• LPP idzie w ślady T2P Autor: ~mcsielu [83.5.28.*]
    Główni akcjonariusze LPP przenieśli swoje akcje do dwóch fundacji
    17:49 20/07/2018

Profil:LPP 
    Marek Piechocki i Jerzy Lubianiec przenieśli wszystkie posiadane akcje LPP do dwóch fundacji, Semper Simul Foundation i Sky Foundation, w celu zapewnienia "ciągłości funkcjonowania spółki oraz sukcesji pokoleniowej" - podała spółka w komunikacie. Do fundacji trafiły również akcje kupione od dwóch funduszy inwestycyjnych zamkniętych zarządzanych przez Forum TFI.

Po rozliczeniu operacji, fundacja Semper Simul Foundation uzyska 31,52 proc. udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu LPP, natomiast fundacja Sky Foundation 28,65 proc. w ogólnej liczbie głosów w spółce.

W czerwcu jeden z założycieli LPP i jej prezes, Marek Piechocki, poinformował, że przeniesie posiadane przez siebie akcje spółki do prywatnej fundacji Semper Simul, podając jednocześnie, że fundacja ma być "gwarantem ochrony aktywów z obowiązkiem dalszego budowania siły LPP jako polskiego przedsiębiorstwa".

Piechocki poinformował również w czerwcu, że "fundacja będzie miała zapisane, że dywidenda LPP będzie na poziomie minimalnym”, a dodatkowo rodzina biznesmena nie będzie mogła sprzedać akcji LPP, które zostaną przeniesione do fundacji. (PAP Biznes)
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~bolek [37.47.37.*]
    jak mozna porownywac spolke LPP bedaca w wig20 do termo2power bedaca na nc na 2-fixach ach czego wy nie wymyslicie na tym forum jeszcze zeby nagonic ludzi
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~mcsielu [83.5.28.*]
    Chodzi o mechanizm... Dyżurny znawco...
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~zniewolony [89.241.190.*]
    Musiales niezle nakupic tego badziewja , badz obiektywny , spojrz na konto potem w lustro i jeszcze raz na konto i napisz co myslisz .Czy myslis ze to jes to na co czekales . Jak tu cos wyjdzie to przeprosze wszystkich ze nie mialem racji .Juz mam dosyc tych pseldo prezesow i spolek krzakow
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~MARK [94.254.176.*]
    Drogi zniewolony, trzymam za słowo.
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~as [88.106.245.*]
    Mechanizm jest taki ze termo jeszcze NIC nie zarobilo przez 2 lata a LPP to potentat.
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~mieszkolodz [37.248.110.*]
    Zamiast prowadzić durne dyskusje wywalcie to badziewie i idźcie na Krezus , Bioton i Qumak .
    Kasę co wyrzygaliście na Termo2 odrobicie tam spokojnie .
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~Paweł [188.146.41.*]
    Krezus zwalnia gumak to drukarnia akcji a Bioton ma ostatnio problem z płynnością więc tylko krezus może mieć jakieś szanse nie wiadomo czy w dół czy w górę
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~mieszkolodz [31.2.126.*]
    Z pewnością , chodzą słuchy że BitEvil przejmuje Majkrosoft .
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~MARK [94.254.176.*]
    Mieszko wracamy na stare śmieci, co by nie mówić, 80% w ubiegłym roku skasowałem. Przyznam się że zainwestowałem ładny pieniądz w spółkę developerską z mocnymi fundamentami.
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~Mieszkolodz [46.76.219.*]
    Gratki Mark , teraz deweloperka jest na cofce ,
    mam 3 rzeczy o których powyżej wspomniałem i zobaczymy po kwartale .
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~RA [94.254.132.*]
    No to pojechałeś :)))).. nie wiem który syf lepszy ..i znając zycie na każdym z tych spółek wisisz ...
    Idz tam i nie wracaj ..Please !!!!
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~Tyh [37.47.103.*]
    Panowie to nie przypadek że te dwa g.e troluja od samego początku?:)
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: felix94 [178.216.91.*]
    Na ten moment akcje spółki LPP to bardzo dobra inwestycja, ostatni raport kwartalny potwierdza dobrą kondycję firmy.
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~wolfstreet [212.96.226.*]
    Dla mnie w długim okresie LPP to pewniak. Dobra decyzja o fundacji w celu zabezpieczenia sukcesji tylko powoduje, że mogę być spokojniejszy. Spółka zostanie w rodzinie, więc nie powinno się przytrafić nic nieoczekiwanego i cele oraz strategia rozwoju nie powinny się zmienić. Na chwilę obecną spółka robi swoje i systematycznie idzie do przodu.
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~zniewolony [89.241.185.*]
    A PAMIETASZ TO MONDRY
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~mcsielu [83.22.26.*]
    Jasne, że pamiętam. Przecież widać, że LPP depcze T2P po piętach. A ABB nie może dodzwonić się do prezesa. Taki, biedak, jest zajęty produkcją za 400 mln. Dokręca ostatnie śrubki i montuje uszczelki... A forsa spływa...
  • Re: LPP idzie w ślady T2P Autor: ~zniewolony [89.241.185.*]
    Napisz cos czego nie wiemy a nie zasmiecaj forum faktami ktoze sa oczywiste
[x]
COREY 6,06% 0,21 2026-04-29 15:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.