takie wskażniki, a tu -7% i nie widać chętnych powynikach, jak kurs spadnie na 30 groni będą lepsze po co rwać się do zakupów. sam kupuj naganiaczu, spec wystawił swoje 2 koła po 90 groni i nie ma chętnego na nie
Człowieku przestań. To makler specjalista sprzedaje i kupuje w ramach "opieki" nad papierem. Bez tego byłby już po 70 groszy albo nizej. Poszukaj i poczytaj kto to jest i jakie ma zadania.
Każdy sam decyduje co kupuje do portfela Jeżeli kogoś nie przekonują tutaj fundamenty wolą latać po spółkach z ratingiem D lub innych gdzie teoretycznie jest płynnośc ale tez ogromne ryzyko o którym często inwestorzy zapominają budzą się jak ich portfel stopnieje do 20% wartość lub mniej
Ja pisałem wam przy kursie 0,50, że spółka wygląda solidnie wszyscy narzekali spółka poszła do góry maks 1,18 zł teraz 0,85gr mimo bardzo dobrych wyników realizacja zysków nastąpiła
Głównym powodem w mojej ocenie była informacja o zakupie lokalu ( gdzie jak przeanalizujemy tą decyzję to jest to mega plus ) Inwestorzy pewnie woleli by by spółka wypłaciła te pieniądze o czym pisali tutaj nie raz na forum że kupią sobie samochody a tutaj mamy jednak info że pieniądze zostają w firmie powiększając ich majątek
Czekam na wyniki za II kwartał zobaczymy jak kolejny kwartał w firmie
spółka posiada 1,25 mln gotówki i udzieliła 450 tys pożyczek co daje 1,7 mln zł dodatkowo należności są mniejsze od zobowiązań o 150 tyś zł są zapasy w firmie itd
Ktos kto kupuje tutaj akcje wie co kupuje po co ma zawyżać cene jak ciagle sa osoby które wpadają tutaj na chwile kupują po 1 zł i oddają po 0,85gr
po 85 groszy to makler spec tylko handluje naganiaczu,tu nikt poważny nie zagląda, naucz się podstaw analizy fundamentalnej bo sadzisz kaczany jak gimnazjalista. wszyscy znają stronę z której czerpiesz, czytać potrafimy, naganiaczom mówimy nie