• Batony Autor: ~wiarus [77.252.115.*]
    Niech ktoś im zdejmie te batony na 55gr to skonczy sie to straszenie
  • Re: Batony Autor: ~Laszka [217.97.87.*]
    tylko pytanie, kto da na to 50 tyś?
  • Re: Batony Autor: ~wiarus [188.146.128.*]
    A mało was tu?
    Jak popatrzysz na wolumeny z ostatniego miesiąca, to najwyraźniej mało ;)
  • Re: Batony Autor: ~Kkk [94.254.157.*]
    Mamy już pewne sukcesy organizacyjne to teraz zorganizowana akcji ściągania batona?
  • Re: Batony Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    Moje dwa zlecenia już sobie wiszą 52 i 53 to nie będę ich już ruszał. Co do batona, swój kawałek około 5000 sztuk mogę zebrać na początku przyszłego tygodnia. 
  • Re: Batony Autor: ~Kkk [94.254.157.*]
    To ja też 5 .. jeszcze 70 trzeba
    Tylko co to da?
    Może lepiej poczekać na raport Q2? Jak będzie dobry, to może i ludzie przeznaczą większy % swojego budżetu na ratowanie sytuacji.
    Wyniki mozna z duzym prawdopodobienstwem przewidziec na podstawie liczby umów przenoszących wlasnosc i umów sprzedaży. Na podstawie tych danych stwierdzam, że wyniki za Q2 będą takie sobie. Naprawdę dobre wyniki zaczną się pod koniec roku. 

Cytuję swój post z 2 lipca:
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 22 / 2018 Data sporządzenia: 2018-07-02
    Informacja o wynikach sprzedaży lokali przez spółki z Grupy Kapitałowej WIKANA w I półroczu 2018 r.

Mając na uwadze dbałość o przejrzystość i efektywność polityki informacyjnej, zapewniającej powszechny dostęp do informacji o sytuacji finansowej Grupy Kapitałowej WIKANA, Zarząd WIKANA S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że po zakończeniu agregacji danych cząstkowych w dniu 2 lipca 2018 r. podjął decyzję o przekazaniu do publicznej wiadomości informacji, że spółki z Grupy Kapitałowej Emitenta w I półroczu 2018 r. odnotowały następujące wyniki sprzedaży lokali:
    - liczba umów przenoszących własność: 91 lokali;
    - liczba umów deweloperskich i przedwstępnych: 138 lokali.

Poniżej Emitent zamieszcza informacje o wynikach sprzedaży lokali w analogicznym okresie w 2017 r.:
    - liczba umów przenoszących własność: 112 lokali;
    - liczba umów deweloperskich i przedwstępnych: 121 lokali.

Jednocześnie Spółka informuje, że pozytywny wpływ na wynik finansowy segmentu deweloperskiego w I półroczu 2018 r. miały w szczególności przekazania lokali w projektach: „Osiedle Marina A4 – A5” i „Miasteczko Wikana B13” w Lublinie oraz „Nova Targowa” (budynek A) w Tarnobrzegu.

Wyciągnąłem też te same dane z lat poprzednich

Poniżej Emitent zamieszcza informacje o wynikach sprzedaży lokali w analogicznym okresie w 2016 r.:
    - liczba umów przenoszących własność: 75 lokali;
    - liczba umów deweloperskich i przedwstępnych: 99 lokali.

Poniżej Emitent zamieszcza informacje o wynikach sprzedaży lokali w analogicznym okresie w 2015 r.:
    - liczba umów przenoszących własność: 67 lokali;
    - liczba umów deweloperskich i przedwstępnych: 97 lokali.

Te dane potwierdzają to o czym mówię od jesieni. Lata 2018-2019 to będą najlepsza lata Wikany od 2012. To będą zyski netto na poziomie 6-8mln rocznie. Tym bardziej niezrozumiałe są aktualne ceny i kapitalizacja, ale tu nie ma przypadku.
  • Re: Batony Autor: ~Kkk [188.146.206.*]
    Wyniki to także marzę nie tylko wolumen podobno słabo w całej branży z marżami wzrost kosztów większy niż cen mieszkań. Byłem ostatnio się pytać o cenę jednej z inwestycji bo jestem zainteresowany i w sumie muszę powiedzieć że myślałem że będzie trochę mniej konkurencja w podobnych cenach ma lepszą ofertę. Ale to dla mnie złe a dla wikany może dobrze jak tylko sprzedadzą w tych cenach .
    Tylko ze to o czym Ty mówisz to będzie widoczne w wynikach przyszłych. To co będzie widoczne w wynikach za 2018 już się w zasadzie sprzedało. Poza tym marża marżą, ale Wikana obniza tez koszty zastepując obligacje kredytami bankowymi, bo w końcu znowu je zaczeli dostawać. Poprzednie wyniki były tez obciążone prawie 2mln kary, w tym roku to oni się domagają odszkodowan od wykonawców za opóźnienia, które sami musieli nadrabiać , no ale zobaczymy
    "Dobre" miałem na myśli "nie na minusie".

