To ciekawe, że zapanowała taka panika i kurs mocno spadł. Fundamenty dobre, wyniki dobre, firma realizuje projekt. Wycofanie się częściowe jednego udziałowca o kilka procent nie powinno niczego zmieniać. Tymbardziej, że abs nie był nigdy głównym udziałowcem. Ciekawe co będzie w raporcie kwartalnym o pozyskaniu kapitału?
Klamiesz.
Transakcje po 1.20 były tylko wczoraj i było ich 5 o wolumenie odpowiednio: 10,90,100,20,600,80.
Klamiesz ale czego oczekiwać od ludzi którzy chcieliby zminimalizować swoją stratę - będą kłamać by w te akcje ubrać jakichś naiwnych.
Dnia 2018-07-21 o godz. 16:27 ~Gruby napisał(a): > Klamiesz. > > Transakcje po 1.20 były tylko wczoraj i było ich 5 o wolumenie odpowiednio: 10,90,100,20,600,80. > > Klamiesz ale czego oczekiwać od ludzi którzy chcieliby zminimalizować swoją stratę - będą kłamać by w te akcje ubrać jakichś naiwnych.
Jesteś dla mnie nikim, ale potwierdzam, że mam na tym stratę. Moja średnia to 1,81.
Ja mam to kupione pakiet 5tys chyba w 2014-15 za stawkę niecałych 0,60zł. Wtedy też była nagonka niemniejsza na Sferę i kurs spadał o 50% od debiutu.
Spółka wyszła na swoje a dofinansowanie wywindowało oczekiwania. Mimo że dalej na rachunku u mnie wisi ponad 100% zysku... to liczę na dużo więcej. Nie sprzedałem po 3zł i nie mam zamiaru teraz. Ci ludzie wiedzą co robią i ja im ufam, mają czas do 2021 na realizację zadania jestem od 3 lat i mogę poczekać kolejne 3. To nazywam inwestowaniem a nie spekułą naganiaczy
"Wycofanie się częściowe jednego udziałowca o kilka procent nie powinno niczego zmieniać."
Zmienia o tyle że jak sam napisales ABS ma problemy i potrzebuje kasy na gwałt. Poki co zeszli poniżej 10% i do 5% mogą robić co chcą bez informowania gawiedzi - ale to wiesz bo na gieldzie chyba nie jestes pierwszy dzień. Pytanie dlaczego wprowadzasz w błąd innych. I chyba raczej nie schodzili poniżej 10% bo potrzebowali na waciki 4638 PLN ze sprzedazy 2 696 akcji. Sam przyznasz że to nielogiczne. W zwiazku z tym sezon na spadki uwazam na otwarty.
"Ciekawe co będzie w raporcie kwartalnym o pozyskaniu kapitału?" Jak napisali w raporcie za 1Q - Także w pierwszym kwartale 2018 roku, Zarząd podjął kroki w celu pozyskania finansowania wkładu własnego do projektu. Niestety w pierwszym kwartale nie doszło do zawarcia wiążących umów, jednak na moment sporządzania niniejszego wniosku Spółka prowadzi zaawansowane rozmowy z trzema podmiotami.
To na tyle istotna informacja że gdyby doszło do jakichkolwiek wiazacych ustaleń to spółka na pewno by o nich poinformowała. W zwiazku z tym prognozuje ze w raporcie za 2Q po raz kolejny otrzymacie kopie powyższego - nie doszlo do zawarcia wiazacych umów.
A dlaczego? Bo mało kto wpadnie na pomysł sponsorowania czyichs marzen, fakty:
W lutym spółka posiadała 2500 klientów, do końca 2012 chce pozyskać 1800 nowych, do końca 2020 chce mieć 12000 abonentów ogółem. To są wszystko informacje oparte o dokumenty i wypowiedzi pracowników społki.
Jaki maja przychód wiecie gdzie szukać, jaką mają marzę - też wiecie. Jakie kolejne emisje akcji chcą zrobić? Wiecie, są zapowiedzi (BTW, emisja bez prawa poboru do sik prosty na aktualnych akcjonariuszy, maja Was gdzies). I do tego emisja obligacji na 5mln PLN. Cholernie dużo pieniedzy potrzebuja a cholernie mało ich uzyskają z powiększenia bazy abonenckiej. Policzcie sami.
A w razie 'pecha' czego co pozostaje? Budynek wynajety, samochody w leasingu, sieć zbudowana z kasy UE więc spółka bedzie musiała zwracac dotacje.To co tu ewentualnie licytować?
Dnia 2018-07-22 o godz. 13:09 ~niechcemisiewymyslac napisał(a): > W lutym spółka posiadała 2500 klientów, do końca 2012 chce pozyskać 1800 nowych, do końca 2020 chce mieć 12000 abonentów ogółem. To są wszystko informacje oparte o dokumenty i wypowiedzi pracowników społki.
Czyli chca pozyskac circa 9500 klientów? Z tego co pamietam z mapy obszarów obowiazkowych punktów adresowych jest 22294, z zapytania ofertowego (umowa z MZUM) - " Minimalna liczba gospodarstw domowych objętych zasięgiem sieci – 25 585 gospodarstw domowych"
37% to duzo. Skoro w styczniu tego roku mieli 2500 klientów przy zasiegu siec 10000 to proporcjonalnie zamiast 9500 widze tam 6400 nowych klientów.