliżej do 10zł to coś tam udajesz, że chodziło o zmianę kodu. No, ale ja już od Ciebie niczego normalnego nie wymagam, to byłaby anomalia. Wiesz co? Twardogłowy jesteś i nie chce mi się z Tobą dyskutować.
Ja już jakiś czas temu czytałem, że generalnie oprócz dodatniego wyniku EBITDA r/r w PGE to branża energetyczna będzie obciążona wynikami w tym kwartale. No, ale przyjdzie taki "te" i pisze jakieś dziwne historie. Niech pisze, ma prawo. Ja tam tylko bym się śmiał gdyby dzisiaj wszystko na odwrót poszło :)
Nie ma większego problemu , dzisiaj lekko w dół a od poniedziałku znowu na północ , popyt jest bo cena jest dalej śmiesznie niska . Co innego gdyby spółka była notowana powyżej 20 pln ale jest poniżej 10 pln i już nie ma z czego spadać a więc tylko może rosnąć tak będzie od poniedziałku a dzisiejszą sesję uznajmy jako korektę .