• widzę to tak Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    w perspektywie straty za I półrocze na poziomie 7,7 mln kurs poleci niżej dlatego nikt nie tyka z prawej , a jeszcze nie daj boże jak po wynikach pojawi się podaż to poleci mocno bo cap lubi takie duże wahania ................................ po za tym chętnych do oddania przybędzie ze względu na to że nie wiemy jeszcze czy w przyszłym roku będzie skup i po ile i za co .... tak to widzę
  • Re: widzę to tak Autor: ~kt [83.12.152.*]
    być może masz rację, ale ja przewiduję za pierwsze półrocze stratę na poziomie max 6 mln netto, zobaczymy

poza tym czekamy na info o PiP i ew. bać polu, co może znacznie zmienić nastawienie, oczywiście w obie strony :-)
  • Re: widzę to tak Autor: ~ktokolwiek [164.127.118.*]
    Ja nie przykładałbym zbytniej wagi do wyników za półrocze. Oczywiście strata będzie duża w stosunku do kapitalizacji spółki ale większość akcjonariatu raczej się tego spodziewa. Kluczowa według mnie jest rzetelna wycena aktywów co możliwe jest dopiero w momenie wyjścia CP z inwestycji. Na obecną chwilę kapitalizacja to 67 mln. Czy odzwierciedla ona wartość aktywów? BAćpol, Pip, Ekoplast, Orbitvu, Ipos, Symbio i jeszcze kilka mniejszych pozycji. Ja jednak uważam, że wartość CP to przynajmniej 5 zł.
  • Re: widzę to tak Autor: ~przynajmniej20zł [94.254.243.*]
    Z tago co piszecie Panowie Capitala czeka plaga samych złych wyników , złych newsów, złych inwestycji i plaga egipskia...
    Jeżeli więc według Was Capital jest zbyt drogi - sprzedawajcie -po 3 zł wezmę:)

• Re: widzę to tak Autor: ~TRANSEK [91.233.71.*]
    Juz byl jeden taki madry ktory mowil ze bedzie zbierac wszystko ponizej 4 pln jakos tego nie widac . Chyba ze to ten co po jednej sztuce podbija .
  • Re: widzę to tak Autor: ~Wili [31.0.64.*]
    Obroty takie że ani to kupić ani sprzedać
  • Re: widzę to tak Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    .. no właśnie ...
    dzisiaj nie wiemy i raczej analogicznie do raportu nic się nie dowiemy Capa obserwuję od czasu 200 zeta za papier, teraz ewidentnie ktoś zbiera z rynku i odpowiada na wezwania i pilnuje co by cena aktualnie nie poszybowała w górę .......... przypomnij sobie tylko dzień po ogłoszeniu wezwania skoczyło z 15% i stopka przewaliło się akcji ale nic do góry myślisz że tak wszystkim zależało wywalić po 4 zeta jak ludziska nabywali i to duże ilości w przedziale  15- 20 10 lat temu później już było tylko poniżej 10 zeta
  • Re: widzę to tak Autor: ~Wili [31.0.42.*]
    Patrząc na skoki notowań nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejny skup
  • Re: widzę to tak Autor: ~andi [77.253.213.*]
    swoja droga wycena rzetelna capa na 5 zl smiechu warta widac kompletny brak pojecia ile sa warte poszczegolne spolki w portfelu capa
  • to tak Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    aktywa notowane na GPW wg ceny kursu na ostatni dzień kwartału pozostałe aktywa wg cen nabycia + certyfikaty  
[x]
CAPITAL 20,00% 0,24 2025-09-19 15:22:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.