Ogólnie ceny mieszkań są jakieś z kosmosu teraz. W sumie tez coraz mniej ludzi chce brać mieszkanie na kredyt, przynajmniej z mojego "młodszego" pokolenia. Zresztą, co się dziwić jak przeciętna pensja nie starcza nawet na wynajem kawalerki w dużym mieście :D
  • Re: Batony Autor: ~Gallileo [188.146.111.*]
    na plusie powinny byc, co do mieszkania na kredyt... coraz mniej ludzi chce brac mieszkanie ma kredyt? to zobacz ten artykuł j o rekordowym zainteresowanieu kredytami hipotecznymi
    http://regiodom.pl/portal/wiadomosci/analizy-raporty/popyt-na-kredyty-mieszkaniowe-najwyzszy-od-10-lat-na-rynku-kredytowym-pad

doslownie wczoraj byl artykul w podobnym tonie na Wirtualnej
  • Re: Batony Autor: ~Gallileo [188.146.111.*]
    oczywiscie w duzej mierze to przez koniec programu Mieszkanie dla Młodych, ale nie tylko. także przez np niskie stopy
    Nieno, wiadome, stopy procentowe są niskie w porównaniu do lat poprzednich. W artykule jest napisane ze wzrost ilości kredytów tez ma związek z łagodniejszymi kryteriami jego przydzielania. Ja mówię tylko, ze w moim pokoleniu jest coraz mniej chętnych, między innymi ze względu na mobilność, ludzie zaczynają mieć po prostu inną mentalność.
  • Re: Batony Autor: ~dracos [94.254.147.*]
    materiały w górę, m2 w górę, na rynku ratują sytuację niskie stopy %, tyle. co do raportów to one tutaj raczej kursem nie rusza... impuls może dac zebranie przez kogoś podazy na 55 gr, wtedy droga na 2 zł otwarta i pozostaje ostatni czynnik czyli czy zostanie zasypana?... kto pierwszy odważny sprawdzic? :) przymusowe wezwanie...hmm szczerze to takiej sytuacji nie brałem pod uwagę przy zakupie, śliski temat i niestety wydaje się byc realny. pozdrawiam
  • Re: Batony Autor: ~roxette [95.40.12.*]
    Dnia 2018-07-25 o godz. 12:10 ~wiarus napisał(a):
    > Niech ktoś im zdejmie te batony na 55gr to skonczy sie to straszenie

Ja jeden zdjęłam i co z tego....Jest już następny na wyższym poziomie.
  • Re: Batony Autor: ~roxette [95.40.12.*]
    Dnia 2018-07-26 o godz. 07:06 ~roxette napisał(a):
    > Dnia 2018-07-25 o godz. 12:10 ~wiarus napisał(a):
    > > Niech ktoś im zdejmie te batony na 55gr to skonczy sie to straszenie
    >
    > Ja jeden zdjęłam i co z tego....Jest już następny na wyższym poziomie.

Teraz ten baton jest zdjęty,zapewne pojawi się na otwarcie.Pzdr.
    Ja się o sytuację finansową nie boję, akurat atrakcyjne położenia ich projektów i generalnie region działania zapewniają im klientów. Boję się jedynie przekroczenia 90%, bo wtedy będziemy mieli prawdziwy problem, dlatego trzeba zrobić wszystko co można aby do tego nie dopuścić.  A co do batonów to to ze po zdjęciu jednego uciekają na wyższe poziomy pokazuje ze nie zależy im na oddawaniu, chcą po prostu straszyć.
  • Re: Batony Autor: ~pedro [94.254.239.*]
    Betonowy do boju!!!!!! Kupuj!!!!
[x]
WIKANA 0,00% 8,10 2025-10-07 15:52:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.