NN OFE ma 6%, nie odpowiedzieli na wezwanie oraz 26 czerwca 2018, wg Stooq.pl dokupili 21k akcji. W naszych rękach jest ok 14% akcji z czego potrzeba 4,xx% małych akcjonariuszy do odrzucenia uchwały na NWZA. Pierwszy raz w życiu wezmę udział w NWZA poprzez mojego pełnomocnika gdyż mieszkam za granicą!!! Nie odpuszczę gdyż 2-3 lata i tu będzie 7-10 PLN oraz może i dywidendy. Nie dajmy się oskubac gdyż mamy wygląda na to za sobą OFE...!!! Nie dajmy się zastraszyć i nie zaniedbajmy tego ponieważ jak mało kiedy mamy szansę sporo zyskać!!! Każda akcja ma znaczenie, drobni na NWZA!!! Pozdrawiam.
może czas sie skrzyknąc i zawiązać porozumienie?
Mam jakieś 134,7k akcji, czyli 0,39%, wezwanie po 1,20 zignorowałem .
trzeba zebrać 4% na walne i zakładając ze NN zagłosuje przeciw, da sie uwalić wniosek.
z chwila gdy podniesli cene "wezwania" zla......li przepisy dotyczace wezwania (ktorys tam art podaje ze przed wezwaniem powinni zlozyc zabezpieczenie na wszystkie akcje -- niestety w trakcie wezwania podnoszac cene dokonali uzupelnienia zabezpieczenia tym samym oczywistym jest ze przed ogloszeniem wezwania nie zlozyli wymaganego zabezpieczenia i tu jest to co powoduje ze zlamano zasde przeprowadzania wezwania) -- stad z wezwania zrobil sie skup akcji a to nie uprawnia do zlozenia wniosku na walne o zniesienie dematerializacji (tym samym wniosek o zniesienie demateraializacji jest chyba nie uprawniony) -- sprawa powinna zajac sie KNF np. wydac w tej sprawie opinie (zabezpieczyc akcje ...) i przykladnie ........... za wprowadzanie akcjonariuszy w blad (gdyz wezwanie bylo po 1,00 zł) -- mysle ze im wczesniej zajmie sie tym KNF tym lepiej --- do knf trza napisac osobiscie sie w to chyba nie bede bawil -- troche stracilem, troche nie przespalem, szkoda nerwow, za stary jestem
Warto nagłośnić sprawę Pamapolu także na innych forach (ktoś może nie czytać bankiera)
Należy skontaktować się z SII (Stowarzyszenie inwestorów indywidualnych i NN OFE.
Mamy okres wakacyjny ... część akcjonariuszy jest na urlopie i nawet nie wie o walnym, zaś kolejna grupa może mieć zaplanowany w terminie walnego wyjazd.
Ważne jest aby osoby które nie mogą być na walnym przekazały pełnomocnictwa zaufanym osobom czy SII.
Ktoś powie? Mnie to nie dotyczy. .... Jak uchwalą zdjęcie z GPW to kurs spadnie. Odrzucimy kurs wzrośnie. A co się dzieje jak zdejmą spółkę z GPW to poczytajcie sobie wątek FAM.
Tutaj każda akcja na walne się liczy. Widzę, że cześć osób wybrała trzecią droga ... sprzedaż akcji Pamapolu.