• 3 tydz wezwania Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Na razie brak podwyższenia ceny w wezwaniu, a więc prawdopodobnie są zadowoleni i zbiorze te brakujące 2% do progu 66%( bo więcej nie chce moim zdaniem), choć czas na podbicie ceny i przedłużenie wezwania jeszcze mają...
    Kto oddał, a kto trzyma???

Po wezwaniu, zaraz zacznie się okres zamknięty i nie będzie już czasu na bb przed raportem półrocznym, a więc bb dopiero we wrześniu po raporcie półrocznym i wtedy za pieniądze MCI zwiększanie udziału w torcie...

Po jakiej cenie będzie? Wyższej niż wezwanie czy niższej?
    2-3 miesiące ciekawych wydarzeń na MCI, choć strasznie się to dłuży, oj dłuży...

• Re: 3 tydz wezwania Autor: ~jan [78.8.143.*]
    I Colian opuszcza GPW i tu jest ok ,10% do gory w drugim wezwaniu :)

"ławki" pustoszeja ,GPW powoli umiera ,a zabawa na Krypto sie rozkreca ,przybywa graczy (frajerow -o tym dowiedza sie nieco pozniej ,ze nimi sa) ,magnesem jest to ,ze tu technika sie sprawdza.

• Re: 3 tydz wezwania Autor: pluto85md [188.146.102.*]
    Wyniki polroczne 17 wrzesnia wiec do okresu zamknietech jeszcze troche.
  • Re: 3 tydz wezwania Autor: bialoczerwony1972 [94.254.229.*]
    Różnica taka, że Colian chcieli ściągnąć. Tu nawet na razie nie mogą gdyby nawet chcieli, więc tylko chcą przeskoczyć 66% bo raz, że nie ma kasy bo to pożyczony grosz, a dwa, że będzie zwiększał stan posiadania poprzez bb a więc nie za swoje tylko za spółki.

Wezwanie do 02.08 (czwartek) a więc bb ogłoszony 07.08(poniedziałek) okres zamknięty miesiąc przed raportem półrocznym, więc dwa tyg czasu są i są szanse. Moim zdaniem jednak znikome i bb ruszy dopiero po półrocznym.
  • Re: 3 tydz wezwania Autor: ~qqq [83.31.185.*]
    Dla mnie scenariuszem bazowym jest podwyższenie ceny w ostatnim tygodniu. Nie wierzę w historię, że ogłaszają wezwanie do 100% (co się wiąże z zabezpieczeniem finansowania) tylko po to żeby skupić 2 czy 3 % do 66%. Myślę też, że za dużo osób/instytucji nie odpowie po tej cenie. To tylko moje luźne dywagacje i nie kierujcie się tym wpisem.
    Na początku sierpnia się okaże czy dobrze prognozuję.
  • Re: 3 tydz wezwania Autor: bialoczerwony1972 [94.254.229.*]
    Może tak być, licho wie. Zwróć uwagę,że bb oprócz zwiększania stanu posiadania unikasz zadłużenia MCI Management, podnosisz NAV/S i wykazujesz dodatkowe zyski. Ja bym wybrał taką ścieżkę jak będzie zobaczymy.
  • Re: 3 tydz wezwania Autor: ~asdf [89.70.73.*]
    Zdaje się że ostatnio wzywali wyżej i nie było redukcji.
  • Re: 3 tydz wezwania Autor: bialoczerwony1972 [94.254.225.*]
    Ostatnio w 11.2017 to nie było nawet tylu chętnych i nie zebrali tyle co chcieli i to właśnie po 9.8 gdy wzywał MCI Management bo Tomek chciał odbudować swój udział bo oddawał w bb o ile dobrze pamiętam.
  • Re: 3 tydz wezwania Autor: ~dd [89.64.41.*]
    Kto oddał, a kto trzyma???
    Ja postanowiłem trochę się na MCI zredukować,ale tylko 10% i kupić CDR.To było miesiąc temu i...opłaciło się.Teraz mam PLW i liczę na powtórkę.Impulsem do działania przyszedł stąd:http://investjourney.pl/
    PS.Dzisiaj żałuję że wtedy nie puściłem całego pakietu MCI,ale cóż,jestem uparty.
  • Re: 3 tydz wezwania Autor: bialoczerwony1972 [94.254.226.*]
    Mamy podwyższoną cenę i dłuższy termin. Mamy też olbrzymi popyt o 10gr taniej niż cena w wezwaniu. Mamy też newsy na stronie MCI o sukcesie i 40% r/r wzrostach sprzedaży Frisco i możliwym wzroście skali sprzedaży po oddaniu magazynu. Po co to podawać do wiadomości podczas trwania wezwania, nie łapię. Dziwne to...
    Po wynikach półrocznych bb w cenie 8-11 zł wg uchwał (4,5mln akcji po 11zł). Kto im tyle odda po takiej cenie? Czyli co, albo zmiana polityki dywidendowej ( 2-4% NAV na dywidendę lub bb) albo podniesienie widełek w nadchodzącym bb....
    Weź i bądź mądry człowieku
[x]
MCI 1,00% 30,30 2025-10-28 10:28:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.