Rada Administrująca Hydropress SE informuje, iż w dniu 18 lipca 2018 roku odbyło się Nadzwyczajne Zgromadzenie Wspólników spółki zależnej Aerfinance Ventures sp. z o. o., w której Emitent posiada 67% kapitału zakładowego. Na Zgromadzeniu podjęto uchwałę w sprawie zmiany firmy Spółki zależnej z dotychczasowej „Aerfinance Ventures spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” na „H2O Incubator spółka z ograniczoną odpowiedzialnością”. Od dnia rejestracji zmiany Umowy Spółki przez Sąd Rejonowy Spółka korzystać będzie z nowej nazwy. H2O Incubator Sp. z o.o. skoncentruje swoje działanie na pozyskiwaniu innowacyjnych projektów, związanych z działalnością portfela grupy Hydropress SE oraz mających swoje zastosowanie w szeroko rozumianym procesie ekonomicznego i technologiczne wykorzystywania wody, ochrony środowiska oraz pokrewnych.
Dnia 2018-07-19 o godz. 09:28 ~hmm napisał(a): > Jakbyś zaczął od opisania swojej subiektywnej oceny, to może ktoś by i pokusił się o podanie swojej. A tak, wychodzi, że chcesz coś za nic?
Myślę że ta zmiana na H2O Incubator Sp. z o.o. pokazuje jeden kierunek, dawniej były próbowane różne działalności a teraz widać że wszystko idzie w kierunku myjni, myślę że H2O Incubator Sp. z o.o. będzie pozyskiwał kasę ( dotacje ) na nowe projekty lub na rozwój istniejących, więc oceniam to INFO pozytywnie i obiecująco na przyszłość.
Podwyższenie kapitału zakładowego spółki do 10 000 000 zł w terminie do 31.12.2020 roku, nie wiem w jaki sposób chcą to zrobić, czy to będzie jakiś duży zastrzyk KASY czy tylko jakiś zabieg księgowy.