• MXP Autor: ~Kwaśny [5.60.139.*]
    https://invst.ly/81tnv - świece, w1. Bardzo słaby rynek. Połowa korekty? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: MXP Autor: ~Inwestor [195.182.52.*]
    Wskaźnikowo robi się bardzo ciekawie

Ważne będą wyniki za 2 kwartał

Akcji za dużo w FF nie ma co widać po WZA dobre wyniki jesli spółka potiwerdzi to powinni sie znaleźć chętni do zwiększania pozycji

• Re: MXP Autor: ~prykztorby [87.204.71.*]
    takie wskażniki, a tu -7% i nie widać chętnych powynikach, jak kurs spadnie na 30 groni będą lepsze po co rwać się do zakupów. sam kupuj naganiaczu, spec wystawił swoje 2 koła po 90 groni i nie ma chętnego na nie
    Wiedziałem, że jednak masz coś z ... widzę że ładnie pilnujesz wątku :-) pogadamy za jakiś czas

Chciałbym móc znowu kupić poniżej 30gr pamiętam jaka się śmiali jak kupowałem po 20-25gr :-)

tak dla przypomnienia wartość księgowa 56gr

przy 30 gr kapitalizacja 1,4 mln zł czyli tyle co spółka ma gotówki :-)

Tego typu inwestycje to nie spekulacja jak na większości spółek noszonych w tecze z marzeniami

INC dokupił 200k bo widzi potencjał
    a z tym zleceniem po 0,90gr już Ci pisałem sprzedaje i chce więcej odkupić 5gr niżej i tak się bawi i zbiera

po 0,85 stoi na kupno 2353 za 2 tys zł a sprzedaje 2223 po 0,90 gr tez za 2 tysiące

czekamy na wyniki za II kwartał zobaczymy co spółka pokaże
  • Re: MXP Autor: ~Synkopa [37.47.156.*]
    Człowieku przestań. To makler specjalista sprzedaje i kupuje w ramach "opieki" nad papierem. Bez tego byłby już po 70 groszy albo nizej. Poszukaj i poczytaj kto to jest i jakie ma zadania.
  • Re: MXP Autor: ~Fxinwestor [37.47.204.*]
    Zlecenia ustawia Animator który podtrzymuje płynność było o już wyjaśniane kluczowe dla spółki będą wyniki za 2 kwartał

Wskaznikowo teraz jest już super 0,86 gr i mamy C/Z 6,8 przy kursie 0,70 gr będzie to jeszcze lepiej C/Z = 5,5

Zakładając ze spółka zarobi podobnie jak to temu jeśli wynik będzie lepszy niż 15 tys zysku automatycznie wszystkie wskaźniki się polepsza

Ja trzymam długoterminowo bo uważam ze za jakiś czas tutaj kurs będzie na takich poziomach ze mało kto dzisiaj jest wstanie sobie je wyobrazić

Z inwestorskim pozdrowieniem
  • Re: MXP Autor: ~hmmm [155.133.91.*]
    Cieszcie się, że jest tutaj taki "nadziany" animator, bo na niektórych spółkach idzie obrót 1 akcji na otwarcie i zamknięcie ;)
    Każdy sam decyduje co kupuje do portfela Jeżeli kogoś nie przekonują tutaj fundamenty wolą latać po spółkach z ratingiem D lub innych gdzie teoretycznie jest płynnośc ale tez ogromne ryzyko o którym często inwestorzy zapominają budzą się jak ich portfel stopnieje do 20% wartość lub mniej

Ja pisałem wam przy kursie 0,50, że spółka wygląda solidnie wszyscy narzekali spółka poszła do góry maks 1,18 zł teraz 0,85gr mimo bardzo dobrych wyników realizacja zysków nastąpiła

Głównym powodem w mojej ocenie była informacja o zakupie lokalu ( gdzie jak przeanalizujemy tą decyzję to jest to mega plus ) Inwestorzy pewnie woleli by by spółka wypłaciła te pieniądze o czym pisali tutaj nie raz na forum że kupią sobie samochody a tutaj mamy jednak info że pieniądze zostają w firmie powiększając ich majątek

Czekam na wyniki za II kwartał zobaczymy jak kolejny kwartał w firmie

spółka posiada 1,25 mln gotówki i udzieliła 450 tys pożyczek co daje 1,7 mln zł dodatkowo należności są mniejsze od zobowiązań o 150 tyś zł są zapasy w firmie itd

Ktos kto kupuje tutaj akcje wie co kupuje po co ma zawyżać cene jak ciagle sa osoby które wpadają tutaj na chwile kupują po 1 zł i oddają po 0,85gr

• Re: MXP Autor: ~smardz [82.192.62.*]
    po 85 groszy to makler spec tylko handluje naganiaczu,tu nikt poważny nie zagląda, naucz się podstaw analizy fundamentalnej bo sadzisz kaczany jak gimnazjalista. wszyscy znają stronę z której czerpiesz, czytać potrafimy, naganiaczom mówimy nie
    No to jeśli umiesz czytać i niby znasz sie na fundamentach czemu piszesz kłamstwa ??

ja odnoszę się do liczb dostępnych

pokaż mi gdzie napisałem coś nie tak bo jak na razie to czepiasz się bez podstawnie w mojej ocenie
  • Re: MXP Autor: ~hmmmmmmm [155.133.91.*]
    W takim razie czekamy na właściwą analizę fundamentalną MXP z Pańskiej strony ;)
[x]
MAXIPIZZA 0,45% 0,45 2025-09-30 15:50:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.